Zoeken

SLEM

SLEM
SLEM is een internationaal educatie- en innovatie instituut voor de schoenindustrie dat in de nabije toekomst ook het Nederlands Leder en Schoenmuseum zal omvatten.
 
Ons doel is het conserveren, genereren en distribueren van kennis op het gebied van leder en schoenen, om daarmee innovatie en economische groei te stimuleren, zowel in De Langstraat als internationaal. SLEM doet constante research naar relevante innovatie voor de schoenindustrie. Deze research wordt gebruikt voor advies aan bedrijven middels consulting en seminars en wordt tevens verwerkt in het curriculum voor de internationale masteropleiding Footwear Innovation. Deze masteropleiding is een uniek programma van 9 maanden dat studenten uit de hele wereld trekt. De opleiding vindt plaats in Waalwijk en China.
 
Het lokale bedrijfsleven heeft al snel de meerwaarde van SLEM ingezien en ondersteunt ons middels materialen, scholarships en opdrachten. SLEM support het lokale bedrijfsleven en het centrum van Waalwijk door middel van diverse praktijk opdrachten. Bovendien wordt de regio middels alle presentaties bij diverse internationale partners ook gepromoot, zodat deze regio weer op de kaart wordt gezet als schoenenhart van Europa.
 
SLEM werkt nauw samen met nationale en internationale vooraanstaande scholen en musea. We wisselen kennis en docenten uit, zowel voor de lessen als voor de seminars. Ook ondersteunen we jongeren van Tavenu, het lokale jongerencentrum, door hen creatief bezig te laten zijn met schoenen.
 
In de komende jaren gaat de fusie met het Nederlands Leder en Schoenen Museum plaatsvinden en wordt SLEM een uniek instituut, dat verleden, heden en toekomst van schoenen samen brengt, voor toerisme, bedrijfsleven en educatie.
 
Voor meer informatie, zie: www.slem.nl
Sponsoren