Zoeken

Schakelring Thuiszorg

U merkt dat niet alles meer gaat zoals vroeger. Zo kan het douchen steeds meer moeite kosten, of vergeet u wel eens medicijnen in te nemen. Aan- en uitkleden gaat niet meer zo soepel of het lukt niet meer om zelf uw steunkousen aan te doen. Of u kunt bijvoorbeeld na een staaroperatie tijdelijk wel wat hulp gebruiken met het druppelen van uw ogen. Familie, buren of hulpmiddelen bieden u vaak al een helpende hand. In sommige situaties of voor bepaalde handelingen is de hulp van een professional uit de (thuis)zorg wenselijk. Hoe kan het thuiszorgteam bij u in de buurt u ondersteunen?
 
Wat kan Schakelring Thuiszorg voor u betekenen?
De thuiszorgteams in Waalwijk, Drunen, Sprang-Capelle, Tilburg, Vlijmen en Heusden zijn gespecialiseerd in ouderenzorg en bieden ondersteuning als u bent aangewezen op zorg of hulp, of het nu gaat om lichamelijke verzorging, verpleging begeleiding of personenalarmering.
 
Samen met uw aanspreekpunt van thuiszorg maakt u afspraken over de te verlenen zorg. Uw vraag bepaalt onze dienstverlening. Wij zijn er als u ons nodig heeft; dagelijks of één keer per week, vooraf gepland of in een acute situatie. U kunt op elk moment van de dag een beroep op ons doen; 7 dagen per week, 24 uur per dag.
 
We werken in kleine wijkteams, die verbonden zijn aan het woonzorgcentrum van Schakelring bij u in de buurt waardoor u dezelfde gezichten ziet. Fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie zijn – indien nodig – direct bij de hand.

Keukentafelgesprek met wijkverpleegkundige
De wijkverpleegkundige komt bij u thuis langs voor een eerste gesprek. Zij bespreekt met u aan welke zorg u behoefte heeft, wat uw eigen netwerk kan betekenen en hoe het thuiszorgteam u kan ondersteunen. “Soms is het een uitdaging om tot een oplossing te komen voor de cliënt. Eén cliënt vindt het bijvoorbeeld fijn om elke week een voetenbadje te krijgen, maar de medische noodzaak ontbreekt. We hebben het toen zo geregeld dat een dochter die toch al veel op bezoek komt ook het badje kan doen. Het thuiszorgteam heeft zich daardoor op de professionele zorghandelingen kunnen richten”, aldus de wijkverpleegkundige.
 
Medicijndispenser
Een medicijndispenser is een slimme medicijndoos voor thuis. Zonder een beroep te doen op professionele hulpverlening, kunt u zelfstandig uw medicijnen blijven innemen. Als het tijd is om uw medicijnen in te nemen, geeft het apparaat een geluidssignaal. De medicijndispenser opent automatisch de verpakking en informeert via een luidspreker over de gebruikswijze van de medicatie.
 
Aanmelden?
U kunt een afspraak maken met de wijkverpleegkundige om uw vraag te bespreken en om te informeren wat Schakelring voor u kan betekenen. Neem contact op met Schakelring Informatie en Advies of rechtstreeks met het thuiszorgteam bij u in de buurt.

Meer info?
Bekijk de website: www.schakelring.nl/langer-thuis-wonen

Sponsoren