Zoeken

Schakelring Eikendonk Waalwijk

Wonen en revalideren in het groen


Eikendonk is een ruim opgezet woonzorgcentrum grenzend aan het water en de groene weilanden tussen Drunen en Waalwijk. Het woonzorgcentrum biedt intensieve zorg en ondersteuning aan mensen met bijvoorbeeld dementie en lichamelijke beperkingen. Daarnaast is het mogelijk om te revalideren na een beroerte op een kleinschalige afdeling. Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, kunnen bewoners uit de omliggende wijken ook gebruik maken van onze diensten, zoals Schakelring Thuiszorg Waalwijk, een was- en strijkservice en dagbehandeling/-verzorging. In restaurant ‘t Gulle Gemoed is iedereen dagelijks welkom voor een kop koffie, een maaltijd of om deel te nemen aan activiteiten.
 
Thuis in Eikendonk
Eikendonk heeft de laatste jaren veel aandacht besteed aan de woonomgeving van de bewoners, sfeervolle huiskamers en een uitnodigende sfeer. De buitengevel en de inrichting zijn kleurrijker geworden. De activiteitenruimte is vernieuwd en het restaurant is ingericht met verschillende zithoekjes, een pooltafel en een computerhoek. Aan de wanden hangen wisselende tentoonstellingen, foto’s en gedichten.
 
De sfeer op Eikendonk is ondanks de grootte gemoedelijk en ongedwongen. Rond Pasen trekken de kuikentjes veel bezoek van bewoners, kleinkinderen en medewerkers. De jaarlijkse braderieën zijn drukbezocht. Ook door bezoekers uit de omgeving. Iedere woensdag zijn de heerlijke geuren van versbereide maaltijden van een afstand te ruiken. Familie en vrijwilligers kunnen samen met de bewoners op de woongroepen koken.
 
De omgeving leent zich daarnaast uitstekend voor een prachtige wandeling op eigen terrein, in de bossen of NP De Loonse en Drunense duinen. Iedere maandag gaan bewoners met vrijwilligers zwemmen bij zwembad Olympia waarna ze samen lunchen in restaurant ’t Gulle Gemoed. Bewoners kunnen hier samen met familie dagelijks terecht voor een kopje koffie, een lunch of een warme maaltijd. Regelmatig worden in ’t Gulle Gemoed ook themamaaltijden verzorgd en activiteiten van ‘Bingo tot Bach’.

Contact
Locatie Eikendonk
Schakelring Eikendonk
Eikendonklaan 2
5143 NG Waalwijk
T: (0416) 30 15 00
E: info.eikendonk@schakelring.nl 
W: www.schakelring.nl

volg ons

Sponsoren