Zoeken
Sponsoren

Evenementen agenda

Komende activiteiten: 178
Aanmelden activiteit
Klik op de blauw gekleurde datum voor weergave.
Wijzigingen graag sturen naar info@waalwijk4you.nl                         
 
07-12 Ronald Snijders in de Leest Waalwijk
Ronald Snijders in de Leest Waalwijk

zaterdag 07 december 2019 20:30 uur

Onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkel.

De één noemt hem “De koning van het absurdisme” (Elsevier), een ander “Een illusionist met woorden” (Het Parool) of “Grote Ronald is Briljant” (Theaterkrant). Dat kan er maar één zijn: Ronald Snijders. Hij toert momenteel met ‘Groot Succes 2’, de opvolger van ‘Groot Succes’, een show die nog niet in de theaters te zien is geweest. Wederom een voorstelling vol onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels. Theaterkrant: “Het weggeven van enkele grapjes in een recensie maakt in het geval van Snijders niet veel uit, want in vrijwel elke zin die uit zijn mond komt zit er wel één.”


tekst, muziek en spel: Ronald Snijders | tekstbijdragen: Fedor van Eldijk | regie: Titus Tiel Groenestege | concept-coach: Niels van der Laan | fotografie: David Cohen de Lara | bewerking: Piet Schreuders

www.normalemensen.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/ronald-snijders-groot-succes-2/07-12-2019-20-30/
Lees meer >
08-12 Suzan & Freek in de Leest Waalwijk
Suzan & Freek in de Leest Waalwijk

zondag 08 december 2019 20:15 uur

Suzan & Freek duiken vanaf september voor het eerst de theaters in met hun show 'Als Het Avond Is'. De tour, die langs 25 Nederlandse theaters trekt, zal in het teken staan van de weg die ze tot nu toe samen hebben afgelegd. Van hun ontmoeting op de middelbare school tot en met het spelen van covers in bruine kroegen en van wereldwijd viraal gaan op het internet tot en met een nummer 1-hit met hun debuutsingle 'Als Het Avond Is': de highschool sweethearts nemen je - met een gezonde dosis zelfspot - op een aanstekelijke en persoonlijke wijze mee in hun eigen verhaal.

fotografie: Jim Bakkum, EvaCaptures

www.suzanenfreek.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/als-het-avond-is-suzan-freek/08-12-2019-20-15/
Lees meer >
08-12 Als Het Avond Is in de Leest Waalwijk
Als Het Avond Is in de Leest Waalwijk

zondag 08 december 2019 20:15 uur

Suzan & Freek duiken vanaf september voor het eerst de theaters in met hun show 'Als Het Avond Is'. De tour, die langs 25 Nederlandse theaters trekt, zal in het teken staan van de weg die ze tot nu toe samen hebben afgelegd. Van hun ontmoeting op de middelbare school tot en met het spelen van covers in bruine kroegen en van wereldwijd viraal gaan op het internet tot en met een nummer 1-hit met hun debuutsingle 'Als Het Avond Is': de highschool sweethearts nemen je - met een gezonde dosis zelfspot - op een aanstekelijke en persoonlijke wijze mee in hun eigen verhaal.

www.suzanenfreek.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/als-het-avond-is-suzan-freek/08-12-2019-20-15/
Lees meer >
10-12 Rob Scheepers in de Leest Waalwijk
Rob Scheepers in de Leest Waalwijk

dinsdag 10 december 2019 20:15 uur

De razend populaire nieuwjaarsconference van Rob Scheepers.

Waarom schreeuwt iedereen tegenwoordig zo? Doe eens lief! We weten toch allemaal dat het onmogelijk is om te schreeuwen en te luisteren tegelijk? Dus wat nemen we ons voor in 2020? Gaan we hier mee verder? Of zullen we in het nieuwe decennium gewoon wat vaker luisteren naar elkaar? Praten? Fluisteren? Misschien wordt het zelfs tijd dat we gewoon even een paar tellen stil zijn met z’n allen.

Na een jaar te hebben overgeslagen, keert Rob Scheepers op veler verzoek terug met zijn razend populaire nieuwjaarsconference. Want ook daar is het na uitverkochte tournees en optredens bij radio- en televisieprogramma’s de hoogste tijd voor.

fotografie: Minneboo Fotografie

www.robscheepers.com

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/rob-scheepers-scheepers-checkt-uit/10-12-2019-20-15/
Lees meer >
11-12 Martijn Fischer zingt hits van Hazes in de Leest Waalwijk
Martijn Fischer zingt hits van Hazes in de Leest Waalwijk

woensdag 11 december 2019 20:15 uur

Vier met Martijn Fischer en zijn band wat André Hazes ons heeft nagelaten.

Na een succesvolle clubtour is het nu de hoogste tijd om de hits van André Hazes naar het theater te brengen. Want daar leent zijn muziek zich perfect voor, zeker als die wordt gebracht door theaterbeest Martijn Fischer en zijn band. Enerzijds zijn de teksten groots en meeslepend, anderzijds klein en ingetogen. Grote thema’s als liefde en eenzaamheid worden bezongen, naast liedjes over alledaagse dingen. Het resultaat is een mix van levensliederen en feestmuziek en precies dat maakt Hazes een icoon voor iedereen. Zijn muziek troost en verbroedert. Martijn Fischer kroop al eerder in de huid van de Amsterdamse volkszanger in de musical ‘Hij gelooft in mij’ en de film ‘Bloed, zweet en tranen’. Dus als iemand dichtbij komt…

met: Martijn Fischer, Ingeborg Helder en band o.l.v. Roger Happel | fotografie: Mark Engelen, Raymond van Olphen

www.bostheaterproducties.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/martijn-fischer-zingt-hits-van-hazes-martijn-fischer-en-band/11-12-2019-20-15/
Lees meer >
12-12 Alain Clark in de Leest Waalwijk
Alain Clark in de Leest Waalwijk

donderdag 12 december 2019 20:30 uur

Alain Clark solo in het theater. 

Afgelopen januari speelde Alain ter voorbereiding op zijn uitverkochte show in Koninklijk theater Carré een try-out in een kleiner en intiemer theater. De interactie met het publiek beviel zo goed dat hij dit najaar gaat touren langs de kleine en midden theaters in Nederland.

'Er gebeurt iets magisch wanneer je zelfs de mensen op de achterste rij in hun ogen kunt aankijken'

Een uniek en intiem solo optreden van Alain Clark met nieuwe songs, de bekende hits en verhalen die je een kijkje van dichtbij achter de schermen zullen geven.

fotografie: Pablo Delfos

www.alainclark.nl

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/solo-alain-clark/12-12-2019-20-30/
Lees meer >
12-12 Ghost Stories in de Leest Waalwijk
Ghost Stories in de Leest Waalwijk

donderdag 12 december 2019 20:15 uur

Bang zijn was nog nooit zo leuk!

U kunt wel wat spanning in uw leven gebruiken? Dan is de West End-hit ‘Ghost Stories’ net iets voor u. Dr. Kuiper, een professor in parapsychologie, geeft een lezing over spookverhalen. Drie daarvan zijn hem in het bijzonder bijgebleven: die van een nachtwaker, een jonge bestuurder en een zakenman die zijn eerste kind verwacht. Hebben hun onverklaarbare geschiedenissen iets met elkaar te maken? Stap in en maak een ritje in deze achtbaan van spanning en huiveringwekkende momenten.Waarschuwing: Ghost Stories bevat momenten van extreme schok en spanning. Wij raden iedereen met een nerveuze instelling aan serieus te overdenken om de voorstelling te bezoeken.

script: Andy Nyman en Jeremy Dyson | vertaling: Allard Blom | regie: Joep Onderdelinden | spel: André Dongelmans, Laus Steenbeeke e.a. | fotografie: Wim Lanser

Musicalsites ★★★★
"Voorspelbaarheid blijkt heel goed ingezet te kunnen worden om spanning toch goed op te bouwen. Lachen is een goede manier om spanning los te laten en dat wordt bij Ghost Stories veel benut. Wat begint als grappige licht, geluid en timing trucs, wordt steeds sterker en serieuzer." Lees recensie 

Theaterparadijs ★★★★
"De acteurs leveren sterk spel en weten de spanning goed op te bouwen, zonder dat het er te dik bovenop ligt. De muziek speelt daarbij ook een grote rol en verzorgt de inleiding naar een spannende stuk. Maar ondanks dat je weet dat er wat gaat komt, slaat je hart soms echt een slag over."

50% korting met uw Leest-Spaarpunten
Heeft u 1725 spaarpunten (of meer) dan kost een kaartje voor deze voorstelling slechts € 17,25 (excl. ticketkosten). U vindt uw spaarpuntensaldo in uw account.  >>

www.ghoststories.nu

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/ghost-stories-andre-dongelmans-laus-steenbeeke-e.a/12-12-2019-20-15/
Lees meer >
13-12 Begijn le Bleu in de Leest Waalwijk
Begijn le Bleu in de Leest Waalwijk

vrijdag 13 december 2019 20:30 uur

Op het randje van cabaret en comedy.

Comedian, cabaretier, absurdist, typetje of theatermaker? Nee, Begijn le Bleu is niet voor één gat te vangen. De Vlaamse theaters speelt hij moeiteloos plat en gelukkig steekt deze paradijsvogel eens in de paar jaar ook de grens over. In zijn nieuwe show ‘Toch Bedankt’ komt Begijn tot de conclusie dat hij niet de hele wereld kan redden. Dus begint hij maar bij zichzelf. Hij ontdekt hoe we pertinent willen vasthouden aan sommige dingen en hoe dat onvermijdelijk humoristische situaties oplevert. Grappig en relativerend. “Met zijn elastische mimiek kan hij elk woord of iedere zin een extra, vaak pseudo-sensuele dimensie geven.” (De Standaard)

fotografie: Stefan Schippers

www.begijnlebleu.be

 

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/begijn-le-bleu-toch-bedankt/13-12-2019-20-30/
Lees meer >
13-12 Rhythm of the Dance in de Leest Waalwijk
Rhythm of the Dance in de Leest Waalwijk

vrijdag 13 december 2019 20:15 uur

Hartverwarmende kerst met een van de grootste reizende Ierse shows ter wereld.

Als je de kerstdagen dit jaar eens op z’n Iers wilt vieren, dan is het handig om te weten dat Rhythm of the Dance – dat dit jaar het 20-jarig bestaan viert – langskomt met ‘The Christmas Show’. Deze groep jonge dansers en danseressen, voor een deel afkomstig uit de befaamde Riverdance-show, livemusici en vocalisten brengen het Ierse culturele erfgoed op meeslepende wijze over het voetlicht in een hartverwarmende kerstsfeer.

fotografie: Wim Lanser

www.rhythmofthedance.com

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/rhythm-of-the-dance-the-christmas-show/13-12-2019-20-15/
Lees meer >
14-12 Vrijdag & Sandifort in de Leest Waalwijk
Vrijdag & Sandifort in de Leest Waalwijk

zaterdag 14 december 2019 20:30 uur

Ongenadig grappig programma vol beklagenswaardige typetjes.

Als het aan de pers ligt blijven Remko Vrijdag en Martine Sandifort ‘Voorlopig voor Altijd’ bij elkaar: “Prachtig tragikomisch theater over het falen van de menselijke communicatie”, schreef NRC Handelsblad en gaf vier sterren. Welkom bij dit schrijnende, hilarische, kwetsbare en ongenadig grappige programma vol beklagenswaardige typetjes.

 

De pers over Vrijdag & Sandifort:

“Vrijdag & Sandifort stappen voortdurend in en uit hun rol in een indruk-wekkende voorstelling die geen moment verveelt (…) Geweldig acteerwerk en hilarische vondsten.” ★★★★ - de Volkskrant 

“Hoogstaand amusement, sterk gespeeld, met perfecte timing, ongegeneerd grotesk én subtiel schrijnend.” ★★★★ - Trouw 

“Prachtig tragikomisch theater over het falen van de menselijke communicatie.” ★★★★ - NRC Handelsblad

 

tekst: Martine Sandifort, Remko Vrijdag, Roel Bloemen, Peter van de Witte en Leonie van der Klein | regie: Peter van de Witte | fotografie: Bob Bronshoff

www.vrijdagensandifort.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/vrijdag-sandifort-voorlopig-voor-altijd/14-12-2019-20-30/
Lees meer >
14-12 Johan Derksen presenteert in de Leest Waalwijk
Johan Derksen presenteert in de Leest Waalwijk

zaterdag 14 december 2019 20:15 uur

Weergaloze gitaarsolo’s, rauwe bluessongs en authentieke americana.

In ‘The Sound of The Blues & Americana’ schurken blues en americana voortdurend tegen elkaar aan. Muziekliefhebber Johan Derksen mobiliseert de beste vocalisten en muzikanten uit beide genres. Denk aan (inter)nationale toppers als Malford Milligan, Sean Webster, Erwin Java, AJ Plug en Phil Bee, rasartiesten die garant staan voor een avond vol weergaloze gitaarsolo’s, rauwe bluessongs en authentieke americana.

Voor en na de voorstelling wordt een expositie opgesteld door Museum RockArt. De expositie bestaat uit bijzondere affiches, gitaren, cd's, lp's en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.

fotografie: Stefan Schippers, Nico Goedegebuur

www.atnext.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/johan-derksen-presenteert-the-sound-of-the-blues-americana/14-12-2019-20-15/
Lees meer >
15-12 Peppa Pig in de Leest Waalwijk
Peppa Pig in de Leest Waalwijk

zondag 15 december 2019 13:30 uur

Feest mee met het vrolijke varkentje en haar vriendjes.

Beleef met Peppa Pig de leukste avonturen in de gezellige familiemusical ‘Verrassingsfeest’ . Met slingers en ballonnen, nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. De superschattige handpoppen, kleurrijke decors en uiteraard vele spannende verrassingen maken de voorstelling tot één groot feest voor de hele familie!

Natuurlijk komt Peppa ook na afloop naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou!

regie: Mark Haayema | fotografie: Astley baker Davies

www.vanhoorne.com/peppapig

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/peppa-pig-verrassingsfeest-2/15-12-2019-13-30/
Lees meer >
15-12 Peppa Pig Live! in de Leest Waalwijk
Peppa Pig Live! in de Leest Waalwijk

zondag 15 december 2019 13:30 uur

Feest mee met het vrolijke varkentje en haar vriendjes.

Beleef met Peppa Pig de leukste avonturen in de gezellige familiemusical ‘Verrassingsfeest’ . Met slingers en ballonnen, nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. De superschattige handpoppen, kleurrijke decors en uiteraard vele spannende verrassingen maken de voorstelling tot één groot feest voor de hele familie!

Natuurlijk komt Peppa ook na afloop naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou!

regie: Mark Haayema | fotografie: Astley baker Davies

www.vanhoorne.com/peppapig

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/peppa-pig-verrassingsfeest-2/15-12-2019-13-30/
Lees meer >
17-12 Yentl en de Boer in de Leest Waalwijk
Yentl en de Boer in de Leest Waalwijk

dinsdag 17 december 2019 20:15 uur

Wegens zwangerschap van beide dames wordt de voorstelling verplaatst naar woensdag 3 februari 2021. Gasten die reeds kaarten hebben gekocht worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

De leukste liedjesmakers van Nederland maken er weer een groot feest van.

‘Lacrimosa’. Dat betekent zoiets als ‘diepbedroefd’. Absoluut een in-en-in trieste titel. Maar ja, zonder tranen geen leven. Dus brengen Yentl en de Boer een ode aan de treurige kanten van ons mens-zijn. Toch weten de leukste liedjesmakers van Nederland er weer een groot feest van te maken. Muzikaal gaan ze verder, hun teksten zijn nog raker, de sketches nog grappiger.
 

Tournee uitgesteld wegens zwangerschap"We kunnen het zelf nog amper geloven maar... we zijn een nieuw duo aan het maken!! Super krankzinnig Morph-gebeuren dat we, zonder iets af te spreken, DRIE DAGEN na elkaar uitgerekend zijn. We zijn heel trots en blij dat we dit nieuws met jullie kunnen delen, maar het heeft natuurlijk wel consequenties voor onze plannen de komende tijd. De geplande tournee van Lacrimosa wordt een jaar opgeschoven. We zien jullie heel graag volgend seizoen! Met een nieuwe voorstelling... en op de achtergrond huilende babygeluiden vanuit de kleedkamer.
Heeeel veel dank voor jullie begrip! Liefs, Yentl en Christine"
Bezoekers met kaarten voor deze voorstelling worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

De pers over hun vorige show 'magie':

“Een show die het onmiskenbare authentieke talent van Yentl en de Boer vet onderstreept.” ★★★★ - Algemeen Dagblad

“Uitstekende balans tussen grappig en vertederend.” ★★★★ - NRC Handelsblad

“Het duo Yentl en De Boer zet zichzelf definitief op de kaart.” ★★★★ - De Telegraaf


met: Yentl Schieman en Christine de Boer | fotografie: Thijs Meuwese en Daan Colijn

www.yentlendeboer.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/yentl-en-de-boer-lacrimosa-try-out/17-12-2019-20-15/
Lees meer >
18-12 Sara Kroos in de Leest Waalwijk
Sara Kroos in de Leest Waalwijk

woensdag 18 december 2019 20:15 uur

Negende show van publiekslieveling Sara Kroos.

Ze is grof, direct, maakt iedereen aan het lachen om de ergste dingen en heeft een klein hartje: Sara Kroos. In haar negende show ‘Verte’ pakt zij uit met verrassende visuals en een 2.0 muziekstijl met topmuzikanten. Met de energieke, stoere aanpak die we van haar kennen, maar ook met een nieuwe blik, vrolijk voorbij de zwaarte. Algemeen Dagblad over ‘Zonder Verdoving’: “Sara Kroos maakt indrukwekkende rentree. (…) Een juweel van een voorstelling.” ★★★★★

De pers over 'Verte':

‘Sara Kroos behoort tot de besten in haar genre. Verte barst van de zelfspot en de lach klinkt luider dan ooit. Een heerlijk optimistische voorstelling, mooi licht van toon en gedrenkt in humor’ - Algemeen Dagblad ★★★★

‘Bijzonder grappig, een goede mix van grappen, maatschappijkritiek en persoonlijkheid’ - Trouw ★★★★

‘Kroos bewijst zich als beeldend verteller met zelfspot’  - Volkskrant ★★★★

‘Hilarische eerlijkheid en herkenbaar’ - Telegraaf ★★★★

‘Een prachtige avond waarin ze ieder onderwerp subtiel met elkaar verknoopt. Sara Kroos is lichter dan ooit’ - NRC Handelsblad ★★★★

‘Vol humor en zelfspot, puike muziek en scherpe randjes. Misschien stond Kroos wel nooit zo ontspannen, zelfverzekerd en vrij op haar podium als in Verte. Vol dynamiek en voortdurend geestig verhalend banjert ze over het toneel’ - Theaterkrant
 

regie: Jessica Borst | muzikanten: Rutger Hoorn en Nathaniël van Veenen

www.sarakroos.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/sara-kroos-verte/18-12-2019-20-15/
Lees meer >
19-12 De Verleiders Female in de Leest Waalwijk
De Verleiders Female in de Leest Waalwijk

donderdag 19 december 2019 20:15 uur

Wegens de zwangerschap van Eva Marie de Waal wordt haar rol overgenomen door Dunya Khayame

DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Één onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn DE VERLEIDERS FEMALE: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame.
Brandende kwesties als one size fits men, salon feminisme, het onzichtbare werk dat gedaan wordt door onzichtbare vrouwen, de maatschappelijke rolverdeling, gender discriminerende gezondheidszorg, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, de male gaze, de baby boete en #MeToo, ze komen allemaal aan bod. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief aantonen dat we in een aartsconservatief land leven, ook al denken we van niet.
Dit alles volgens het bekende en beproefde VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch.

regie: Tom de Ket | met: Susan Visser, Jelka van Houten, Stephanie Louwrier, Eva-Marie de Waal, Dunya Khayame en Gusta Geleijnse | decorontwerp: Michiel Voet | lichtontwerp: Uri Rapaport | kostuumontwerp: Arien de Vries | fotografie: Paul Posse & Retatchi, Raymond van Olphen

Inleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.15 uur. Reserveren is gewenst.

50% korting met uw Leest-Spaarpunten
Heeft u 1625 spaarpunten (of meer) dan kost een kaartje voor deze voorstelling slechts € 16,25 (excl. ticketkosten). U vindt uw spaarpuntensaldo in uw account.  >>

www.bostheaterproducties.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/de-verleiders-female-jelka-van-houten-susan-visser-e.a/19-12-2019-20-15/
Lees meer >
19-12 Martijn Kardol in de Leest Waalwijk
Martijn Kardol in de Leest Waalwijk

donderdag 19 december 2019 20:30 uur

De opvolger van zijn geweldig ontvangen debuutprogramma.

Martijn Kardol won een handvol festivals en loste met zijn avondvullende en voor de Neerlands Hoop genomineerde debuutprogramma ‘Bang’ alle verwachtingen in. “Veel zelfspot, hilarische observaties en een superieure verteltechniek”, schreef Theaterkrant. In opvolger ‘Welkom’ staat zijn voordeur op een kier. Doet Martijn hem verder open, of gooit hij hem dicht?

De pers over zijn vorige show ‘Bang’:

“Kardol slaagt erin om actuele thematiek om te zetten in geestig cabaret.” ★★★★ - de Volkskrant

“Een opvallend evenwichtig programma. Met veel zelfspot, hilarische observaties en een superieure verteltechniek.” ★★★★ - Theaterkrant

“Geraffineerd slim en spits in zijn ideeën.” ★★★★ - Dagblad van het Noorden


regie: Wilmie Wilhelm | fotografie: Pim Hendriksen

www.martijnkardol.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/martijn-kardol-welkom/19-12-2019-20-30/
Lees meer >
20-12 Erik van Muiswinkel in de Leest Waalwijk
Erik van Muiswinkel in de Leest Waalwijk

vrijdag 20 december 2019 20:30 uur

Gekwinkeleerd in uw theater: Erik van Muiswinkel eert een honderdjarige.

De Nederlandse kleinkunst was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft Heinz Polzer in 2019 het volle pond in een kleine zaalvoorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen.

De pers over 'Buigt Allen Mee Voor Drs. P':

"Bovenal is het een wonderschone ode aan een man die we node missen in het hedendaagse gekrakeel"  - NRC ★★★★

"Een geslaagde hulde aan een fenomeen" - AD ★★★★

"Erik van Muiswinkel slaagt erin de complexe teksten duidelijk over te brengen" - Volkskrant ★★★

"Met mooie voorbeelden gaat hij in op de vele rijmsoorten die Drs. P heeft gebruikt"  - Theaterkrant  (keuze van de criticus)
 

piano: Guus van Marwijk | gitaar: Paul Remmelts | fotografie: Anne van Zantwijk

www.bunkertheaterzaken.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/erik-van-muiswinkel-buigt-allen-mee-voor-drs-p/20-12-2019-20-30/
Lees meer >
20-12 John Williams presenteert in de Leest Waalwijk
John Williams presenteert in de Leest Waalwijk

vrijdag 20 december 2019 20:15 uur

‘R&B Old Skool hits’ dendert door.

Na het succes van ‘R&B Old Skool Hits’ kan een vervolg niet uitblijven en in Part Two dendert de trein snoeihard door, met John Williams als machinist. Dat betekent nieuw repertoire, nieuwe anekdotes, nieuwe herinneringen, maar ook de vertrouwde liveband en vocalisten. Het belooft weer een heerlijk Old Skool feestje te worden, met Salt-n-Pepa, Jodeci, Boyz II Men, En Vogue, SWV en Blackstreet op de playlist.

90’s outfit is toegestaan!

“Ik kan zeggen dat ik geregeld een theatervoorstelling bezoek. Van musical tot aan toneel. Maar zelden of nooit stond vanaf de eerste noot de zaal op zijn kop!!” - Theater Paradijs ★★★★★
 

zang: Carolina Dijkhuizen, Laise Sanches, Kimberly Maasdamme, Sarah Jane, Omri Tindal, Rico Greene, Jared Hiwat en Jared Grant | muziek: liveband | fotografie: PR Twenty8Productions

50% korting met uw Leest-Spaarpunten
Heeft u 1485 spaarpunten (of meer) dan kost een kaartje voor deze voorstelling slechts € 14,85 (excl. ticketkosten). U vindt uw spaarpuntensaldo in uw account.  >>

www.gvproductions.nl

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/john-williams-presenteert-r-b-old-skool-hits-part-2/20-12-2019-20-15/
Lees meer >
21-12 JB Meijers in de Leest Waalwijk
JB Meijers in de Leest Waalwijk

zaterdag 21 december 2019 20:30 uur

Bekend van The Common Linnets, met o.a. Ilse DeLange.
Wat heeft deze Zeeuwse deltaboy met de blues?

Het broeierige zuiden van de Verenigde Staten. JB Meijers is op tour en ontmoet tijdens een studiosessie een bekende bluesmuzikant. “How is it possible that you play your music the way you do when you come all the way from Europe?”, vraagt de artiest hem. Het zet JB aan het denken. Hoe ver reiken de tentakels van de blues in zijn werk? Een purist is hij allerminst, maar de geest van Robert Johnson, Skip James, Blind Willie McTell, Muddy Waters en John Lee Hooker alsmede Duke Ellington, Count Basie en Charlie Christian is nooit ver weg. In ‘Deltaboy’ gaat de Zeeuwse singer-songwriter op onderzoek uit.

“Een van Nederlands beste songwriters.” - OOROver JB Meijers
JB Meijers is een van Nederlands bekendste muzikanten. Het grote publiek leerde hem kennen als lid van The Common Linnets - met Ilse DeLange - en De Dijk. Hij speelde en produceerde jarenlang met bands als Acda en de Munnik, Go Back To The Zoo, Frank Boeijen, Bløf, Solomon Burke, The Mercury Rev, Posies, het Mongoolse Hanggai, Peter Maffay en vele anderen.

50% korting met uw Leest-Spaarpunten
Heeft u 975 spaarpunten (of meer) dan kost een kaartje voor deze voorstelling slechts € 9,75 (excl. ticketkosten). U vindt uw spaarpuntensaldo in uw account.  >>www.jbmeijers.com
fotografie: Laura Besch, Jelle Smid

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/jb-meijers-deltaboy/21-12-2019-20-30/
Lees meer >
21-12 Pepijn Gunneweg in de Leest Waalwijk
Pepijn Gunneweg in de Leest Waalwijk

zaterdag 21 december 2019 20:15 uur

Eerste soloshow van voormalig Ashton Brother.

‘The Great Wonder’ is de eerste solo-voorstelling van Pepijn Gunneweg, acteur, presentator, komiek, maar uiteraard vooral voormalig Ashton Brother. Hij schept een magische wereld, een vierdimensionale show die zich voor, boven en tussen het publiek afspeelt. Pepijn gaat met zijn Troupe muzikale Freaks verder waar hij ooit is gestopt en brengt acts en trucs die al jaren door zijn hoofd spoken, maar nooit het toneel hebben bereikt. Ze waren te ruw, te bizar of gewoon te gevaarlijk. Maar na twee jaar keiharde training en diverse blessures is Pepijn er klaar voor. Dus pas op voor gelanceerde kippen, vliegende vissen, bizarre illusies en kleine poëtische nummers die je weer even in wonderen doen geloven. Komt dat zien!


fotografie: Corne van der Stelt, Sophie Blommers

50% korting met uw Leest-Spaarpunten
Heeft u 1375 spaarpunten (of meer) dan kost een kaartje voor deze voorstelling slechts € 13,75 (excl. ticketkosten). U vindt uw spaarpuntensaldo in uw account.  >>

www.senf.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/pepijn-gunneweg-the-great-wonder/21-12-2019-20-15/
Lees meer >
22-12 Irish Christmas in de Leest Waalwijk
Irish Christmas in de Leest Waalwijk

zondag 22 december 2019 20:15 uur

Kerstfeest met de grootmeesters van de Ierse traditionele muziek.

Als Ieren iets vieren, mondt dat steevast uit in een onvergetelijk muzikaal feest. Voor dit kerstconcert brengt de grootmeester van de traditionele Ierse muziek, Fergal Ó Murchú, een keur aan traditionele instrumentalisten en een strijkerssectie mee. U hoort publieksfavorieten als ‘Silent Night’ en ‘Wexford Carol’, naast een selectie songs in de traditionele Ierse taal.

Samen uit: Meld u gratis aan voor 'Samen uit in Theater De Leest' en geniet samen met andere alleengaande theaterliefhebbers van deze voorstelling. >>

50% korting met uw Leest-Spaarpunten
Heeft u 1375 spaarpunten (of meer) dan kost een kaartje voor deze voorstelling slechts € 13,75 (excl. ticketkosten). U vindt uw spaarpuntensaldo in uw account.  >>

fotografie: Hans Colijn

www.peterboonemusicproductions.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/irish-christmas-an-intimate-evening/22-12-2019-20-15/
Lees meer >
03-01 Oliver! in de Leest Waalwijk
Oliver! in de Leest Waalwijk

vrijdag 03 januari 2020 14:00 uur
vrijdag 03 januari 2020 19:30 uur

De familiemusical die je gezien móét hebben!

Een fantastische musical naar het beroemde verhaal van Charles Dickens. Wat geweldig al die boeiende personages uit het verhaal te ontmoeten: De jonge zakkenrollers Glipper, Gapper en Snaaier, de heler en boef Fagin, de schurk Bill Sikes, de goedhartige Nancy en natuurlijk Oliver. Het publiek zal met onze held mee voelen als hij verstrikt raakt in een web van geheimen, berovingen en emoties. Gaat dit alles goed aflopen als de ware identiteit van Oliver wordt ontdekt? Kom dit meebeleven en genieten van het spel, de zang en de dans in de schitterende decors en kleding!

www.denotenkrakers.nl

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/oliver-de-notenkrakers/03-01-2020-14-00/
Lees meer >
04-01 Oliver! in de Leest Waalwijk
Oliver! in de Leest Waalwijk

zaterdag 04 januari 2020 14:00 uur
zaterdag 04 januari 2020 19:30 uur

De familiemusical die je gezien móét hebben!

Een fantastische musical naar het beroemde verhaal van Charles Dickens. Wat geweldig al die boeiende personages uit het verhaal te ontmoeten: De jonge zakkenrollers Glipper, Gapper en Snaaier, de heler en boef Fagin, de schurk Bill Sikes, de goedhartige Nancy en natuurlijk Oliver. Het publiek zal met onze held mee voelen als hij verstrikt raakt in een web van geheimen, berovingen en emoties. Gaat dit alles goed aflopen als de ware identiteit van Oliver wordt ontdekt? Kom dit meebeleven en genieten van het spel, de zang en de dans in de schitterende decors en kleding!

www.denotenkrakers.nl

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/oliver-de-notenkrakers/04-01-2020-14-00/
Lees meer >
05-01 Oliver! in de Leest Waalwijk
Oliver! in de Leest Waalwijk

zondag 05 januari 2020 14:00 uur

De familiemusical die je gezien móét hebben!

Een fantastische musical naar het beroemde verhaal van Charles Dickens. Wat geweldig al die boeiende personages uit het verhaal te ontmoeten: De jonge zakkenrollers Glipper, Gapper en Snaaier, de heler en boef Fagin, de schurk Bill Sikes, de goedhartige Nancy en natuurlijk Oliver. Het publiek zal met onze held mee voelen als hij verstrikt raakt in een web van geheimen, berovingen en emoties. Gaat dit alles goed aflopen als de ware identiteit van Oliver wordt ontdekt? Kom dit meebeleven en genieten van het spel, de zang en de dans in de schitterende decors en kleding!

www.denotenkrakers.nl

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/oliver-de-notenkrakers/05-01-2020-14-00/
Lees meer >
10-01 Stefano Keizers in de Leest Waalwijk
Stefano Keizers in de Leest Waalwijk

vrijdag 10 januari 2020 20:30 uur

De opvolger van zijn “overrompelende cabaretdebuut” (NRC ★★★★★).

Met ‘Erg Heel’ maakte hij een “overrompelend cabaretdebuut”, aldus NRC Handelsblad in een vijfsterrenrecensie. Hij is een wolf in clownskleren, een briljant ontregelaar, die zijn publiek tart, sloopt en op het verkeerde been zet. En nu zegt Stefano Keizers ‘Sorry Baby’. Sorry dat hij bestaat, dat je zoveel hebt moeten huilen, dat je zo weinig aan hem hebt. Sorry dat hij niet opnam, dat hij geen tijd wilde maken, dat hij het allemaal vergeten is en dat je zo weinig op hem hebt kunnen bouwen. Sorry dat hij er niet is en er ook nooit was en dat je hem hebt leren kennen. ‘Sorry Baby’.

De pers over zijn vorige show ‘Erg Heel’:

“Een overrompelend cabaretdebuut. Keizers alleen ontregelend noemen doet hem eigenlijk tekort, want deze voorstelling is ook een intelligente deconstructie van het zogenaamd ontregelende cabaret.” ★★★★★ - NRC Handelsblad

“Ben ik hier zojuist verschrikkelijk bij de neus genomen of zag ik een briljante voorstelling?” ★★★★ - Theaterkrant

 

regie: Jelle Kuiper | script en spel: Stefano Keizers | decor- en lichtontwerp: Paul Reintjes | kostuums: Tessel Brühl | fotografie: Lotte Bronsgeest

www.stefanokeizers.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/stefano-keizers-sorry-baby-try-out/10-01-2020-20-30/
Lees meer >
10-01 VOF de Kunst in de Leest Waalwijk
VOF de Kunst in de Leest Waalwijk

vrijdag 10 januari 2020 20:15 uur

Oude hits, nieuwe muziek, meezingers en luisterliedjes.

In de nazomer van 1983 klinkt uit alle radio’s ineens de aanstekelijke nummer 1-hit ‘Suzanne’. Vanuit het niets heeft VOF de Kunst het land veroverd. Uiteindelijk gaan er wereldwijd meer dan drie miljoen exemplaren van de single over de toonbank. Een paar jaar later drinken we ‘Eén Kopje Koffie’ en ook daarna blijven de hits komen. ‘Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)’ wordt dus een feest der herkenning, met hun oude krakers, nieuwe muziek, meezingers, luisterliedjes én een special guest. VOF de Kunst is nog altijd even energiek en aanstekelijk als toen.

regie: VOF de Kunst en Frank Lammers | zang: Nol Havens | toetsen: Johan Hendrikse | gitaar: Hans Klein | bas: Ocki Klootwijk | drums: Hans Greeve | fotografie: Nol Havens

www.vofdekunst.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/vof-de-kunst-het-bloed-kruipt-waar-het-niet-gaan-kan-try-out/10-01-2020-20-15/
Lees meer >
11-01 Pink Floyd Project in de Leest Waalwijk
Pink Floyd Project in de Leest Waalwijk

zaterdag 11 januari 2020 20:15 uur

Spectaculaire integrale uitvoering van Pink Floyds meesterwerk.

‘The Wall’ uit 1979 is verreweg het succesvolste album van Pink Floyd. Schitterende nummers als ‘Comfortably Numb’, ‘The Thin Ice’ en ‘Another Brick In The Wall’ zorgden ervoor dat de plaat meer dan dertig miljoen keer over de toonbank ging. Een van Nederlands meest gewaardeerde tributebands brengt het album integraal in de spectaculaire theatershow ’The Wall 40 Years’. De grootse, twee uur durende voorstelling is muzikaal gebaseerd op de liveconcerten die Pink Floyd in 1980 en 1981 gaf. Voor dit concert wordt groots uitgepakt, met bijzondere projecties (geïnspireerd op teksten van het album), het Kidsrights kinderkoor, indrukwekkend decor én quadrafonisch geluid.

fotografie: Nico Alsemgeest

www.pinkfloydproject.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/pink-floyd-project-the-wall-40-years/11-01-2020-20-15/
Lees meer >
11-01 Tim Knol in de Leest Waalwijk
Tim Knol in de Leest Waalwijk

zaterdag 11 januari 2020 20:30 uur

“Prachtige liedjes om bij op adem te komen en je aan te warmen” (OOR)

Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken en de single ‘Sam’ werd een hit. In één klap was Nederland overtuigd van zijn talent, dat hij met opvolger ‘Days’ bevestigde. Tim speelde op festivals als Pinkpop, Lowlands en Noorderslag, trad op in talloze clubs en deed verschillende theatertours. Hij groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek. Tijdens het theaterconcert ‘Lost & Found 2’ laat hij werk horen van zijn begin 2018 verschenen vierde album ‘Cut the Wire’, “een prachtige plaat vol liedjes om bij op adem te komen en je aan te warmen”, aldus OOR. Daarnaast speelt hij een aantal mooie covers, waarover hij ook prachtige verhalen vertelt.

Heaven over 'Lost & Found 2':

'Tim Knol bekoort met intieme theatershow...Wat hij in Lost & Found II vooral uitdraagt is zijn liefde voor muziek, ditmaal die voor bluegrass in het bijzonder...Van zijn jongste album Cut The Wire prijken onder meer A Kid’s Heart en Song For Grandma, de ode aan zijn overleden grootmoeder, op de setlist.'
 

De pers over de cd ‘Cut the Wire’:

“De frisheid is terug in de wiegende, elegante melodieën die Knol zo mooi kan schrijven én met zijn heldere stem prachtig kan inkleuren.” ★★★★ - de Volkskrant

‘Het album biedt de liefhebber van muziek een mooi begin van 2018 en laat daarmee horen dat er anno 2018 nog echt muziek gemaakt kan worden!’ - ★★★★ Rockzine

fotografie: Paul bergen

www.timknol.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/tim-knol-lost-found-2/11-01-2020-20-30/
Lees meer >
12-01 Dolfje Weerwolfje in de Leest Waalwijk
Dolfje Weerwolfje in de Leest Waalwijk

zondag 12 januari 2020 14:30 uur

Splinternieuwe familie-musical vol leuke liedjes, mystieke wezens en tovertrucs.

‘Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks’ is een spiksplinternieuwe familiemusical barstensvol leuke liedjes, mystieke wezens en tovertrucs. Het verhaal is gebaseerd op de door kinderen verslonden boekenreeks van Paul van Loon. Op een nacht belandt Dolfje Weerwolfje per ongeluk in het heksenbos. Verboden terrein, want weerwolven en heksen gaan niet samen. Of toch wel?

Na afloop is er een meet & greet met Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks in de foyer!

regie: Jasper Verheugd | met: Finn Poncin, Bente van den Brand e.a. | fotografie: Hugo van Look, Peggy de HaanTheater Atelier: workshop ANIMATIE (met IPads) | 13.00 - 14.15 | vanaf 6 jaarHeksen en weerwolvenHeksen en weerwolven, kunnen die eigenlijk wel vrienden zijn? En hoe ziet het heksenbos eruit? Bedenk je eigen verhaaltje en teken je eigen hoofdpersonen.
workshop € 4,- p.p.

www.rep.nu

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/dolfje-weerwolfje-dolfje-weerwolfje-foeksia-de-miniheks-6/12-01-2020-14-30/
Lees meer >
15-01 Enkele reis in de Leest Waalwijk
Enkele reis in de Leest Waalwijk

woensdag 15 januari 2020 20:15 uur

Intrigerende thrillerkomedie met drie topacteurs.

Liefhebbers van Britse detectives en Nederlandse toneelcoryfeeën: opgelet. U wordt op uw wenken bediend door de thrillerkomedie ‘Enkele Reis’, gespeeld door een topcast met Bram van der Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van Dort. In het intrigerende stuk over het in-eigen-hand-houden-van-je-leven willen een thrillerschrijfster en haar zus op leeftijd koste wat het kost aftakeling en opname in een tehuis voorkomen. Ze betrekken een sinistere heer bij hun plannen en zetten een reeks gebeurtenissen in gang, waarbij niets is wat het lijkt.

De pers over 'Enkele reis':

‘Spannend, snel en verrassend … glorieuze suspense’ - Theaterkrant (keuze van de criticus)

‘Bomvol geestige verwikkelingen en dubbele lagen’ - Trouw ★★★

‘Drie ‘oude rotten’ in het vak maken van Enkele reis een feest’ - Telegraaf ★★★★


tekst: Lex Passchier | regie: Bruun Kuijt | met: Bram van der Vlugt, Trudy Labij, Wieteke van Dort en Florence Vos Weeda | fotografie: Piek web

Inleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.15 uur. Reserveren is gewenst.

www.hummelinckstuurman.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/enkele-reis-bram-van-der-vlugt-wieteke-van-dort-trudy-labij-e.a/15-01-2020-20-15/
Lees meer >
16-01 Notenkraker in de Leest Waalwijk
Notenkraker in de Leest Waalwijk

donderdag 16 januari 2020 19:30 uur

Het ultieme kerstballet.

Geen ballet dat het kerstgevoel zo in zich draagt als ‘Notenkraker’. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt voor deze klassieker fabuleuze dansers, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors mee, om de legendarische choreografie van Petipa en Ivanov recht te doen. Op de prachtige muziek van Tsjaikovski creëerde het superduo een werk vol spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans en natuurlijk de ‘Bloemenwals’.

Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum en Clara krijgt als cadeau een pop, een zogenoemde notenkraker, die ’s nachts in haar droom verandert in een knappe prins. Hij neemt Clara mee naar een wonderbaarlijke sprookjeswereld en trekt met zijn leger van tinnen soldaatjes ten strijde tegen een valse muizenkoning. Na de overwinning trekken Clara en de prins naar hun gedroomde snoepgoedrijk. Hun avontuurlijke reis zorgt als altijd voor een magische avond voor jong en oud.


“De hele eerste akte is door de rijke kostumering al een prachtig kerstfeest op zich. Met als hoogtepunten de radiografische muizen die bijdehand over het podium snorren en het leger van de Muizenkoning dat in de droom van Clara angstaanjagend uit de open haard marcheert.” - Trouw


muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski | choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov | fotografie: PR Ballet van de Staatsopera van TatarstanInleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.15 uur. Reserveren is gewenst.Samen uit: Meld u gratis aan voor 'Samen uit in Theater De Leest' en geniet samen met andere alleengaande theaterliefhebbers van deze voorstelling. >>

www.balletklassiekers.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/notenkraker-ballet-van-de-staatsopera-van-tatarstan/16-01-2020-19-30/
Lees meer >
17-01 Kasper van der Laan in de Leest Waalwijk
Kasper van der Laan in de Leest Waalwijk

vrijdag 17 januari 2020 20:30 uur

Absurd, onvoorspelbaar, ontwapenend en hilarisch.

Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan, volgens de Volkskrant hét comedytalent van 2019, legt het u graag uit in zijn avondvullende debuutvoorstelling ‘1 Kilo’.
Dus kom kennis maken met de unieke kijk op onze wereld van dit onvoorspelbare, ongrijpbare en ongekend grappige fenomeen. Van der Laan is lid van Comedytrain en was publiekswinnaar van het Leids Cabaret Festival 2018. “Originele grappen, een knappe timing en een niet direct grijpbare, wazige podiumpersoonlijkheid, waarmee hij voorveel humor zorgt.” (de Volkskrant)

De pers over '1 Kilo':

"Kasper van der Laan fascineert oneindig in absurde show" - NRC ★★★★★

"Van der Laan, zoveel is duidelijk, is een natuurtalent. Zijn verbaliteit - lijzig, dan weer toornig - combineert hij met een absurde lichamelijkheid, waarbij vingers, de scharnierfunctie van ellebogen en de schoonheid van het been terloops worden geëxploreerd." - AD ★★★★★

"Het soort lach dat hij ermee opwekt is niet het type keiharde schater-en-weer-door-naar-de-volgende-grap, maar zo’n lekker lange slappe lach die in golfbewegingen door de zaal trekt: de lach die een absurdist krijgt wanneer hij er telkens een nóg raarder schepje bovenop doet." - De Volkskrant ★★★★
"Hij grijpt het publiek van minuut één bij de kladden en laat het niet meer los. Hij dwingt de zaal om de hele avond scherp te blijven. Sterker nog, het publiek wordt een speelbal in zijn hand. Kasper van der Laan is bijna beangstigend goed." - Theaterkrant (keuze van de criticus)
"Uitstekend debuut van een fysiek fenomenale performer" - Het Parool


fotografie: Aisha Zeijpveld, Anne van Zantwijk

www.kaspervanderlaan.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/kasper-van-der-laan-1-kilo/17-01-2020-20-30/
Lees meer >
17-01 The Blue Grass Boogiemen & Cor Sanne in de Leest Waalwijk
The Blue Grass Boogiemen & Cor Sanne in de Leest Waalwijk

vrijdag 17 januari 2020 20:15 uur

‘Grand Old Country’ is een hartzaak, zo puur krijg je het nergens.

De samenwerking van The Blue Grass Boogiemen met Cor Sanne brengt een gezelschap van vijf muzikanten op de been met een ongekende passie voor de hartverscheurende muziek uit het gouden tijdperk van country en rock-‘n-roll. Zij scharen zich rond een oldtime microfoon en voeren u terug naar de jaren vijftig en zestig, de hoogtijdagen van muzikanten als Johnny Cash, Hank Williams, John Denver, Merle Haggard, Don Williams, Bill Monroe, Elvis Presley, Ricky Nelson en Roy Orbison. 100% akoestisch én authentiek wat instrumentatie en zang betreft en met kleding die zo uit een oude Amerikaanse film lijkt te komen. Want ‘Grand Old Country’ is een hartzaak, zo puur krijg je het nergens.

zang, gitaar en mandoline: Robert-Jan Kanis | zang, mandoline, gitaar en viool: Arnold Lasseur | zang en contrabas: Aart Schroevers | zang, banjo, mondharmonica en viool: Bart van Strien | zang en slaggitaar: Cor Sanne | fotografie: Tim Knol

www.bluegrassboogiemen.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/the-blue-grass-boogiemen-cor-sanne-grand-old-country/17-01-2020-20-15/
Lees meer >
18-01 Het Groot Niet Te Vermijden in de Leest Waalwijk
Het Groot Niet Te Vermijden in de Leest Waalwijk

zaterdag 18 januari 2020 20:15 uur

Het Groot Niet Te Vermijden neemt afscheid met een lach.

Het Groot Niet Te Vermijden neemt afscheid. En dat terwijl de mannen nog barsten van de nieuwe ideeën. Krijgen ze al hun creatieve invallen in deze laatste theatervoorstelling gepropt? Natuurlijk lukt dat. Grijp uw kans om nog één keer te genieten van hun muzikale vakmanschap en hilarische hoogstandjes. Want afscheid nemen doe je met een lach.

fotografie: Jan-Willem Bullee

www.hetgrootniettevermijden.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/het-groot-niet-te-vermijden-the-last-waltz/18-01-2020-20-15/
Lees meer >
18-01 The Everly Brothers in de Leest Waalwijk
The Everly Brothers in de Leest Waalwijk

zaterdag 18 januari 2020 20:30 uur

Extra voorstelling op zondag 19 januari.

Ode aan de Koningen van de Samenzang.

De succesvolste rock-‘n-roll tributeband van Nederland brengt een eerbetoon aan The Everly Brothers. Hits als ‘Wake Up Little Susie’, ‘Bird Dog’, ‘Til I Kissed You’ en ‘All I Have To Do Is Dream’ klinken alsof Don en Phil op het podium staan. Daarnaast hoor je verrassende b-kantjes en anekdotes uit de levens van de broers.

zang en gitaar: Rob Roemers en Jaap Wijn | (contra)bas: Geurt Engelsman | drums: Jan Timmermans | fotografie: Gijsbert van der Wal

www.everlybrothers.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/the-everly-brothers-the-wieners/18-01-2020-20-30/
Lees meer >
19-01 Sesamstraat Live! (2+) in de Leest Waalwijk
Sesamstraat Live! (2+) in de Leest Waalwijk

zondag 19 januari 2020 13:30 uur

De bekendste straat van Nederland wordt vijftig jaar.

Het is feest in de bekendste straat van Nederland! Sesamstraat bestaat 50 jaar en komt met hun grootste show ooit naar het theater! Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie beleven samen met Janouk Kelderman, bekend van Het Klokhuis, de vrolijkste avonturen. Dus, laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan… in het theater voor deze gloednieuwe, fantasierijke familiemusical!

Kom verkleed!
Bij feest hoort natuurlijk een mooie outfit. Daarom nodigen Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie alle jonge bezoekers uit om verkleed naar het theater te komen als hun favoriete Sesamstraatkarakter!Een getekende of geknutselde taart is nog altijd welkom, maar wordt niet meer in de voorstelling meegenomen.

Na afloop komen alle Sesamstraatvriendjes naar de foyer om uitgebreid met jou te knuffelen en op de foto gaan.

fotografie: Nick van Ormondt, Wim Lanser

www.vanhoorne.com

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/sesamstraat-live-2-janouk-kelderman-e.a/19-01-2020-13-30/
Lees meer >
19-01 The Everly Brothers in de Leest Waalwijk
The Everly Brothers in de Leest Waalwijk

zondag 19 januari 2020 15:00 uur

Extra voorstelling op zondag 19 januari.

Ode aan de Koningen van de Samenzang.

De succesvolste rock-‘n-roll tributeband van Nederland brengt een eerbetoon aan The Everly Brothers. Hits als ‘Wake Up Little Susie’, ‘Bird Dog’, ‘Til I Kissed You’ en ‘All I Have To Do Is Dream’ klinken alsof Don en Phil op het podium staan. Daarnaast hoor je verrassende b-kantjes en anekdotes uit de levens van de broers.

zang en gitaar: Rob Roemers en Jaap Wijn | (contra)bas: Geurt Engelsman | drums: Jan Timmermans | fotografie: Gijsbert van der Wal

www.everlybrothers.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/the-everly-brothers-the-wieners/19-01-2020-15-00/
Lees meer >
21-01 Karin Bruers in de Leest Waalwijk
Karin Bruers in de Leest Waalwijk

dinsdag 21 januari 2020 20:15 uur

Karin Bruers verwelkomt je in een warm bad van liefde.

Wist u dat een baby die wel eten krijgt, maar géén liefde eerder overlijdt dan een baby die wél liefde krijgt, maar geen eten? Afgelopen met de wild om zich heen schoppende en spugende cabaretière. Karin Bruers verwelkomt je in een warm bad van liefde, vanuit de coulissen bijgestaan door twee stagiaires. Want ‘Love is Wonderful!’.

tekst en spel: Karin Bruers met Marjolein Heesters | fotografie: Merlijn Doomernik

www.karinbruers.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/karin-bruers-love-is-wonderful/21-01-2020-20-15/
Lees meer >
22-01 Dominic Seldis in de Leest Waalwijk
Dominic Seldis in de Leest Waalwijk

woensdag 22 januari 2020 20:15 uur

An evening with Dominic Seldis and his Orchestra.

Dominic Seldis kennen we vooral als het sympathieke jurylid van de populaire tv-serie ‘Maestro’. Ook in zijn rol als contrabassist en dirigent is hij een groot ambassadeur van de klassieke muziek. Met zijn negenkoppige toporkest brengt Seldis een avond vol Britse humor, verhalen, videobeelden en natuurlijk prachtige muziek. En wie weet mag u voor even dirigent zijn.

idee en coproducent: Dominic Seldis | regie: Joris Nassenstein | decor en lichtontwerp: Jurjen Alkema | met: Dominic Seldis and his Orchestra | fotografie: Daan Brand

www.musicmaestro.nl

Engelstalig

Inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/dominic-seldis-music-maestro/22-01-2020-20-15/
Lees meer >
23-01 Rundfunk in de Leest Waalwijk
Rundfunk in de Leest Waalwijk

donderdag 23 januari 2020 20:15 uur

Over de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

Duo Rundfunk beleefde in 2018 een droomdebuut. Hun voorstelling ‘Wachstumsschmerzen’ ontving lovende recensies én de Neerlands Hoop 2018. Na de pijn van het opgroeien te hebben behandeld, storten de jongens zich in ‘Todesangstschrei’ op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Dat wordt lachen. 

 

De pers over hun vorige show ‘Wachstumsschmerzen’:

“Een verrukkelijke voorstelling die geen enkel dood punt kent, maar van meet af aan meesleept. De gedachtespinsels van Rundfunk zijn een ultieme amusante verrijking voor het vaderlandse cabaret.” ★★★★★ - Algemeen Dagblad

“Een pijlsnelle verzameling grove, hilarische scènes en barst bijna uit elkaar van de sterke vondsten.” ★★★★ - de Volkskrant

“Hun fantastische timing, enorme lef en zieke, puberale gevoel voor humor maken het tot een indrukwekkend debuut.” ★★★★ - NRC Handelsblad

“Hier staan twee intelligente, volwassen makers die een programma van formaat hebben afgeleverd.” ★★★★ - De Telegraaf

 

regie: Peter van de Witte | spel: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde | fotografie: Mark Engelen

www.rundfunk.sexy

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/rundfunk-todesangstschrei-try-out/23-01-2020-20-15/
Lees meer >
24-01 Nationaal Theaterweekend in de Leest Waalwijk
Nationaal Theaterweekend in de Leest Waalwijk

vrijdag 24 januari 2020 20:15 uur
vrijdag 24 januari 2020 20:30 uur

Tijdens het Nationale Theaterweekend (van 24 t/m 26 januari 2020) kunt u in ons theater voorstellingen bijwonen voor slechts € 10,- per kaartje. Welke voorstellingen dat zijn, blijft nog even geheim. Het programma wordt half november bekend gemaakt. U kunt wel alvast Blind-date kaarten kopen. In dit geval zijn dat kaarten voor een swingende show vol muziek, dans en plezier! Dat is alles wat we nu verklappen…  Wie neem jij mee?

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-show/24-01-2020-20-15/
Lees meer >
24-01 Theaterweekend in de Leest Waalwijk
Theaterweekend in de Leest Waalwijk

vrijdag 24 januari 2020 20:15 uur
vrijdag 24 januari 2020 20:30 uur

Tijdens het Nationale Theaterweekend (van 24 t/m 26 januari 2020) kunt u in ons theater voorstellingen bijwonen voor slechts € 10,- per kaartje. Welke voorstellingen dat zijn, blijft nog even geheim. Het programma wordt half november bekend gemaakt. U kunt wel alvast Blind-date kaarten kopen. In dit geval zijn dat kaarten voor een swingende show vol muziek, dans en plezier! Dat is alles wat we nu verklappen…  Wie neem jij mee?

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-show/24-01-2020-20-15/
Lees meer >
24-01 The Magic of Jeans
The Magic of Jeans - Heartbeat in de Leest Waalwijk

vrijdag 24 januari 2020 20:15 uur

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de 5e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat u verrassen door muziek, show, jeugdtheater en cabaret. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Meer info over het Theaterweekend in De Leest >>

The Magic of Jeans - Heartbeat
De allernieuwste show van The Magic of Jeans heeft het ritme van een ‘Heartbeat’. De onverwoestbare theaterformule biedt de hits van toen in een nieuw, hip jasje naast de hits van nu: tijdens een Jeans-show is het onmogelijk om stil te blijven zitten. De spetterende liveband neemt je samen met een geheel nieuwe cast mee op een muzikaal avontuur, een feest voor jong en oud. Want hele generaties groeiden al op met ‘Jeans’ en de fans van het eerste uur komen inmiddels met de kinderen of zelfs kleinkinderen genieten van de swingende shows vol muziek, dans en plezier.

Gratis Afterparty!
Na afloop van deze voorstelling is er een spetterende Afterparty in de foyer. Er wordt muziek gedraaid door Muziekfreaks Ruud & Willem (o.a. bekend van het Swingpaleis).  Deze afterparty is gratis voor bezoekers van The Magic of Jeans en Piepschuim.

regie en choreografie: Ivo Chundro

Bekijk hier het complete programma van het Theaterweekend 2020 >>

www.themagicofjeans.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-show/24-01-2020-20-15/
Lees meer >
24-01 Piepschuim
Piepschuim - Grote Woorden in de Leest Waalwijk

vrijdag 24 januari 2020 20:30 uur

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de 5e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat u verrassen door muziek, show, jeugdtheater en cabaret. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Meer info over het Theaterweekend in De Leest >>

Piepschuim - Grote Woorden
Piepschuim maakt energieke shows op het snijvlak van muziek, cabaret en theater en de mannen gaan in hun nieuweling helemaal los. NOOIT was een voorstelling zo veelzeggend en maatschappelijk relevant. NOOIT heeft een programma zó veel stof doen opwaaien en ongeloof gegenereerd. Grote Woorden, waar de mannen graag zelf korte metten mee maken.

Gratis Afterparty!
Na afloop van deze voorstelling is er een spetterende Afterparty in de foyer. Er wordt muziek gedraaid door Muziekfreaks Ruud & Willem (o.a. bekend van het Swingpaleis).  Deze afterparty is gratis voor bezoekers van Piepschuim en The Magic of Jeans.

muziek, teksten, zang, gitaren en toetsen: Cor Burger | spel, sax, klarinet, bas en percussie: Robbert Koekoek | regieadvies: Karel de Rooij | tekstadvies: Hans Sibbel

Bekijk hier het complete programma van het Theaterweekend 2020 >>

www.piepschuim.com

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-muzikaal-cabaret/24-01-2020-20-30/
Lees meer >
25-01 Yogaconcert met live muziek in de Leest Waalwijk
Yogaconcert met live muziek in de Leest Waalwijk

zaterdag 25 januari 2020 09:30 uur

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de 5e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat u verrassen door muziek, show, jeugdtheater en cabaret. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Meer info over het Theaterweekend in De Leest >>

Na het succes van vorig jaar ook dit jaar weer een relaxt begin van deze theaterweekend zaterdagochtend. Terwijl u in een ‘downward facing dog’ rustig in- en uitademt, speelt muzikante Adinda ontspannende yogamuziek op haar Ukelele. Een unieke beleving van yoga en live muziek. Yogahoudingen, muziekklanken en meditatie komen samen tijdens dit bijzondere yogaconcert. En natuurlijk onder begeleiding van een professionele yogadocente en muzikant. Neem zelf uw yogamatje mee en draag soepel zittende, warme kleding. Aansluitend staat er thee met iets lekkers klaar.

Yogadocent: Leonie van der Linden | Muziek: Adinda Boon (ukulele)

Let op: Neem zelf uw yogamatje mee en draag soepel zittende, warme kleding.

Bekijk hier het complete programma van het Theaterweekend 2020 >>

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/yogaconcert-met-live-gitaarmuziek-377/25-01-2020-09-30/
Lees meer >
25-01 Hotel Modern & Arthur Sauer
Hotel Modern & Arthur Sauer - Ons Wereldrijk in de Leest Waalwijk

zaterdag 25 januari 2020 20:30 uur

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de 5e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat u verrassen door muziek, show, jeugdtheater en cabaret. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Meer info over het Theaterweekend in De Leest >>

Hotel Modern & Arthur Sauer - Ons Wereldrijk
Een enorme maquette van de Indonesische archipel vult het podium: we zien rijstvelden, oerwouden, moskeeën, dorpjes en steden. Het miniatuur-eilandenrijk wordt bevolkt door honderden poppetjes van 8 cm groot.

Het verhaal speelt zich af in de 17e eeuw. We zien Javaanse prinsessen eeuwenoude hofdansen uitvoeren, en markten waar kruidnagel, nootmuskaat en peper verkocht wordt. We volgen het spoor van de ondernemende Nederlanders die met machtige zeilschepen bij de eilanden aankomen, op zoek naar kostbare specerijen. Om hun handel veilig te stellen, nemen ze sterke huurlegers mee en gaandeweg krijgen ze steeds meer eilanden in hun greep. We zien kanonnen bulderen, schepen zinken, dorpen in vlammen opgaan en hoe vorsten niet alleen hun specerijen, maar ook hun ziel aan de Nederlanders verkopen.

Hotel Modern laat met ingenieus poppenspel zien hoe het kolonisatieproces zich heeft voltrokken.

makers en spel: Herman Helle, Arlène Hoornweg, Pauline Kalker | componist en live soundtrack: Arthur Sauer | Indonesische stemmen: Ida Ayu Maha Dewi, Tomy Herseta, Ruud Agerbeek

Over Hotel Modern
Theatergroep Hotel Modern bouwt in het theater miniatuurwerelden waarin spelers honderden poppetjes manipuleren en met minicamera's filmen. De beelden worden op een groot scherm geprojecteerd en live voorzien van een soundtrack. Hotel Modern werd wereldberoemd met De grote oorlog en Kamp. Recent won Hotel Modern nog de Wim Meilinkprijs, de tweejaarlijks uitgereikte oeuvreprijs van de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel. De jury noemt het makersdrietal Herman Helle, Arlène Hoornweg en Pauline Kalker 'grootheden van de kleine schaal'. 

Bekijk hier het complete programma van het Theaterweekend 2020 >>

www.hotelmodern.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-bijzonder/25-01-2020-20-30/
Lees meer >
25-01 The Royal Dutch Scam
The Royal Dutch Scam - Celebrating the Music of Steely Dan in de Leest Waalwijk

zaterdag 25 januari 2020 20:15 uur

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de 5e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat u verrassen door muziek, show, jeugdtheater en cabaret. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Meer info over het Theaterweekend in De Leest >>

Tribute to Steely Dan - The Royal Dutch Scam
Wie zijn dat ook weer? In gedachten zit je meteen in de jaren '70, de tijd van Flower Power, lange haren, vrijheid en laid-back music, die je zo hard mogelijk draait, met het raam open, terwijl je door uitgestrekte landschappen rijdt. De muziek van Steely Dan valt het best te omschrijven als 'sophisticated classic rock'. Rijke arrangementen, gelardeerd met jazz-invloeden en met een belangrijke rol voor de gitaar.

The Royal Dutch Scam, misschien wel de beste Steely Dan tribute band die er is, is geformeerd rond leadzanger en saxofonist Lo van Gorp, één van de allerbeste Nederlandse sessiemuzikanten. De bandleden zijn de crème de la crème van de Nederlandse muzikanten-scene. U herkent hen wellicht van het Metropole Orkest, Marco Borsato, Trijntje, Michiel Borstlap, Alain Clark, Frank Boeijen, Ilse DeLange, Gino Vannelli, enz.

The Royal Dutch Scam staat garant voor een heerlijke rockavond voor de muziekliefhebber pur sang! Elke zaal gaat plat!https://royaldutchscam.nl/

Gratis Afterparty!
Na afloop van deze voorstelling is er een spetterende afterparty in de foyer. Er wordt muziek gedraaid door Muziekfreaks Ruud & Willem (o.a. bekend van het Swingpaleis).  Deze afterparty is gratis voor bezoekers van The Royal Dutch Scam.

Bekijk hier het complete programma van het Theaterweekend 2020 >>

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-tribute/25-01-2020-20-15/
Lees meer >
25-01 Hotel Modern
Hotel Modern - Ons Wereldrijk in de Leest Waalwijk

zaterdag 25 januari 2020 20:30 uur

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de 5e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat u verrassen door muziek, show, jeugdtheater en cabaret. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Meer info over het Theaterweekend in De Leest >>

Hotel Modern - Ons Wereldrijk
Hotel Modern maakt fascinerende voorstellingen, waarin zelfgemaakte poppetjes, film, alledaagse voorwerpen, beeldende kunst en muziek op ingenieuze wijze worden samengesmeed. De groep werd wereldberoemd met ‘De Grote Oorlog’ en ‘Kamp’, waarin respectievelijk de loopgravenstrijd uit de Eerste Wereldoorlog en het leven en sterven in een nazikamp worden verbeeld. In ‘Ons Wereldrijk’ richt Hotel Modern haar blik op de opkomst en ondergang van ‘Ons Indië’.

Een gigantische maquette van het eilandenrijk Indonesië vult het podium. De spelers dwalen met minicamera’s door oerwouden en rijstvelden, langs tempels, vulkanen, dorpjes en moskeeën. De beelden worden op een groot scherm geprojecteerd, waardoor de eilanden en hun bewoners tot leven komen. Het verhaal begint in 1597 als het eerste Nederlandse schip arriveert. Er worden handelsposten gesticht, die uitgroeien tot steden. We volgen het gewelddadige spoor van de ondernemende Nederlanders, die zich in driehonderd jaar het hele eilandenrijk toe-eigenen en uiteindelijk na een bloedige guerrilla-oorlog het land weer verlaten.

concept, makers en spel: Herman Helle, Arlène Hoornweg en Pauline Kalker

Bekijk hier het complete programma van het Theaterweekend 2020 >>

www.hotelmodern.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-bijzonder/25-01-2020-20-30/
Lees meer >
25-01 The Royal Dutch Scam Celebrating the Music of Steely Dan in de Leest Waalwijk
The Royal Dutch Scam Celebrating the Music of Steely Dan in de Leest Waalwijk

zaterdag 25 januari 2020 20:15 uur

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de 5e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat u verrassen door muziek, show, jeugdtheater en cabaret. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Meer info over het Theaterweekend in De Leest >>

Tribute to Steely Dan - The Royal Dutch Scam
Wie zijn dat ook weer? In gedachten zit je meteen in de jaren '70, de tijd van Flower Power, lange haren, vrijheid en laid-back music, die je zo hard mogelijk draait, met het raam open, terwijl je door uitgestrekte landschappen rijdt. De muziek van Steely Dan valt het best te omschrijven als 'sophisticated classic rock'. Rijke arrangementen, gelardeerd met jazz-invloeden en met een belangrijke rol voor de gitaar.

The Royal Dutch Scam, misschien wel de beste Steely Dan tribute band die er is, is geformeerd rond leadzanger en saxofonist Lo van Gorp, één van de allerbeste Nederlandse sessiemuzikanten. De bandleden zijn de crème de la crème van de Nederlandse muzikanten-scene. U herkent hen wellicht van het Metropole Orkest, Marco Borsato, Trijntje, Michiel Borstlap, Alain Clark, Frank Boeijen, Ilse DeLange, Gino Vannelli, enz.

The Royal Dutch Scam staat garant voor een heerlijke rockavond voor de muziekliefhebber pur sang! Elke zaal gaat plat!https://royaldutchscam.nl/

Gratis Afterparty!
Na afloop van deze voorstelling is er een spetterende afterparty in de foyer. Er wordt muziek gedraaid door Muziekfreaks Ruud & Willem (o.a. bekend van het Swingpaleis).  Deze afterparty is gratis voor bezoekers van The Royal Dutch Scam.

Bekijk hier het complete programma van het Theaterweekend 2020 >>

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-tribute/25-01-2020-20-15/
Lees meer >
25-01 Nationaal Theaterweekend in de Leest Waalwijk
Nationaal Theaterweekend in de Leest Waalwijk

zaterdag 25 januari 2020 20:15 uur
zaterdag 25 januari 2020 20:30 uur

Tijdens het Nationale Theaterweekend (van 24 t/m 26 januari 2020) kunt u in ons theater voorstellingen bijwonen voor slechts € 10,- per kaartje. Welke voorstellingen dat zijn, blijft nog even geheim. Het programma wordt half november bekend gemaakt. U kunt wel alvast Blind-date kaarten kopen. In dit geval zijn dat kaarten voor een tribute band met muziek uit de jaren '70, de tijd van Flower Power, lange haren, vrijheid en laid-back music. Dat is alles wat we nu verklappen…  Wie neem jij mee?

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-tribute/25-01-2020-20-15/
Lees meer >
25-01 Theaterweekend in de Leest Waalwijk
Theaterweekend in de Leest Waalwijk

zaterdag 25 januari 2020 20:15 uur
zaterdag 25 januari 2020 20:30 uur

Tijdens het Nationale Theaterweekend (van 24 t/m 26 januari 2020) kunt u in ons theater voorstellingen bijwonen voor slechts € 10,- per kaartje. Welke voorstellingen dat zijn, blijft nog even geheim. Het programma wordt half november bekend gemaakt. U kunt wel alvast Blind-date kaarten kopen. In dit geval zijn dat kaarten voor een tribute band met muziek uit de jaren '70, de tijd van Flower Power, lange haren, vrijheid en laid-back music. Dat is alles wat we nu verklappen…  Wie neem jij mee?

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-tribute/25-01-2020-20-15/
Lees meer >
25-01 Steely Dan Tribute
Steely Dan Tribute - The Royal Dutch Scam in de Leest Waalwijk

zaterdag 25 januari 2020 20:15 uur

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de 5e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat u verrassen door muziek, show, jeugdtheater en cabaret. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Meer info over het Theaterweekend in De Leest >>

Tribute to Steely Dan - The Royal Dutch Scam
Wie zijn dat ook weer? In gedachten zit je meteen in de jaren '70, de tijd van Flower Power, lange haren, vrijheid en laid-back music, die je zo hard mogelijk draait, met het raam open, terwijl je door uitgestrekte landschappen rijdt. De muziek van Steely Dan valt het best te omschrijven als 'sophisticated classic rock'. Rijke arrangementen, gelardeerd met jazz-invloeden en met een belangrijke rol voor de gitaar.

The Royal Dutch Scam, misschien wel de beste Steely Dan tribute band die er is, is geformeerd rond leadzanger en saxofonist Lo van Gorp, één van de allerbeste Nederlandse sessiemuzikanten. De bandleden zijn de crème de la crème van de Nederlandse muzikanten-scene. U herkent hen wellicht van het Metropole Orkest, Marco Borsato, Trijntje, Michiel Borstlap, Alain Clark, Frank Boeijen, Ilse DeLange, Gino Vannelli, enz.

The Royal Dutch Scam staat garant voor een heerlijke rockavond voor de muziekliefhebber pur sang! Elke zaal gaat plat!www.royaldutchscam.nlGratis Afterparty!
Na afloop van deze voorstelling is er een spetterende afterparty in de foyer. Er wordt muziek gedraaid door Muziekfreaks Ruud & Willem (o.a. bekend van het Swingpaleis).  Deze afterparty is gratis voor bezoekers van The Royal Dutch Scam.

Bekijk hier het complete programma van het Theaterweekend 2020 >>

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-tribute/25-01-2020-20-15/
Lees meer >
25-01 Backstagetour met kleedkameroptredens in de Leest Waalwijk
Backstagetour met kleedkameroptredens in de Leest Waalwijk

zaterdag 25 januari 2020 10:30 uur
zaterdag 25 januari 2020 10:45 uur
zaterdag 25 januari 2020 11:00 uur
zaterdag 25 januari 2020 11:15 uur
zaterdag 25 januari 2020 11:45 uur
zaterdag 25 januari 2020 12:00 uur

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de 5e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat u verrassen door muziek, show, jeugdtheater en cabaret. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Meer info over het Theaterweekend in De Leest >>

Vorige jaren een groot succes: de rondleiding achter de schermen van De Leest, met in elke kleedkamer een verrassend optreden! Tijdens het Nationale Theaterweekend organiseren we dit keer op zaterdagochtend unieke rondleidingen door het theater. We laten u kennismaken met het dynamische, dagelijkse leven in het theater. Neem een kijkje in de kleedkamers, laad- en losruimte en op het podium. Speciaal ter gelegenheid van het theaterweekend zullen er tijdens de rondleiding diverse korte verrassende kleedkameroptredens plaatsvinden!Duur: +/- 1 uur | De rondleiding is gratis, maar het is verstandig om te reserveren! (vol is vol).

Bekijk hier het complete programma van het Theaterweekend 2020 >>

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/backstagetour-met-kleedkameroptredens-rondleiding-groep-11-00-uur/25-01-2020-10-30/
Lees meer >
26-01 Theaterweekend in de Leest Waalwijk
Theaterweekend in de Leest Waalwijk

zondag 26 januari 2020 14:30 uur
zondag 26 januari 2020 15:00 uur

Tijdens het Nationale Theaterweekend (van 24 t/m 26 januari 2020) kunt u in ons theater voorstellingen bijwonen voor slechts € 10,- per kaartje. Welke voorstellingen dat zijn, blijft nog even geheim. Het programma wordt half november bekend gemaakt. U kunt wel alvast Blind-date kaarten kopen. In dit geval zijn dat kaarten voor een zeer geestige en magische familievoorstelling (6+). Dat is alles wat we nu verklappen…  Wie neem jij mee?

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-jeugd-6/26-01-2020-14-30/
Lees meer >
26-01 Dag meneer van Dalen (6+)
Dag meneer van Dalen (6+) - TG Graasland in de Leest Waalwijk

zondag 26 januari 2020 14:30 uur

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de 5e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat u verrassen door muziek, show, jeugdtheater en cabaret. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Meer info over het Theaterweekend in De Leest >>

TG Graasland - Dag meneer van Dalen
Een zeer geestige en magische familievoorstelling (6+ en 60+) over het omhelzen van het leven en het loslaten daarvan. Een voorstelling vol verrassingen, doorspekt met humor en mooie vondsten. Je hebt nog nooit zo hard gelachen om het zeggen van vaarwel. 

Meneer van Dalen woont alleen in zijn huisje aan een drukke straat. Wanneer hij binnen is en zijn deur sluit, heeft hij de rust om in zijn eigen wereld te duiken. Hij droomt weg bij de gedachte dat hij ooit eens zal varen op open zee. Maar Meneer van Dalen is oud, zo oud dat niemand precies meer weet hoe oud hij is. Dus hij moet opschieten met zijn wens, voor het te laat is. Of is het al te laat? Meneer van Dalen weet niet dat dit een bijzondere dag gaat worden, waar zomaar eens een wonder zou kunnen gebeuren…

Net als de voorgaande succesvoorstelling ‘Brrr’, is ook ‘Dag meneer Van Dalen’ geheel in de traditie van tg Graasland: fysiek, visueel en nagenoeg tekstloos familietheater vol (live) muziek en humor. Een voorstelling die je op alle vlakken zal raken. 

Gratis karaoke party!
Voorafgaand aan deze jeugdvoorstelling (vanaf 13.15 uur) kunnen kinderen zich helemaal uitleven met de karaoke-set in de foyer van De Leest. Er staat een podium en alle kinderen kunnen zich even de ster van de middag voelen! Deze activiteit is gratis voor alle kinderen die ervan houden om op een podium te staan en te zingen.

Idee, concept & spel: Emiel de Jong (Schudden) en Harold Schraven

Bekijk hier het complete programma van het Theaterweekend 2020 >>

www.tggraasland.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-jeugd-6/26-01-2020-14-30/
Lees meer >
26-01 Gerard Cox
Gerard Cox - De Grote Grijze Belofte in de Leest Waalwijk

zondag 26 januari 2020 15:00 uur

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de 5e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat u verrassen door muziek, show, jeugdtheater en cabaret. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Meer info over het Theaterweekend in De Leest >>

COX - De Grote Grijze Belofte
Ga er maar voor zitten want ‘Het heerlijk avondje’ is gekomen: de cabaretsolo van de man die iedereen kent. Van het geëngageerde cabaret met Lurelei in de jaren zestig, zijn monsterhit ‘’t Is weer voorbij die mooie zomer’, de populaire tv-serie ‘Toen was geluk heel gewoon’ tot het recente theatersucces van ‘De Oase Bar’; Gerard Cox is zonder twijfel de éminence grise van het populaire entertainment. Dit theaterseizoen wordt hij tachtig jaar en dat gaat hij vieren. Onder muzikale leiding van Jean-Louis van Dam laat de oude grijze baas zien en horen dat de vulkaan nog steeds niet is uitgebrand en dat zijn humor, openheid en talent relevanter zijn dan ooit. Want Cox laat zich niet vertellen wat hij wel en niet mag zeggen.

Dansen op oude plaatjes!
Na afloop kan er vanaf 16.00 uur worden gedanst! Er word een dansvloer ingericht en er wordt heerlijke dansmuziek gedraaid door DJ Meneer Funkel. Meneer Funkel heeft een specialiteit die zeldzaam is in de DJ-wereld. Hij draait nog de prachtige oude en stijlvolle jazz, en maakt zijn sets onvergelijkbaar origineel door ook uitstapjes te maken naar genres die zo lekker aansluiten bij jazz. Bovendien maakt hij alleen gebruik van vinyl platen. Hij bezit dan ook een geweldige vinylcollectie die door de jaren heen met veel liefde en passie is verzameld. Zijn karakteristieke vinyl DJ-sets zijn daarom uniek te noemen, charmant en heerlijk eigenzinnig! Alles wat DJ Meneer Funkel op de draaitafels legt is minstens vijftig jaar oud en wordt zonder overbodige opsmuk gedraaid. Dit geeft die fantastische sfeer als in de bruisende clubs van weleer. En het klinkt en swingt nu nog net zo geweldig als toen! Tussen het dansen door is er de gelegenheid een lekker drankje te drinken. Kortom: voetjes van de vloer en dansen maar.

Bekijk hier het complete programma van het Theaterweekend 2020 >>

www.vanengelenburgtheater.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-cabaret/26-01-2020-15-00/
Lees meer >
26-01 COX
COX - De Grote Grijze Belofte in de Leest Waalwijk

zondag 26 januari 2020 15:00 uur

Op 24, 25 en 26 januari vindt de 5e editie van het Nationaal Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – natuurlijk ook weer mee! In het Theaterweekend kunt u in De Leest maar liefst 6 voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Op maandag 18 november zal het hele programma bekend worden gemaakt.

COX - De Grote Grijze Belofte
Ga er maar voor zitten want ‘Het heerlijk avondje’ is gekomen: de cabaretsolo van de man die iedereen kent. Van het geëngageerde cabaret met Lurelei in de jaren zestig, zijn monsterhit ‘’t Is weer voorbij die mooie zomer’, de populaire tv-serie ‘Toen was geluk heel gewoon’ tot het recente theatersucces van ‘De Oase Bar’; Gerard Cox is zonder twijfel de éminence grise van het populaire entertainment. Dit theaterseizoen wordt hij tachtig jaar en dat gaat hij vieren. Onder muzikale leiding van Jean-Louis van Dam laat de oude grijze baas zien en horen dat de vulkaan nog steeds niet is uitgebrand en dat zijn humor, openheid en talent relevanter zijn dan ooit. Want Cox laat zich niet vertellen wat hij wel en niet mag zeggen.

www.vanengelenburgtheater.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-cabaret/26-01-2020-15-00/
Lees meer >
26-01 Nationaal Theaterweekend in de Leest Waalwijk
Nationaal Theaterweekend in de Leest Waalwijk

zondag 26 januari 2020 14:30 uur

Tijdens het Nationale Theaterweekend (van 24 t/m 26 januari 2020) kunt u in ons theater voorstellingen bijwonen voor slechts € 10,- per kaartje. Welke voorstellingen dat zijn, blijft nog even geheim. Het programma wordt half november bekend gemaakt. U kunt wel alvast Blind-date kaarten kopen. In dit geval zijn dat kaarten voor een zeer geestige en magische familievoorstelling (6+). Dat is alles wat we nu verklappen…  Wie neem jij mee?

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/theaterweekend-blind-date-jeugd-6/26-01-2020-14-30/
Lees meer >
29-01 Hendrik Groen
Hendrik Groen - Zolang er leven is in de Leest Waalwijk

woensdag 29 januari 2020 20:15 uur

De knuffelbejaarde van Nederland terug in het theater met een nagelnieuwe komedie.

De knuffelbejaarde van Nederland keert terug in het theater met een nagelnieuwe komedie over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Humor en ontroering voeren de boventoon in de levens van de opgewekte Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club (Oud-maar-niet-dood) en de nieuwe bewoners ven het verzorgingstehuis. Er is zang en muziek en er wordt allesbehalve achter de geraniums gezeten. De cast bestaat uit dezelfde jonge acteurs als de vorige Hendrik Groen-voorstelling, met Beau Schneider in de hoofdrol.De pers over ‘Hendrik Groen - pogingen iets van het leven te maken’:
“Verbeeldingsrijke voorstelling met aandoenlijke bejaarden.” - Trouw ★★★★
“Hoofdrolspeler Schneider (…) weet prachtig ouderdom te suggereren, zonder die nadrukkelijk te spelen. Dat is knap.” - Theaterkrant ★★★

regie: Gijs de Lange | spel: Beau Schneider, Britte Lagcher, Rufus Hegeman, Myrthe Burger en Cynthia Abma/Anne-Marie Jung | decorontwerp: Ascon de Nijs | kostuumontwerp: Maya Schröder | fotografie: Vicor MeijerInleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.15 uur. Reserveren is gewenst.Biebkorting: Leden van de bibliotheek ontvangen € 2,- korting op vertoon van biebpas.

www.bostheaterproducties.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/hendrik-groen-zolang-er-leven-is-beau-schneider-mike-weerts-e.a/29-01-2020-20-15/
Lees meer >
30-01 Sun Records
Sun Records - The Concert (UK) in de Leest Waalwijk

donderdag 30 januari 2020 20:15 uur

Swingend eerbetoon aan ‘the birthplace of rock-‘n-roll’.

Sun Studio in Memphis, Tennessee is de absolute bakermat van de rock-‘n-roll en de plek waar mannen als B.B. King, Carl Perkins, Johnny Cash, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley werden ontdekt. In ‘Sun Records - The Concert’ zingt en speelt een getalenteerde, jonge cast de wereldhits van de grote artiesten van Sun Records.

www.dgtheater.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/sun-records-the-concert-uk-where-rock-n-roll-was-born/30-01-2020-20-15/
Lees meer >
31-01 Niet Schieten! in de Leest Waalwijk
Niet Schieten! in de Leest Waalwijk

vrijdag 31 januari 2020 20:30 uur

Maarten, Arend en Erik nog één keer met z’n drieën.

Maarten, Arend en Erik brengen een avond vol lust en leed uit de veertien shows die ze de afgelopen 25 jaar maakten. Niet om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen, maar om te laten zien dat ze wijzer zijn geworden. Vooral de bijzondere band die het drietal met de vrouwelijke helft van de bevolking heeft, bleek een terugkerend thema. Het doorgronden van de vrouw blijft hun missie. Of moeten we zeggen passie? Niet voor niets wordt het oeuvre van Niet Schieten! door mening psycholoog en relatiebemiddelaar als standaardwerk beschouwd. Dus doe er uw voordeel mee.

van en door: Erik Jobben, Maarten Hennis en Arend Edel | fotografie: Ron de Gruyl

www.nietschieten.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/niet-schieten-25-jaar-lust-en-leed/31-01-2020-20-30/
Lees meer >
31-01 Haal het doek maar op
Haal het doek maar op - Van Appelscha tot Zierikzee in de Leest Waalwijk

vrijdag 31 januari 2020 20:15 uur

Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour.

Deze Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour vertelt een meeslepend verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Soms lijkt het heel duidelijk over wie die mooie, gekke of stoute verhalen gaan. Met een topcast en Nederlandse evergreens als ‘Spiegelbeeld’, ‘Ritme van de regen’, ‘Telkens weer’, ‘Sammy’, ‘Sophietje’, ‘Brandend zand’.

script: Dick van den Heuvel | regie: Paul van Ewijk | componist: Tom Bakker | muzikale leiding: Franc Pappot | met: Mariska van Kolck, Tony Neef, Julia Berendse, Willemijn van Holt, Dook van Dijck en Jordy van Loon | fotografie: Roy Beukser

www.degraafencornelissen.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/haal-het-doek-maar-op-van-appelscha-tot-zierikzee-mariska-van-kolck-tony-neef-e.a/31-01-2020-20-15/
Lees meer >
01-02 Flip Noorman in de Leest Waalwijk
Flip Noorman in de Leest Waalwijk

zaterdag 01 februari 2020 20:30 uur

Eerbetoon aan de grote Canadese singer-songwriter.

Flip Noorman, dé rijzende ster in de poëtische Nederlandstalige muziek, bracht in 2016 een ode aan zijn grootste inspiratiebron die ons kort daarvoor ontvallen was: Leonard Cohen. Het werd een avond waar nog lang over werd nagepraat. Vooral in de vorm van vele verzoeken om het toch vooral niet bij die ene keer te laten en met het programma ook het theater in te gaan. Want dit was veel te mooi om eenmalig te blijven. Noorman zwichtte gelukkig en brengt nu bijgestaan door zijn voltallige band De Noormannen of in triobezetting zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van eigen hand. Kleinkunst-goeroe Jacques Klöters verkeert al in jubelstemming: “Leve Flip Cohen.”

fotografie: Lindy Balduk

www.flipnoorman.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/flip-noorman-zingt-leonard-cohen/01-02-2020-20-30/
Lees meer >
01-02 Jon van Eerd in de Leest Waalwijk
Jon van Eerd in de Leest Waalwijk

zaterdag 01 februari 2020 20:15 uur

De vetste komedie van het jaar van de Koning van de Lach.

Harrie Vermeulen is terug, in de gierend absurde komedie ‘HERRIE IN DE KEUKEN’ van Jon van Eerd. Als eigenaar van een noodlijdende snackbar proberen Harrie en zijn compagnon hun armzalige frietjes en gehaktballen aan de man te brengen. Het ziet ernaar uit dat ze hun laatste bal hebben gedraaid, maar de valse eigenaresse van de aangrenzende tattoo-shop biedt uitkomst. Tot de Keuringsdienst van Waren zich meldt en Harrie de ene domme stap na de andere zet.

muziek: Mark Kuypers | regie: Caroline Frerichs | spel: Jon van Eerd, Arie Cupé, Anne Lamsvelt, Joey Schalker, Liss Walravens e.a. | decor en lichtontwerp: Marjolein Ettema en Uri Rapaport | spel: Jon van Eerd, Arie Cupé, Anne Lamsvelt, Joey Schalker, Liss Walravens e.a. | fotografie: Lesley Pols

www.harrievermeulen.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen 

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/jon-van-eerd-de-kapsalon/01-02-2020-20-15/
Lees meer >
02-02 Kanjerconcert in de Leest Waalwijk
Kanjerconcert in de Leest Waalwijk

zondag 02 februari 2020 11:15 uur

De Kanjerconcerten in De Leest zijn klassieke koffieconcerten met jonge, talentvolle musici die aan het begin van een vaak veelbelovende carrière staan. Deze keer is het podium voor de Nederlandse violiste Danielle Daoukayeva en de Kazachse pianiste Gulmira Issabekova.

Danielle Daoukayeva is geboren in Amersfoort en begon op haar vijfde begonnen met viool spelen. Als 10-jarige ging ze naar de Jong Talent afdeling aan het Koninklijk Conservatorium. De Bachelor studie volgde zij bij Peter Brunt en tegenwoordig studeert zij bij Janet Krause aan de Master of Music Violin en Chamber Music Master Program aan het Koninklijk Conservatorium. Danielle al won vele prijzen: o.a. 2016 EuroConcours Winnaar Nationale Selectie Kasteel Maurick en Grachten Festival Conservatorium Concours, 2015 First Prize Grote Kamermuziek Prijs De Doelen en Finals Storioni Toonzaal Prijs. En al eerder: First Prize Prinses Christina Concours Rotterdam en Third Prize Jordens Viool Concours.

Daarnaast volgde ze vele masterclasses, speelde ze solo en als concertmeester in binnen- en buitenland. De jonge violiste speelde in het Concertgebouw kleine en grote zaal, de Doelen kleine en grote zaal; Tivoli-Vredenburg; A. Pillipszaal; Philharmonia Haarlem enz.Gulmira Issabekova is geboren op 28 februari 1990 in Astana Kazachstan. Daar is ze ook haar muziekonderwijs begonnen als 5 jarige op de Music Academy Astana. Na drie jaar ging ze naar de vooropleiding van het conservatorium ‘P.I. Tschaikovsky’ in Moskou. Al na 1 jaar won ze een beurs en werd toegelaten tot het conservatorium. Daar is Gulmira in 2014 afgestudeerd in solo piano met de beste resultaten. Intussen had zij optredens in The Bolshoi Hall, Small Philarmonic Hall en Rachmaninov Hall.

Gulmira heeft concerten gespeeld in vele steden binnen Rusland en Kazachstan: Astana, Karaganda, Almatype, Sint-Petersburg, Novosibirsk, Cheboksary. Ook is de jonge pianiste vele malen uitgenodigd om op diverse festivals te spelen: Canetti festival Versal, Canetti festival in Turkije, Festival of Chamber music in Sint-Petersburg, etc. Daarnaast heeft zij vele internationale en nationale prijzen gewonnen tijdens concoursen. Zij heeft deelgenomen aan masterclasses in Frankrijk, Turkije, Italië en Zweden. In 2014 heeft ze een masterclass gevolgd bij Naum Grubert en werd uitgenodigd voor haar vervolgstudie in Den Haag aan het   Koninklijk Conservatorium als Master Student.  Daar is zij op 12 juni 2018 afgestudeerd. Gulmira is gecertificeerd pianodocent, concertpianiste, orkestsolist, begeleider en ensemble-lid.

11.15 uur Prélude 
Om 11.15 uur begint de Prélude, het voorprogramma van het Kanjerconcert.

Kanjers in De Leest
Tijdens deze concerten krijgen jonge, talentvolle musici, die aan het begin van hun carrière staan, de kans podiumervaring op te doen. Onze vaste presentator Bart de Graaf zorgt voor een kennismaking met ‘de mens achter de musicus’. Elk seizoen wordt door het publiek een winnaar gekozen, die een door de sponsors beschikbaar geldbedrag in ontvangst mag nemen. De andere data van de Kanjerconcerten zijn: zo 3 nov 2019 om 11.15 uur en zo 19 apr 2020 om 11.15 uur.

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/kanjerconcert-jonge-talenten/02-02-2020-11-15/
Lees meer >
02-02 Doornroosje De Musical (4+) in de Leest Waalwijk
Doornroosje De Musical (4+) in de Leest Waalwijk

zondag 02 februari 2020 13:30 uur
zondag 02 februari 2020 16:00 uur

Kindprijs: € 16,50 (excl. € 0,90 ticketkosten)

WEGENS SUCCES EXTRA VOORSTELLING OM 16.00 UUR!

Aanstekelijke liedjes, vrolijke dansjes en hilarische humor.

In de feeërieke familievoorstelling ‘Doornroosje De Musical’ vertolkt Sita Vermeulen het prachtige prinsesje dat leeft in een land hier ver, ver vandaan. Vandaag wordt ze 21 jaar én gekroond tot koningin! Maar de gemene tovenares Fien heeft andere plannen. Hoe dat afloopt, zie je in deze magische musical vol aanstekelijke liedjes, vrolijke dansjes en hilarische humor.

Kom verkleed!

Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd! Je maakt dan ook nog eens kans op een sprookjesachtig prijzenpakket. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet en kun je nog even lekker dansen bij de Sprookjesafterparty.

regie: Bas Groenenberg | spel: Sita Vermeulen, Titus & Fien e.a. | fotografie: Nick van Ormondt, Wim Lanser

www.vanhoorne.com

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/doornroosje-de-musical-4-sita-vermeulen-michael-van-hoorne-e.a/02-02-2020-13-30/
Lees meer >
04-02 Ellen ten Damme & The Magpie Orchestra in de Leest Waalwijk
Ellen ten Damme & The Magpie Orchestra in de Leest Waalwijk

dinsdag 04 februari 2020 20:15 uur

Deze voorstelling stond oorspronkelijk gepland op vrijdag 18 oktober. Doordat Ellen de griep had en daardoor haar stem kwijt was, is de voorstelling verplaatst naar dinsdag 4 februari 2020. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.Français met een vleugje Arabique!

Ellen gaat verder! Na het grote succes van de show ‘Paris-Berlin’ gaat Ellen ten Damme met haar The Magpie Orchestra opnieuw en route, van Parijs naar Casablanca ditmaal. Met haar achtkoppige superband brengt de topentertainer muziek van onder meer Charles Aznavour, Françoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker. Een spannende mix van culturen: Français meteen vleugje Arabique!

De pers over ‘Casablanca’:

"Wat is ze afschuwelijk veelzijdig, Ten Damme. Een podiumkameleon. Of het nu een tapdanser, Edith Piaf of een mysterieuze buikdanseres is; ze transformeert moeiteloos van de één in de ander en altijd laat ze de opwindendste, meest sexy versie van die artiest sprankelen." ★★★★ Algemeen Dagblad
 

regie-adviezen: Ruut Weissman | zang en performance: Ellen ten Damme | piano: Thijs Cuppen | bas: Guus Bakker | drums: Arthur Lijten | trombone: Matthias Konrad | viool:  Marieke de Bruijn en Ben Mathot | altviool: Mark Mulder | cello: Jos Teeken | fotografie: Danny Ellinger

www.ellentendamme.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/ellen-ten-damme-the-magpie-orchestra-casablanca-try-out/04-02-2020-20-15/
Lees meer >
05-02 Silent Comedy in de Leest Waalwijk
Silent Comedy in de Leest Waalwijk

woensdag 05 februari 2020 20:15 uur

Heerlijk komisch experiment.

Wat gebeurt er als je hetzelfde ziet, maar iets anders hoort dan je buurman? Dat is Silent Comedy. Bij binnenkomst krijg je een koptelefoon, waarmee je kunt switchen tussen de mics van de vier retegrappige impro-acteurs op het podium. En dat levert dus nogal hilarische momenten op. Maak het vooral mee, want ‘Silent Comedy’ is een heerlijk komisch experiment.

fotografie: Justine Leenarts

www.senf.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/silent-comedy-de-ultieme-cabaretbeleving/05-02-2020-20-15/
Lees meer >
06-02 Huub Stapel in de Leest Waalwijk
Huub Stapel in de Leest Waalwijk

donderdag 06 februari 2020 20:15 uur

Nieuwe onemanshow!

Huub Stapel komt na zijn enorme theaterhit ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’ met een nieuwe onemanshow, geschreven door Diederik Ebbinge, bekend van De Vliegende Panters en de razend populaire tv-serie ‘De Luizenmoeder’. Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub in ‘Het Huwelijk’ over dit aloude instituut en confronteert hij u met de gemakken, ongemakken, verleidingen, geneugten, ergernissen, sleur, kwellingen, liefde en – in zijn geval – de breuk. Een pijnlijk grappige voorstelling.

script: Haye van der Heyden | spel: Huub Stapel | fotografie: Mark Engelen, Bram Willems

www.moretheater.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/huub-stapel-het-huwelijk/06-02-2020-20-15/
Lees meer >
07-02 Dulfer Plays Blues in de Leest Waalwijk
Dulfer Plays Blues in de Leest Waalwijk

vrijdag 07 februari 2020 20:30 uur

Hans Dulfer brengt het sterke verhaal van bluesgenie Lead Belly.

Nederlands bekendste saxofonist brengt een levendige muziekshow rond bluesgenie Lead Belly. Deze kleurrijke zanger heeft een grote invloed op de popmuziek. Hij inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter oerhits als ‘Black Betty’, ‘Midnight Special’ en ‘Goodnight Irene’.

Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Lead belly te lijf, bijgestaan door onder meer zanger Paul van Kessel, gitaarfenomeen Jerome Hol en een portie sappige verhalen. De onverzettelijke saxsound van Dulfer is een oerkracht net zoals de stem van Lead belly. ‘Dulfer Plays Blues’ zoals alleen Dulfer dat kan.

saxofoon: Hans Dulfer | zang: Paul van Kessel | gitaar: Jerome Hol | Hammond: Bas van Lier | drums: Cyril Directie | regie, saxofoon en verteller: Koen Schouten | fotografie: Mark Groeneveld

www.dulferplaysblues.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/dulfer-plays-blues-hans-dulfer-kim-hoorweg-e.a/07-02-2020-20-30/
Lees meer >
07-02 Tis hier geen hotel in de Leest Waalwijk
Tis hier geen hotel in de Leest Waalwijk

vrijdag 07 februari 2020 20:15 uur

Herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over (over)leven met pubers.

Gesmijt met deuren, snoeiharde muziek, rotzooi in de badkamer, chaos in de slaapkamer; het leven met pubers is nooit saai. Als ouder wordt je aanwezigheid vooral gewaardeerd als koelkastvuller, doorlopende pinautomaat of taxichauffeur op afroep. In deze voorstelling laten cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth op humoristische wijze zien hoe je dat allemaal overleeft.

regie: Jeroen Woe | spel: Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth | fotografie: Govert de Roos, Wim Lanser

Biebkorting: Leden van de bibliotheek ontvangen € 2,- korting op vertoon van biebpas.

degraafencornelissen.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/tis-hier-geen-hotel-ellen-dikker-dianne-liesker-en-hanneke-drenth/07-02-2020-20-15/
Lees meer >
08-02 Ruth Jacott in de Leest Waalwijk
Ruth Jacott in de Leest Waalwijk

zaterdag 08 februari 2020 20:15 uur

Nieuwe theatershow van een van de meest geliefde zangeressen van Nederland.

Ruth Jacott is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Met hits als ‘Hartslag’, ‘Vrede’, ‘Leun Op Mij’, ‘Ik Ga Door’ en ‘Blijf Bij Mij’ heeft zij zich recht in de harten van haar vele fans gezongen. Komend seizoen komt de chique en stijlvolle diva opnieuw naar het theater en brengt met haar geweldige liveband een show die puur en alleen om de muziek draait. Meer heeft de powervrouw met de gouden stem die vele octaven bereik heeft ook helemaal niet nodig voor een meeslepende avond. Natuurlijk komen haar grote hits langs, maar ook verrassend ander repertoire.

fotografie: Mark Uyl

www.ruthjacott.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/ruth-jacott-ruth-live/08-02-2020-20-15/
Lees meer >
08-02 Janneke de Bijl in de Leest Waalwijk
Janneke de Bijl in de Leest Waalwijk

zaterdag 08 februari 2020 20:30 uur

Winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2017 fileert zichzelf en de wereld.

Janneke de Bijl studeerde af als filosoof, is lid van het prestigieuze comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs op Cameretten. In haar debuutvoorstelling is ze niet alleen streng voor zichzelf, maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. Janneke beantwoordt vragen als: hoe weet je of je ‘liefs’ of ‘groetjes’ moet schrijven en waarom lost hardlopen niets op? “Haar ‘niet zo gezellige’ levenshouding, waaronder ook veel gevoel schuil blijkt te gaan, leidt tot een lange stroom komische observaties.” (de Volkskrant)

tekst en uitvoering: Janneke de Bijl | regie: Wimie Wilhelm | muziek: Janneke de Bijl en Johan Hoogeboom | tekstadvies: Eveline Mol | fotografie: Bas Losekoot, Anne van Zantwijk

www.theaterbureaudemannen.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/janneke-de-bijl-zonder-zin-kan-het-ook/08-02-2020-20-30/
Lees meer >
09-02 Koning van Katoren (8+) in de Leest Waalwijk
Koning van Katoren (8+) in de Leest Waalwijk

zondag 09 februari 2020 14:30 uur

Spannende musical naar het beroemde boek van Jan Terlouw.

Het Nationaal Jeugd Musical Theater, geroemd om haar fraaie opvoeringen van ‘Oorlogswinter’ en ‘Kruistocht in Spijkerbroek’, neemt deze keer ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw als basis voor een spannende musical. Het land Katoren heeft al zeventien jaar geen koning. De jonge Stach heeft wel oren naar de functie, maar de ministers werken tegen en geven hem een reeks onmogelijke opdrachten. Zal Stach desondanks slagen?

script: Dick Feld, naar het boek van Jan Terlouw | liedteksten: Dick Feld | muziek: Fons Merkies en Floris Verbeij | regie: Rogier van de Weerd | fotografie: Jack Waas

Biebkorting: Leden van de bibliotheek ontvangen € 2,- korting op vertoon van biebpas.Theater Atelier: workshop BEELDEND 2D | 13.00 - 14.15 | vanaf 7 jaar
Draken en granaatappelbomen
Echte helden kunnen alles! We maken een echte oude schatkaart met je eigen heldenroute, de wilde draak, het granaatappelbos en andere gevaren die je moet trotseren als je Koning wilt worden!
workshop € 4,- p.p.

www.koningvankatorenmusical.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/koning-van-katoren-8-nationaal-jeugd-musical-theater/09-02-2020-14-30/
Lees meer >
11-02 Martijn Koning in de Leest Waalwijk
Martijn Koning in de Leest Waalwijk

dinsdag 11 februari 2020 20:30 uur

De voorstelling van 20 maart was binnen no-time uitverkocht. Daarom een extra voorstelling op 11 februari. De voorstelling vond eerst plaats in de Thermaflexzaal en is wegens succes verplaatst naar de Rabozaal. Heeft u al kaarten voor de Thermaflexzaal? Dan blijven deze geldig voor de Rabozaal. U ontvangt geen nieuwe kaarten.

LET OP! Deze zaal wordt ongeplaceerd verkocht.
Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit.

Martijn Koning heeft energie te veel. Waar anderen uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op voor tachtig minuten pure stand-up comedy met de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’. Zijn hoofd staat nooit stil; als een flipperkast vuurt hij zijn grappen en komische observaties de zaal in. “Spits en fantasierijk.” (Dagblad van het Noorden ★★★★)

fotografie: Jesaja Hizkia

www.bunkertheaterzaken.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/martijn-koning-koning-van-de-toekomst/11-02-2020-20-30/
Lees meer >
12-02 Scapino Ballet Rotterdam in de Leest Waalwijk
Scapino Ballet Rotterdam in de Leest Waalwijk

woensdag 12 februari 2020 20:15 uur

Barok komt tot leven in adembenemende dans, kostuums en muziek.

Geweldige dansers, schitterende kostuums en meeslepende muziek van Vivaldi maakten van het barokspektakel ‘Pearl’ een van de succesvolste voorstellingen ooit van Scapino Ballet Rotterdam. Al meer dan 50.000 bezoekers zagen “dans op topniveau”, aldus de Volkskrant. ‘Pearl’ ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu. Sensualiteit, pracht en praal, decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe. “Eén groot prikkelend feest voor oog en oor.” (Dagblad Tubantia)

choreografie: Ed Wubbe | muziek: Vivaldi, Merula en De Visee | fotografie: Bas UterwijkInleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.15 uur. Reserveren is gewenst.Samen uit: Meld u gratis aan voor 'Samen uit in Theater De Leest' en geniet samen met andere alleengaande theaterliefhebbers van deze voorstelling. >>

www.scapinoballet.nl

inclusief pauzedrankje 

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/scapino-ballet-rotterdam-pearl/12-02-2020-20-15/
Lees meer >
13-02 Lenette van Dongen in de Leest Waalwijk
Lenette van Dongen in de Leest Waalwijk

donderdag 13 februari 2020 20:15 uur

Winnaar Poelifinario 2019 in de categorie entertainment!

Lenette laat je weer verliefd worden op je eigen leven.

Zit je uitgeput op de bank gevangen tussen droom en werkelijkheid en weet je het allemaal even niet meer? In ‘Paradijskleier’ fileert Lenette van Dongen op hilarische wijze jouw dromen en laat je weer verliefd worden op je eigen werkelijkheid. “Van Dongen in deze vorm heeft ons nog veel te zeggen en laat ons vooral onbedaarlijk lachen.” (Algemeen Dagblad ★★★★)

De pers over 'Paradijskleier':

"(...) Van Dongen is ook in dit programma weer een wonder van expressiviteit. Ze kan zaken die al honderd keer door andere cabaretiers zijn bespot, geheel nieuw leven inblazen. " - NRC Handelsblad ★★★★

”Schaamteloos geestige Lenette heeft te veel te vertellen om te stoppen.” - Algemeen Dagblad ★★★★

(...) "De artieste zit vol levenslust en weet dat in haar nieuwe programma 'Paradijskleier' aanstekelijk over te brengen. Ze voelt zich krachtiger dan ooit ." (...) Sentimenteel wordt de voorstelling nergens, daarvoor weet ze op tijd de boel te relativeren en door een lekker dancenummer in te zetten en op een trampoline mee te springen. " - Telegraaf ★★★ 1/2
 

fotografie: ALEK

www.lenettevandongen.nlwww.bunkertheaterzaken.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/lenette-van-dongen-paradijskleier/13-02-2020-20-15/
Lees meer >
14-02 Comedynight in de Leest Waalwijk
Comedynight in de Leest Waalwijk

vrijdag 14 februari 2020 20:30 uur

Met wisselende gasten, die pas op de avond zelf bekend zijn.

Al drie jaar een groot succes: een Comedy Night op niveau in de kleine zaal – met tafeltjes en stoeltjes en een drankje op tafel. Gastheer Leon van der Zanden, zelf comedian en docent in comedy wordt geflankeerd door collega’s met klinkende namen. Afgelopen jaren waren dat o.a. Dolf Jansen, Rob Scheepers, Jörgen Raymann en Steven Brunswijk. In deze ongedwongen entourage ziet u naast deze routiniers opkomende talenten, die de bühne nog aan het veroveren zijn.

Dit seizoen zijn er drie Comedy Nights, te weten op 12 oktober, 14 februari en 2 mei.

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/comedynight-een-avondje-stand-up-comedy-o.l.v-gastheer-leon-van-der-zanden/14-02-2020-20-30/
Lees meer >
14-02 Lenette van Dongen in de Leest Waalwijk
Lenette van Dongen in de Leest Waalwijk

vrijdag 14 februari 2020 20:15 uur

Winnaar Poelifinario 2019 in de categorie entertainment!

Lenette laat je weer verliefd worden op je eigen leven.

Zit je uitgeput op de bank gevangen tussen droom en werkelijkheid en weet je het allemaal even niet meer? In ‘Paradijskleier’ fileert Lenette van Dongen op hilarische wijze jouw dromen en laat je weer verliefd worden op je eigen werkelijkheid. “Van Dongen in deze vorm heeft ons nog veel te zeggen en laat ons vooral onbedaarlijk lachen.” (Algemeen Dagblad ★★★★)

De pers over 'Paradijskleier':

"(...) Van Dongen is ook in dit programma weer een wonder van expressiviteit. Ze kan zaken die al honderd keer door andere cabaretiers zijn bespot, geheel nieuw leven inblazen. " - NRC Handelsblad ★★★★

”Schaamteloos geestige Lenette heeft te veel te vertellen om te stoppen.” - Algemeen Dagblad ★★★★

(...) "De artieste zit vol levenslust en weet dat in haar nieuwe programma 'Paradijskleier' aanstekelijk over te brengen. Ze voelt zich krachtiger dan ooit ." (...) Sentimenteel wordt de voorstelling nergens, daarvoor weet ze op tijd de boel te relativeren en door een lekker dancenummer in te zetten en op een trampoline mee te springen. " - Telegraaf ★★★ 1/2
 

fotografie: ALEK

www.lenettevandongen.nlwww.bunkertheaterzaken.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/lenette-van-dongen-paradijskleier/14-02-2020-20-15/
Lees meer >
14-02 Breeknacht in de Leest Waalwijk
Breeknacht in de Leest Waalwijk

vrijdag 14 februari 2020 19:00 uur

Locatie: Huis van Waalwijk, Raadhuisplein 2 (oude stadhuis)Vanwege de intieme setting is voor deze voorstelling een beperkt aantal kaarten beschikbaar (max. 45). Over liefde die (bijna) alles overwint.

Romijn en Nanna, man en vrouw, hebben samen een succesvol theatergezelschap (o.a. de voorstellingen Honger, Drift en Vader), als in september 2015 het noodlot toeslaat als Romijn na een voorstelling getroffen wordt door een herseninfarct. Van de ene op de andere seconde is het leven van Nanna en Romijn 180 graden gedraaid. Een lange weg van revalidatie volgt. Uit de brokstukken halen zij samen wat nog bruikbaar is en nemen afscheid van dat wat voorgoed kapot is.

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, maakt Nanna nu opnieuw een voorstelling: Breeknacht. Vanuit haar persoonlijke perspectief, dat van partner en mantelzorger. Over het leven voor en het leven na die afschuwelijke zwarte septembernacht. Breeknacht is een indringend waargebeurd verhaal over zware tegenslag, kracht, moed en hoop maar vooral en uiteindelijk een verhaal over hun liefde die (bijna) alles overwint.
tekst: Nanna Tieman | spel: Nanna Tieman en Romijn Conen

www.nannatieman.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/breeknacht-nanna-tieman/14-02-2020-19-00/
Lees meer >
15-02 Nina de la Parra in de Leest Waalwijk
Nina de la Parra in de Leest Waalwijk

zaterdag 15 februari 2020 20:30 uur

Vileine woordenstroom en kwetsbare popnummers.

Stand-up comedian en zangeres Nina de la Parra heeft een Surinaamse vader Pim en een Nederlandse moeder Djoeke. Ze oogt als een bakra (kaaskop), maar haar Surinaamse avonturen zijn pittiger dan Madame Jeanette pepers.

‘God’s wegen’ gaat over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one hour hotels, haar pratende vagina, de dwingende correctheid van de Duitsers en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester. Alles zonder gêne of zelfmedelijden, feministisch, woedend en persoonlijk. Nina wisselt haar vileine woordenstroom in vloeiend Nederlands, Duits, Engels en Sranan Tongo af met kwetsbare Engelstalige popnummers, begeleid door haar steengoede hipster-huisband.

bas: Moritz Götze | gitaar: Tim Bücher | sax: Sanne Landvreugd

www.eigennaam.nu

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/nina-de-la-parra-gods-wegen/15-02-2020-20-30/
Lees meer >
15-02 Breeknacht in de Leest Waalwijk
Breeknacht in de Leest Waalwijk

zaterdag 15 februari 2020 15:00 uur

Locatie: Huis van Waalwijk, Raadhuisplein 2 (oude stadhuis)Vanwege de intieme setting is voor deze voorstelling een beperkt aantal kaarten beschikbaar (max. 45). Over liefde die (bijna) alles overwint.

Romijn en Nanna, man en vrouw, hebben samen een succesvol theatergezelschap (o.a. de voorstellingen Honger, Drift en Vader), als in september 2015 het noodlot toeslaat als Romijn na een voorstelling getroffen wordt door een herseninfarct. Van de ene op de andere seconde is het leven van Nanna en Romijn 180 graden gedraaid. Een lange weg van revalidatie volgt. Uit de brokstukken halen zij samen wat nog bruikbaar is en nemen afscheid van dat wat voorgoed kapot is.

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, maakt Nanna nu opnieuw een voorstelling: Breeknacht. Vanuit haar persoonlijke perspectief, dat van partner en mantelzorger. Over het leven voor en het leven na die afschuwelijke zwarte septembernacht. Breeknacht is een indringend waargebeurd verhaal over zware tegenslag, kracht, moed en hoop maar vooral en uiteindelijk een verhaal over hun liefde die (bijna) alles overwint.
tekst: Nanna Tieman | spel: Nanna Tieman en Romijn Conen

www.nannatieman.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/breeknacht-nanna-tieman/15-02-2020-15-00/
Lees meer >
15-02 The Rocket Man
The Rocket Man - A Tribute to Elton John in de Leest Waalwijk

zaterdag 15 februari 2020 20:15 uur

Vocale en instrumentale hoogstandjes, flamboyante kostuums en een oogstrelende lichtshow.

Het begon allemaal in 1970 met ‘Your Song’. Sindsdien schreef Elton John talloze hits en verkocht hij meer dan 300 miljoen platen. Maar liefst elf van zijn nummers staan in de meest recente Top-2000, waaronder ‘Candle In The Wind’ ‘Daniel’ en natuurlijk ‘Rocket Man’. Jimmy Love en liveband brengen een tribute vol vocale en instrumentale hoogstandjes, flamboyante kostuums en een oogstrelende lichtshow.

muziek en teksten: Elton John en Bernie Taupin | fotografie: The entertainers

www.impactentertainment.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/the-rocket-man-a-tribute-to-elton-john-jimmy-love-live-band/15-02-2020-20-15/
Lees meer >
16-02 Alice in Wonderland (4+) in de Leest Waalwijk
Alice in Wonderland (4+) in de Leest Waalwijk

zondag 16 februari 2020 14:30 uur

Een frisse, eigentijdse en prachtig vormgegeven ‘Alice’.

Iedereen kent het meisje uit het beroemde boek van Lewis Caroll. Maar Alice is veranderd. Ze heeft haar blauwe jurkje verruild voor een hoodie en haar keurige schoentjes voor gympen. En huilen? Nooit meer! In de nieuwe voorstelling van Mariska Simon maken we kennis met Alice en haar Wonderland, zoals verbeeld door illustrator Floor Rieder; fris, eigentijds en prachtig vormgegeven.

regie: Hans Thissen | muziek en spel: Mariska Simon en Ward Veenstra | lichtontwerp: Wouter Moscou | kostuums: Dorine van IJsseldijk en Floor Rieder  | decor en projectie: Mariska Simon en Floor Rieder | fotografie: Floor Rieder

www.simonspeelt.com

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/alice-in-wonderland-4-mariska-simon/16-02-2020-14-30/
Lees meer >
16-02 Breeknacht in de Leest Waalwijk
Breeknacht in de Leest Waalwijk

zondag 16 februari 2020 15:00 uur

Locatie: Huis van Waalwijk, Raadhuisplein 2 (oude stadhuis)Vanwege de intieme setting is voor deze voorstelling een beperkt aantal kaarten beschikbaar (max. 45). Over liefde die (bijna) alles overwint.

Romijn en Nanna, man en vrouw, hebben samen een succesvol theatergezelschap (o.a. de voorstellingen Honger, Drift en Vader), als in september 2015 het noodlot toeslaat als Romijn na een voorstelling getroffen wordt door een herseninfarct. Van de ene op de andere seconde is het leven van Nanna en Romijn 180 graden gedraaid. Een lange weg van revalidatie volgt. Uit de brokstukken halen zij samen wat nog bruikbaar is en nemen afscheid van dat wat voorgoed kapot is.

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, maakt Nanna nu opnieuw een voorstelling: Breeknacht. Vanuit haar persoonlijke perspectief, dat van partner en mantelzorger. Over het leven voor en het leven na die afschuwelijke zwarte septembernacht. Breeknacht is een indringend waargebeurd verhaal over zware tegenslag, kracht, moed en hoop maar vooral en uiteindelijk een verhaal over hun liefde die (bijna) alles overwint.
tekst: Nanna Tieman | spel: Nanna Tieman en Romijn Conen

www.nannatieman.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/breeknacht-nanna-tieman/16-02-2020-15-00/
Lees meer >
19-02 Tonio in de Leest Waalwijk
Tonio in de Leest Waalwijk

woensdag 19 februari 2020 20:15 uur

Na het boek en de film nu als indringende theatervoorstelling.

Wat doet het met je relatie als je het grootst denkbare verlies meemaakt? A.F.Th. van der Heijden beschrijft in zijn bestseller ‘Tonio’ hoe hij en zijn vrouw op de been proberen te blijven na het verlies van hun 21-jarige zoon Tonio. Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Ignace Cornelissen maakte een bewerking voor toneel, even indrukwekkend en rauw als het boek. Hij regisseert een topcast voor een vertolking, die dagenlang door uw hoofd zal spelen.

naar de roman van A.F.Th. van der Heijden | bewerking en regie: Ignace Cornelissen | spel: Porgy Franssen, Jacqueline Blom, Lisa Zweerman e.a. | fotografie: Piek webInleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.15 uur. Reserveren is gewenst.Biebkorting: Leden van de bibliotheek ontvangen € 2,- korting op vertoon van biebpas.

www.hummelinckstuurman.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/tonio-porgy-franssen-jacqueline-blom-e.a/19-02-2020-20-15/
Lees meer >
20-02 Mijn man begrijpt me niet in de Leest Waalwijk
Mijn man begrijpt me niet in de Leest Waalwijk

donderdag 20 februari 2020 20:15 uur

‘Een feelgood toneelstuk vol herkenbare situaties’

Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? Hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet?

Zomaar wat intieme vragen van drie vrouwen bij de cursus ‘Help, mijn man begrijpt me niet’. Want wordt het niet eens tijd dat hun dromen uitkomen? En moeten ze daar zélf actie voor ondernemen of valt er nog wat af te schuiven? Wat volgt is een identiteits-APK met ontboezemingen waarvan de gevolgen niet zijn te overzien.

Een voorstelling met herkenbare situaties, bomvol zwarte humor, vriendschap en ontroering.

tekst: Marjolijn van Kooten | regie: Bob Maclaren | spel: Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess | artwork: Buro Rust | fotografie: Annabel Oosteweeghel, Monica in 't Veld en Paul De Muyt

www.mijnmanbegrijptmeniet.nlwww.spoor12.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/mijn-man-begrijpt-me-niet-victoria-koblenko-anouk-maas-en-tanja-jess/20-02-2020-20-15/
Lees meer >
27-02 Dutch Eagles in de Leest Waalwijk
Dutch Eagles in de Leest Waalwijk

donderdag 27 februari 2020 20:15 uur

Hits van de Eagles en andere juweeltjes uit de gouden periode van de popmuziek.

De mannen van Dutch Eagles zijn onvervalste muzikale goudzoekers. De vondsten die ze tijdens hun goldrush doen, willen ze met u delen. Hits van hun grote Amerikaanse voorbeeld worden afgewisseld met juweeltjes van andere artiesten uit de gouden periode van de popmuziek. Smelt weg bij de superieure meerstemmige samenzang en de weergaloze gitaarsolo’s van deze Hollandse adelaren.

regie: Lennart Monaster | fotografie: Chris Pedis en Andre Kemp

www.dutcheagles.com

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/dutch-eagles-gold/27-02-2020-20-15/
Lees meer >
28-02 Javier Guzman in de Leest Waalwijk
Javier Guzman in de Leest Waalwijk

vrijdag 28 februari 2020 20:15 uur

Guzman blikt terug op zijn leven tot nu toe.

Na ‘Ga-Bie-Jer’ komt Javier met ‘Guzmán’, het tweede deel van een trilogie, waarin hij terugkijkt op zijn grillige leven en zijn stormachtige carrière en dingen vertelt die je nog niet van hem wist. Dingen waar je normaal gesproken misschien niet om moet lachen, maar bij Javier wel. “Oprecht meta-cabaret vol relevante vragen.” (Theaterkrant over ‘Ga-Bie-Jer’)

fotografie: Chloé Leenheer

www.javierguzman.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/javier-guzman-guzman/28-02-2020-20-15/
Lees meer >
28-02 Danny Vera in de Leest Waalwijk
Danny Vera in de Leest Waalwijk

vrijdag 28 februari 2020 20:30 uur

Een man, een gitaar, liedjes en verhalen.

Danny Vera, de Zeeuw met een voorliefde voor Amerikaanse muziek, schuimt de laatste jaren de theaters af met shows vol onvervalste rock-‘n-roll à la Roy Orbison, Chris Isaak en Elvis Presley. In ‘The Lone Stranger’ – dat eerder al voor uitverkochte zalen speelde – laat Vera je zien waar het eigenlijk om gaat: een man met een gitaar, liedjes en een verhaal.

fotografie: Escha Tanihatu

www.dannyvera.com

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/danny-vera-lone-stranger/28-02-2020-20-30/
Lees meer >
29-02 Stef Bos in de Leest Waalwijk
Stef Bos in de Leest Waalwijk

zaterdag 29 februari 2020 20:15 uur

Theaterconcert over levenslust en fantasie, een kleurrijke optocht van optimisme.

In 2020 verschijnt de cd ‘TIJD’ van Stef Bos. Deze verzameling nieuwe liedjes vormt de basis voor dit theaterconcert over levenslust en fantasie, een avond waarin Stef het kind in ons wakker kust. Hij doet daarvoor ook een greep uit zijn album ‘De Ridder van Toledo’ uit 2019 en zorgt zo voor een kleurrijke optocht van optimisme.

fotografie: Liesbeth van den Bos

www.stefbos.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/stef-bos-de-ridder-van-toledo/29-02-2020-20-15/
Lees meer >
29-02 Vrienden van de Kamermuziek in de Leest Waalwijk
Vrienden van de Kamermuziek in de Leest Waalwijk

zaterdag 29 februari 2020 20:30 uur

Kamermuziek oorspronkelijk geschreven voor- of geïnspireerd door kinderen.

Vrienden van de Kamermuziek, opgericht door pianiste Lestari Scholtes, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle kamermuziek- serie in het hart van Amsterdam. De concerten brengen jonge topmusici samen in een thematische programmering waarbij het publiek ook kennis maakt met de mensen achter de musici. In de pauze worden fingerfoods en een glaasje wijn aangeboden. Het thema is Children’s Corner met muziek van Debussy, Korngold, Schumann (Kinderszenen opus 15) en Mahler (Kindertotenlieder).

musici: Carina Vinke - alt/mezzo, Lestari Scholtes - piano, Eduardo Paredes - viool, Myrthe Helder - viool, Anna den Herder - altviool, Leonard Besseling - cello

www.vriendenvandekamermuziek.nl

inclusief hapje en drankje tijdens de pauze

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/vrienden-van-de-kamermuziek-muziek-van-schumann-debussy-mahler-e.a/29-02-2020-20-30/
Lees meer >
03-03 Showponies 2 in de Leest Waalwijk
Showponies 2 in de Leest Waalwijk

dinsdag 03 maart 2020 20:15 uur

Deze voorstelling is vanwege ziekte van Alex Klaasen verplaatst van 20 november naar 3 maart. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.
Revue 2.0 van de meester van het entertainment.

‘De Alex Klaasen Revue - Showponies’ was een waanzinnig succes, waarin alle letters van het LHBTQI-alfabet aan bod kwamen. Uitverkochte zalen, een laaiend enthousiast publiek en vijf sterren in de pers. “Een van de grappigste en muzikaalste voorstellingen van dit theaterseizoen”, kopte de Volkskrant. Alle reden dus voor alleskunner Alex Klaasen en zijn team om u te trakteren op een spetterend vervolg, een rollercoaster van humor, slapstick, (zelf)spot, verkleedpartijen, dubbele bodems, jurken, pruiken en opgewonden hobbelpaarden.

De pers over ‘De Alex Klaasen Revue - Showponies 2’:

"Goed geënsceneerd spektakel, alles loopt soepel, de muzikale arrangementen prikkelen, er is geen detail over het hoofd gezien." - NRC ★★★★★

"Showponies 2 is een feestelijke coming-outrevue, met acteer-, dans- en zangwerk van het hoogste niveau" - Volkskrant ★★★★

‘Een meesterwerkje van originaliteit.’  - Dagblad van het Noorden ★★★★★

‘Vlekkeloos uitgevoerd door talentvolle acteurs die de onvolprezen, veelzijdige Klaasen regelmatig naar de kroon steken.’  - De Telegraaf ★★★★★ 1/2

‘Vaktechnisch is het gezelschap onder aanvoering van Klaasen een lust voor oog en oor, waarmee het hoge niveau van het vorig seizoen met gemak wordt geëvenaard.’ - Algemeen Dagblad ★★★★★

‘Nummers op hogeschoolniveau, zoals je dat zelden ziet.’ - Theaterkrant

 
regie: Gijs de Lange | co-regie: Esther Habbema | teksten: Alex Klaasen, Jurrian van Dongen en Niek Barendsen | met: Alex Klaasen, Freek Bartels, Jip Smit, Daniel Cornelissen e.a. | choreografie: Daan Wijnands | muziek: Jan Groenteman, Keez Groenteman, Peter van de Witte en Rutger de Bekker | kostuums: Arno Bremers | fotografie: Mark Engelen, Bram Willems

www.alexklaasen.nlwww.moretheater.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/showponies-2-de-alex-klaasen-revue/03-03-2020-20-15/
Lees meer >
04-03 Ton Kas in de Leest Waalwijk
Ton Kas in de Leest Waalwijk

woensdag 04 maart 2020 20:15 uur

Ton Kas grapt voor de sterke maag.

Ja, je leest het goed. De beste fragmenten uit de eerdere drie shows van Ton Kas gaan de revue nog eens passeren. Maar dan helemaal anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal. Dus eigenlijk wordt dit een compleet nieuwe show. Aan de opzet verandert nul komma nul: het wordt gewoon weer een totaal melige avond. 

Het Parool over ‘KAKMAKER’:“Kas toont zich wederom een meesterlijke verteller.”

fotografie: Studio Loerijzer

www.tonkas.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/ton-kas-best-of-ton-kas/04-03-2020-20-15/
Lees meer >
05-03 Verliefd op Ibiza in de Leest Waalwijk
Verliefd op Ibiza in de Leest Waalwijk

donderdag 05 maart 2020 20:15 uur

Romantische comedy-musical, die het nét even anders durft te doen.

Na het film- en tv-succes is er nu ook een feelgoodmusical over het eiland waar de zon altijd schijnt en de hormonen gierend in het rond stuiteren. Alle personages rondom de verlopen popster Lex worden hopeloos verliefd. Op nieuwe gezichten, oude bekenden, waanideeën en natuurlijk op het zonnige eiland zelf. ‘Verliefd op Ibiza’ is een verhaal over grenzeloze hartstocht, over het doorbreken van vooroordelen en over het wonderlijke fenomeen dat we weg van huis allemaal net even wat meer durven.

Charlene Sancho zal in De Leest op beide data de rol van Elza spelen (onder voorbehoud).

met: Johnny Kraaijkamp, Guido Spek, Mylène d’Anjou, Chris Tates, Laura Ponticorvo (gedeelde rol met Charlene Sancho), Juneoer Mers e.a. | regie: Joep Onderdelinden | script: Lucas de Waard | muziek: Rutger de Bekker | fotografie: Govert de RoosSamen uit: Meld u gratis aan voor 'Samen uit in Theater De Leest' en geniet samen met andere alleengaande theaterliefhebbers van deze voorstelling. >>

www.rep.nu

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/verliefd-op-ibiza-johnny-kraaijkamp-guido-spek-e.a/05-03-2020-20-15/
Lees meer >
06-03 Verliefd op Ibiza in de Leest Waalwijk
Verliefd op Ibiza in de Leest Waalwijk

vrijdag 06 maart 2020 20:15 uur

Romantische comedy-musical, die het nét even anders durft te doen.

Na het film- en tv-succes is er nu ook een feelgoodmusical over het eiland waar de zon altijd schijnt en de hormonen gierend in het rond stuiteren. Alle personages rondom de verlopen popster Lex worden hopeloos verliefd. Op nieuwe gezichten, oude bekenden, waanideeën en natuurlijk op het zonnige eiland zelf. ‘Verliefd op Ibiza’ is een verhaal over grenzeloze hartstocht, over het doorbreken van vooroordelen en over het wonderlijke fenomeen dat we weg van huis allemaal net even wat meer durven.

Charlene Sancho zal in De Leest op beide data de rol van Elza spelen (onder voorbehoud).

met: Johnny Kraaijkamp, Guido Spek, Mylène d’Anjou, Chris Tates, Laura Ponticorvo (gedeelde rol met Charlene Sancho), Juneoer Mers e.a. | regie: Joep Onderdelinden | script: Lucas de Waard | muziek: Rutger de Bekker | fotografie: Govert de Rooswww.rep.nu

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/verliefd-op-ibiza-johnny-kraaijkamp-guido-spek-e.a/06-03-2020-20-15/
Lees meer >
06-03 Daniël Lohues in de Leest Waalwijk
Daniël Lohues in de Leest Waalwijk

vrijdag 06 maart 2020 20:30 uur

Drentse troubadour terug in de theaters.

Dertien jaar geleden ging Daniël Lohues voor het eerst het theater in. Sindsdien zit hij – op een enkele onderbreking na – in een strak ritme. In 2020 pakt de Drent de draad weer op en komt hij naar het theater met nieuwe songs en parels uit zijn indrukwekkende oeuvre, waarbij hij zichzelf begeleidt op vleugel of andere akoestische instrumenten.

Lohues flink in de prijzen
Daniël Lohues werd onderscheiden met onder meer een Zilveren Harp, Edison, de Annie M.G. Schmidtprijs, hij werd Ereburger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden-prijs, de Culturele Prijs van Oost Nederland en een Buma Award voor zijn album ‘Moi’.

fotografie: Reyer Boxem

www.lohues.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/daniel-lohues-theatervoorstelling-2020/06-03-2020-20-30/
Lees meer >
07-03 Doe(n) gewoon! in de Leest Waalwijk
Doe(n) gewoon! in de Leest Waalwijk

zaterdag 07 maart 2020 20:30 uur

Extra voorstelling op zondag 8 maart!

Als je een droom hebt over het maken van een eigen theatershow dan denkt eenieder toch zeker: ‘doe gewoon!’. Maar als die droom zo hardnekkig blijkt te zijn dat hij je niet meer loslaat dan komt er een moment dat je gaat denken maar ‘waarom niet’? Doen gewoon. Dit overkwam Renate den Engelse. Een creatieve bevlogen dame die bij menigeen al bekendheid geniet als enthousiast spreker en haar ijzersterk gespeelde typetjes. Zij brengt in november dit jaar haar eerste wervelende theatershow ten tonele. Een show die je meeneemt in een inspirerende reis vol passie, vuur en gedrevenheid. Ze schuwt hierbij niet om die vastgeroeste gewoontes en belemmerende overtuigingen aan te pakken om dromen te verwezenlijken. Sterker nog, deze gooit ze maar al te graag – samen met jou- overboord. Deze show wordt een feest van herkenning. Stilzitten is geen optie.  Laat je verrassen door Renate en zorg dat je er bij  bent op deze bij voorbaat al spraakmakende avond. Kaartje kopen…… DOEN GEWOON!

Verhuring

www.typischrenate.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/doe-n-gewoon-typisch-renate/07-03-2020-20-30/
Lees meer >
07-03 Van de Hak op de Tak in de Leest Waalwijk
Van de Hak op de Tak in de Leest Waalwijk

zaterdag 07 maart 2020 20:15 uur

Debuut van populaire YouTube-vlogger.

Vlogger, presentatrice, cabaretier en stand-up comedian Nienke Plas debuteert in het theater met ‘Van de hak op de tak’. De Amsterdamse wervelwind – winnaar van de Hashtag Awards 2017 – maakt een programma voor mensen die durven in te halen in een bocht, liefst in de buitenste baan. Dus riemen vast, want Nienke geeft gelijk plankgas. Ze kan zo blij zijn als een ei of zeiken als een straal azijn. Dus wie zegt dat uitersten niet matchen? Plas werd in ieder geval omarmd door vele kijkers die haar YouTube-kanaal volgen en nu wil zij hen bedanken. Vanaf het podium.

regie: Jessica Borst | fotografie: Rosalie van den Kerckhove

www.nienkeplas.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/van-de-hak-op-de-tak-nienke-plas/07-03-2020-20-15/
Lees meer >
08-03 Doe(n) gewoon! in de Leest Waalwijk
Doe(n) gewoon! in de Leest Waalwijk

zondag 08 maart 2020 20:30 uur

Extra voorstelling op zondag 8 maart!

Als je een droom hebt over het maken van een eigen theatershow dan denkt eenieder toch zeker: ‘doe gewoon!’. Maar als die droom zo hardnekkig blijkt te zijn dat hij je niet meer loslaat dan komt er een moment dat je gaat denken maar ‘waarom niet’? Doen gewoon. Dit overkwam Renate den Engelse. Een creatieve bevlogen dame die bij menigeen al bekendheid geniet als enthousiast spreker en haar ijzersterk gespeelde typetjes. Zij brengt in november dit jaar haar eerste wervelende theatershow ten tonele. Een show die je meeneemt in een inspirerende reis vol passie, vuur en gedrevenheid. Ze schuwt hierbij niet om die vastgeroeste gewoontes en belemmerende overtuigingen aan te pakken om dromen te verwezenlijken. Sterker nog, deze gooit ze maar al te graag – samen met jou- overboord. Deze show wordt een feest van herkenning. Stilzitten is geen optie.  Laat je verrassen door Renate en zorg dat je er bij  bent op deze bij voorbaat al spraakmakende avond. Kaartje kopen…… DOEN GEWOON!

Verhuring

www.typischrenate.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/doe-n-gewoon-typisch-renate/08-03-2020-20-30/
Lees meer >
08-03 Brandweerman Sam Live! in de Leest Waalwijk
Brandweerman Sam Live! in de Leest Waalwijk

zondag 08 maart 2020 13:30 uur
zondag 08 maart 2020 16:00 uur

Vlammende voorstelling boordevol zang, dans en gewaagde reddingen.

In ‘Het Grote Kampeeravontuur’, een vlammende voorstelling boordevol zang, dans en gewaagde reddingen belanden Brandweerman Sam en zijn vrienden in het bos bij Piekepolder. Op zoek naar een heel zeldzaam diertje, verdwaalt de ondeugende Norbert Puk en komt iedereen in gevaar. Kan Brandweerman Sam zijn vrienden redden?

Kom verkleed!
Brandweerman Sam nodigt alle jonge bezoekers uit om verkleed als brandweerman of bosranger naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide meet & greet!

fotografie: Prism Art en Design Limited

www.vanhoorne.com

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/brandweerman-sam-live-het-grote-kampeeravontuur-2/08-03-2020-13-30/
Lees meer >
11-03 Mark van de Veerdonk in de Leest Waalwijk
Mark van de Veerdonk in de Leest Waalwijk

woensdag 11 maart 2020 20:15 uur

Verbale slapstick vol mallotige meningen.

“Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken”, is het motto van Mark van de Veerdonk en daar handelt hij verdomd goed naar. Met verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen doet hij verslag van een bizar incident uit zijn leven waar hij misschien niet sterker, maar wel joliger uit is gekomen.

fotografie: Cathrien van de VeerdonkSamen uit: Meld u gratis aan voor 'Samen uit in Theater De Leest' en geniet samen met andere alleengaande theaterliefhebbers van deze voorstelling. >>

www.markvandeveerdonk.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/mark-van-de-veerdonk-geen-viking/11-03-2020-20-15/
Lees meer >
12-03 Vietnam
Vietnam - Als er niets meer rest dan vluchten… in de Leest Waalwijk

donderdag 12 maart 2020 20:15 uur

Theatrale en muzikale bewerking van ijzingwekkend vluchtelingenverhaal.

Minh Vu is halverwege jaren tachtig een van de ontelbare bootvluchtelingen die het ondraaglijke leven in communistisch Vietnam ontvlucht. Hij heeft het geluk met zijn familie te worden opgepikt door een Nederlands koopvaardijschip, dat de uitdrukkelijke opdracht negeert om geen bootvluchtelingen mee te nemen.
‘Vietnam’ is een theatrale en muzikale bewerking van het boek ‘Vietnam Uitgevlucht’ dat theatermaker Vu schreef over zijn ijzingwekkende en toch ook hoopgevende geschiedenis. Een verhaal over de zware tocht van vluchtelingen naar vrijheid.

script: Dick van den Heuvel, naar boek van Minh Vu | regie: Dick van den Heuvel | muziek: Mark Kuypers | spel: David van den Tempel, Robin van den Heuvel, Anne Fleur du Pré, Charlotte Ha e.a.

www.homemadeproductions.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/vietnam-als-er-niets-meer-rest-dan-vluchten-homemade-productions/12-03-2020-20-15/
Lees meer >
13-03 3JS in de Leest Waalwijk
3JS in de Leest Waalwijk

vrijdag 13 maart 2020 20:15 uur

Oermuziek op basis van akoestische gitaren.

De 3JS zijn niet bang om zichzelf uit hun comfort zone te halen en bewandelen telkens nieuwe muzikale paden. Op hun gloednieuwe album en tijdens deze theatertour gaan ze dieper, verder, meer dan voorheen hun eigen muziek in. ‘De Aard van het beest’ is oermuziek op basis van akoestische gitaren, verhalen met een lach en een traan. Emoties die we allemaal voelen omdat ze in onze aard zitten. Zoals je van de 3JS kan verwachten, nemen ze je aan de hand van oude en nieuwe songs mee door hun gedachten, hun muziek, hun ziel en zaligheid. Muziektheater pur ‘zang’.

fotografie: Marco Bakker

www.3js.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/3js-de-aard-van-het-beest/13-03-2020-20-15/
Lees meer >
13-03 Debby Petter in de Leest Waalwijk
Debby Petter in de Leest Waalwijk

vrijdag 13 maart 2020 20:30 uur

Meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog over liefde en geluk.

Debby Petter komt de laatste jaren met de ene intrigerende theatermonoloog na de andere. ‘De liefde voorbij’ is er weer zo een. Een man en een vrouw zijn bijna dertig jaar getrouwd. Een goed huwelijk? Soms wel, soms niet. Een gewoon huwelijk dus. Op een avond vertelt hij zijn vrouw dat hij een geheim heeft. Er volgt een ruzie en hij verlaat boos het huis. Twee uur later is hij dood. Een meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog over liefde, geluk en over de vraag wat geluk is.

spel: Debby Petter | regie: Maarten Mourik | fotografie: Bob Bronshoff

www.debbypetter.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/debby-petter-de-liefde-voorbij/13-03-2020-20-30/
Lees meer >
14-03 Internationaal Danstheater in de Leest Waalwijk
Internationaal Danstheater in de Leest Waalwijk

zaterdag 14 maart 2020 19:30 uur

‘Wenn ich einmal soll scheiden, so scheide nicht von mir!’ - J.S. Bach

Een virtuoos gesprek tussen twee dansers, een eigenzinnige kijk op Johann Sebastian Bach,  over loslaten maar niet losgelaten willen worden.

De muziek van deze grootmeester is misschien wel de grootste uitdaging voor elke muzikant. Zijn partita’s en inventies worden door velen gezien als de parels van zijn onuitputtelijke oeuvre en staan in deze voorstelling centraal.
De drie musici van het ensemble Música Extrema en dansers Monik en Dante Dominguez durfden het aan de partita’s en inventies van Bach als uitgangspunt te nemen en hiermee een eigen artistieke weg in te slaan.
Of houden de tijdloosheid en genialiteit van Bach hen uiteindelijk toch in de greep?‘Creativity is more than just being different. Anybody can play weird; that’s easy. What’s hard is to be as simple as Bach. Making the simple, awesomely simple, that’s creativity.’- Charles MingusLET OP: in de seizoensbrochure is abusievelijk de voorstelling Tin Pan Alley van Internationaal Danstheater opgenomen. 

Dans: Monik Dominguez, Dante Dominguez | Orkest: Musica Extrema: Tanya Schaap – viool, Marc Bischoff – piano, Sandor Kem, bas | Fotografie: Tamara de Groot, Antonio Ceballoswww.internationaaldanstheater.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/internationaal-danstheater-partita/14-03-2020-19-30/
Lees meer >
14-03 Buurman en Buurman gaan kamperen (3+) in de Leest Waalwijk
Buurman en Buurman gaan kamperen (3+) in de Leest Waalwijk

zaterdag 14 maart 2020 13:30 uur
zaterdag 14 maart 2020 16:00 uur

Lachen om de sympathieke, dolkomische en zeer onhandige klussers.

Buurman en Buurman: wie kent ze eigenlijk niet? Cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt en taalkunstenaar Ivo de Wijs slaan voor de vijfde maal de handen ineen om de sympathieke, dolkomische en zeer onhandige klussers tot leven te brengen. Deze keer gaan ze lekker genieten van de rust op een camping. Alleen nog even de tent opzetten…

tekst: Jelle Kuiper | liedteksten: Ivo de Wijs | regie: Bruun Kuijt | spel: Iwan Dam en Casper Gimbrère | muziek: Erik de Reus | decor: Ascon de Nijs | kostuumontwerp: Joost van Wijmen | fotografie: Patmat, Annemieke van der Togt

www.buurmantheater.nl

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/buurman-en-buurman-gaan-kamperen-4-iwan-dam-en-casper-gimbrere/14-03-2020-13-30/
Lees meer >
14-03 Internationaal Danstheater & Musica Extrema in de Leest Waalwijk
Internationaal Danstheater & Musica Extrema in de Leest Waalwijk

zaterdag 14 maart 2020 19:30 uur

'Tin Pan Alley' is een ode aan de durfals, de vernieuwers, de veranderaars, de verwondering en de nieuwsgierigheid.

Tijdens de Roaring Twenties barstte in New York het muzikale leven in alle hevigheid los. Honderden zo niet duizenden componisten en musici componeerden nieuwe melodieën, liedjes, wijsjes, die in Tin Pan Alley op piano's ten gehore werden gebract; deze vaak niet gestemde piano's klonken alsof er op tinnen pannen werd getrommeld. Tin Pan Alley werd de bakermat van de moderne muziek, waar elkaar kruisbestuivende geniale geesten rijkelijk putten uit elkaars werelden. Ongebruikelijke en vrijgevochten dansen (the charleston, the grizzly bear dance, the turkey trot) kregen hun plek in vaudeville en musical. Denk aan Josephine Baker die gedurfde nieuwe stijlen introduceerde, maar ook Isadora Duncan en Ruth Saint Dennis.

www.internationaaldanstheater.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/internationaal-danstheater-musica-extrema-tin-pan-alley/14-03-2020-19-30/
Lees meer >
14-03 Buurman en Buurman gaan kamperen (4+) in de Leest Waalwijk
Buurman en Buurman gaan kamperen (4+) in de Leest Waalwijk

zaterdag 14 maart 2020 13:30 uur
zaterdag 14 maart 2020 16:00 uur

Lachen om de sympathieke, dolkomische en zeer onhandige klussers.

Buurman en Buurman: wie kent ze eigenlijk niet? Cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt en taalkunstenaar Ivo de Wijs slaan voor de vijfde maal de handen ineen om de sympathieke, dolkomische en zeer onhandige klussers tot leven te brengen. Deze keer gaan ze lekker genieten van de rust op een camping. Alleen nog even de tent opzetten…

tekst: Jelle Kuiper | liedteksten: Ivo de Wijs | regie: Bruun Kuijt | spel: Iwan Dam en Casper Gimbrère | muziek: Erik de Reus | decor: Ascon de Nijs | kostuumontwerp: Joost van Wijmen | fotografie: Patmat

www.buurmantheater.nl

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/buurman-en-buurman-gaan-kamperen-4-iwan-dam-en-casper-gimbrere/14-03-2020-13-30/
Lees meer >
15-03 Reis om de wereld in 80 dagen (8+) in de Leest Waalwijk
Reis om de wereld in 80 dagen (8+) in de Leest Waalwijk

zondag 15 maart 2020 14:30 uur

Een verrassende filmische theatervoorstelling voor de hele familie!

Met treinen, koetsen, boten, een olifant en een ijszeiler in korte tijd de wereld rond. In 1873 schreef Jules Verne het avonturenverhaal De reis om de wereld in 80 dagen. Een ongelooflijke, en zeker in die tijd, bijna niet te volbrengen reis.

Zijn verhaal speelt een belangrijke rol in het leven van de personages in deze splinternieuwe en filmische theatervoorstelling van Beumer & Drost. Op een plek ‘elders’ werken schilders in het diepste geheim aan ‘Het Grote Plan’ en repareren keer op keer een oneindige muur. De voortdurend door het boek opgeroepen herinneringen aan hun verleden worden steeds levendiger en de heimwee slaat genadeloos toe. Het lijkt onmogelijk om naar huis terug te keren. Net als in het boek zou dit een ongelooflijke en bijna niet te volbrengen reis voor hen betekenen. Een reis waarop zelfs Jules Verne jaloers zou zijn.

De pers over 'Reis om de wereld in 80 dagen':

“…een zeer actuele draai, of meerdere, aan een klassiek boek. Het thema? Dat bepaalt de verbeelding van de bezoeker zelf.”  - Theaterkrant

spel: Peter Drost en Paul R. Kooij | beeldregie: Michael Helmerhorst | fotografie: Michael HelmerhorstTheater Atelier: workshop ZELF THEATER MAKEN | 13.30 - 14.15 | vanaf 8 jaar
Spoedklus; dromers gevraagd!Hoe kun je de hele wereld in 80 dagen rond gaan? Waar droom jij van en waar zou jij absoluut langs willen? Bedenk je eigen wereldreis!
Workshop € 4,- p.p.

www.beumerendrost.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/reis-om-de-wereld-in-80-dagen-8-toneelschap-beumer-drost-en-paul-r-kooij/15-03-2020-14-30/
Lees meer >
15-03 Rondleiding door Theater De Leest in de Leest Waalwijk
Rondleiding door Theater De Leest in de Leest Waalwijk

zondag 15 maart 2020 12:00 uur

Heeft u altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van Theater De Leest? Dat kan tijdens een rondleiding door ons gebouw. We laten u kennismaken met het dynamische, dagelijkse leven in het theater. Neem een kijkje in de kleedkamers, laad- en losruimte en op het podium. Uiteraard vertellen we u over alle technische faciliteiten op het toneel. U zult ervaren dat de magie van het theater niet alleen heerst op het podium.Reserveren noodzakelijk | U wordt in de brasserie ontvangen met een koffie/thee en iets lekkers | Duur: +/- 1 uur

Bij minder dan 6 deelnemers kan de rondleiding helaas geen doorgang vinden. U wordt in dat geval op de hoogte gebracht.
(geen ticketkosten)

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/rondleiding-door-theater-de-leest-een-kijkje-achter-de-schermen/15-03-2020-12-00/
Lees meer >
18-03 Ali B in de Leest Waalwijk
Ali B in de Leest Waalwijk

woensdag 18 maart 2020 20:15 uur

Ali B steekt een thermometer in de bilspleet van onze maatschappij.

Ali B heeft het druk. Hij is rapper, jurylid bij The Voice en gevierd tv-programmamaker. Daarnaast timmert hij ook als theaterman stevig aan de weg. Met ‘Ali B geeft antwoord’ won hij de Neerlands Hoop, ‘Ali B beken(d)t’ werd genomineerd voor de Poelifinario.

Maar hij heeft zijn publiek wel wat uit te leggen. Waarom annuleerde hij tot tweemaal toe zijn theatertour? Wat is er aan de hand in huize Bouali? Zijn het burn-out verschijnselen? Is het de komst van een nieuw kind? Over deze en talloze andere persoonlijke en maatschappelijke onderwerpen laat Ali B in ‘KOORTS’ zijn licht schijnen. Daarbij wint zijn optimisme het nog altijd van zijn bezorgdheid. Ali steekt zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur. Benieuwd naar de uitslag?

regie: Titus Tiel Groenestege | fotografie: Richard Terborg

www.alib.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/ali-b-koorts/18-03-2020-20-15/
Lees meer >
19-03 The Silent Movie Project: Laurel & Hardy in de Leest Waalwijk
The Silent Movie Project: Laurel & Hardy in de Leest Waalwijk

donderdag 19 maart 2020 20:30 uur

Een pianoconcert met een selectie van Stan & Ollie’s beste stomme films.

In 1929 is de carrière van Stan Laurel en Oliver Hardy op hun hoogtepunt. Het moment dat de filmindustrie start met de eerste commerciële geluidsfilms. Met een grote lach komen 'De Dikke en De Dunne' in halsbrekende situaties terecht en overal waar zij langskomen maken zij er een puinhoop van. Auto’s en huizen, het statussymbool van de American Dream, weten zij vakkundig met hun onhandigheid in chaos om te toveren. The Silent Movie project: Laurel & Hardy is een pianoconcert dat een selectie bevat van hun beste stomme films. Pianist en organist Stephan Graf von Bothmer heeft inmiddels meer dan 1.000 films begeleid, waaronder ook klassiekers als Metropolis, Nosferatu en andere komedies van o.a. Harold Lloyd en Buster Keaton.

fotografie: Birgit Meixner en Maria Camilan

www.stummfilmkonzerte.de

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/the-silent-movie-project-laurel-hardy-stephan-graph-von-bothmer-piano/19-03-2020-20-30/
Lees meer >
19-03 The Soul Preacher in de Leest Waalwijk
The Soul Preacher in de Leest Waalwijk

donderdag 19 maart 2020 20:15 uur

De laatste dagen van Jezus, gevat in swingende soul en aangrijpende gospel.

In het intense ‘The Soul Preacher’ plaatsen Nederlands beste zangers de laatste, turbulente dagen uit het leven van Jezus Christus in de wereld van nu. Met prachtige soul- en gospelsongs van legendes als Ray Charles, Aretha Franklin, Marvin Gaye, Sam Cooke, James Brown en Stevie Wonder wordt een meeslepend verhaal over broederschap, vertrouwen en verraad verteld.

The Legends maakten eerder furore met producties als ‘It’s a Man’s World!’ en ‘I’m a Soulman’. Ook dit keer zijn Nederlands beste soulzangers Steffen Morrison en Yerry Rellum van de partij, plus de machtige rockstem van Martin van der Starre. Voeg dit bij de stevige soulband en stand-up comedian Jeffrey Spalburg als preacher en alle ingrediënten voor een opzwepende voorspelling zijn aanwezig.

script: Jeffrey Spalburg | regie: Monique van Hinte | zang: Steffen Morrison, Yerry Rellum, Martin van der Starren | preacher: Jeffrey Spalburg | gitaar: Andrew Riezebeek | toetsen: Wiboud Burkens | trompet: Michael Varekamp | saxofoon: Yoran Aarssen | bas: Manuel Hugas  | drums: Eric Hoeke | fotografie: Anoek van Nunen

www.thelegends.biz

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/the-soul-preacher-the-legends-met-steffen-morrison-e.a/19-03-2020-20-15/
Lees meer >
20-03 Martijn Koning in de Leest Waalwijk
Martijn Koning in de Leest Waalwijk

vrijdag 20 maart 2020 20:30 uur

De voorstelling van 20 maart was binnen no-time uitverkocht. Daarom een extra voorstelling op 11 februari in de Rabozaal.
Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit.

Martijn Koning heeft energie te veel. Waar anderen uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op voor tachtig minuten pure stand-up comedy met de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’. Zijn hoofd staat nooit stil; als een flipperkast vuurt hij zijn grappen en komische observaties de zaal in. “Spits en fantasierijk.” (Dagblad van het Noorden ★★★★)

fotografie: Jesaja Hizkia

www.bunkertheaterzaken.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/martijn-koning-koning-van-de-toekomst/20-03-2020-20-30/
Lees meer >
20-03 Rowwen Hèze in de Leest Waalwijk
Rowwen Hèze in de Leest Waalwijk

vrijdag 20 maart 2020 20:15 uur

Liedjes van toen, van nu, van rustig en row.

Rowwen Hèze neemt je mee door zijn repertoire, van toen, van nu, van rustig en row. Liedjes die niet nieuw willen klinken en daarom nooit oud zullen zijn. Daarnaast vertellen de muzikanten over het ontstaan van een melodie, waar ze inspiratie voor een tekst vandaan halen en hoe een liedje uiteindelijk tot leven komt. 

www.rowwenheze.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/rowwen-heze-alleen-de-liedjes/20-03-2020-20-15/
Lees meer >
21-03 Rayen Panday in de Leest Waalwijk
Rayen Panday in de Leest Waalwijk

zaterdag 21 maart 2020 20:30 uur

Rayen Panday dwingt het ene na het andere lachsalvo af.

Waarom hebben we het nodig om door van alles te worden getriggerd? Rayen Panday vraagt zich in zijn vijfde solo af wat er nog écht speciaal is. Terwijl hij de grappigste verhalen over zichzelf en zijn leven staat te vertellen, dwingt hij het ene na het andere lachsalvo af. “Comedy met hoge grapdichtheid.” (NRC ★★★★ over zijn vorige show)

fotografie: Daniel J Ashes

www.rayenpanday.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/rayen-panday-trigger/21-03-2020-20-30/
Lees meer >
21-03 The Rod Stewart Story (UK) in de Leest Waalwijk
The Rod Stewart Story (UK) in de Leest Waalwijk

zaterdag 21 maart 2020 20:15 uur

Grote show rondom een van de iconen van de rockmuziek.

Eindelijk krijgt hij de show die hij verdient: Rod Stewart, een van de iconen van de rockmuziek. Paul Metcalfe brengt met een geweldige liveband het verhaal en natuurlijk de muziek van de voetballiefhebber, womanizer en wereldster die verantwoordelijk is voor hits als ‘Maggie May’, ‘Sailing’, ‘I Don’t Wanna Talk About’ en ga zo maar door.

www.someguyshavealltheluck.com

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/the-rod-stewart-story-uk-some-guys-have-all-the-luck/21-03-2020-20-15/
Lees meer >
25-03 Dangerous Liaisons in de Leest Waalwijk
Dangerous Liaisons in de Leest Waalwijk

woensdag 25 maart 2020 20:15 uur

Zinderende voorstelling over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

‘Dangerous Liaisons’ heeft alle ingrediënten om uit te groeien tot een van de grote toneelhits van het komende seizoen. Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken. Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #metoo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

tekst: Marcel Otten, naar Christopher Hampton, Pierre Choderlos de Laclos en Heiner Müller | regie: Nina Spijkers | met: Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons | decorontwerp: Katrin Bombe | lichtontwerp: Tim van ’t Hof | kostuumontwerp: Daphne de Winkel

Inleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.15 uur. Reserveren is gewenst.Samen uit: Meld u gratis aan voor 'Samen uit in Theater De Leest' en geniet samen met andere alleengaande theaterliefhebbers van deze voorstelling. >>www.bostheaterproducties.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/dangerous-liaisons-tjitske-reidinga-mark-rietman-e.a/25-03-2020-20-15/
Lees meer >
26-03 Arnout Van den Bossche in de Leest Waalwijk
Arnout Van den Bossche in de Leest Waalwijk

donderdag 26 maart 2020 20:30 uur

Het beste medicijn tegen een burn-out.

De Vlaming Arnout Van den Bossche heeft het gemaakt in het leven, waarin hij opklom van ingenieur tot Senior Executive Comedian. Tijdens ‘Burn-out voor Beginners’ dient hij u het beste medicijn toe tegen een burn-out, dat half Vlaanderen inmiddels tot zich heeft genomen via zijn optredens en zijn wekelijkse cartoon in Metro België.

www.arnoutvandenbossche.be

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/arnout-van-den-bossche-burn-out-voor-beginners/26-03-2020-20-30/
Lees meer >
26-03 Dangerous Liaisons in de Leest Waalwijk
Dangerous Liaisons in de Leest Waalwijk

donderdag 26 maart 2020 20:15 uur

Zinderende voorstelling over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

‘Dangerous Liaisons’ heeft alle ingrediënten om uit te groeien tot een van de grote toneelhits van het komende seizoen. Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken. Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #metoo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

tekst: Marcel Otten, naar Christopher Hampton, Pierre Choderlos de Laclos en Heiner Müller | regie: Nina Spijkers | met: Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons | decorontwerp: Katrin Bombe | lichtontwerp: Tim van ’t Hof | kostuumontwerp: Daphne de Winkel | fotografie: Hans van Brakel & Studio Room

Inleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.15 uur. Reserveren is gewenst.www.bostheaterproducties.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/dangerous-liaisons-tjitske-reidinga-mark-rietman-e.a/26-03-2020-20-15/
Lees meer >
27-03 Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal in de Leest Waalwijk
Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal in de Leest Waalwijk

vrijdag 27 maart 2020 20:30 uur

Twee muzikanten voeren je door ruimte en tijd, vrij als een vogel.

In onze westerse maatschappij moet alles snel. Maar muziek bewijst haar waarde in het hier en nu. Daarom voeren bandoneonist Carel Kraayenhof en pianist Juan Pablo Dobal je mee door ruimte en tijd, vrij als een vogel, soepel en met de nodige humor schakelend van chamamé en zamba naar tango’s en milonga’s.

bandoneon, composities en artistieke leiding: Carel Kraayenhof | piano en composities: Juan Pablo Dobal | techniek: Rimmert van Lummel | decor: Bartel Meyburg | fotografie: Kim Kraayenhof

Edison Oeuvreprijs
Zomer 2018 ontving Carel Kraayenhof de Edison Oeuvreprijs World 2018 voor zijn gehele werk en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek.

www.carelkraayenhof.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/carel-kraayenhof-juan-pablo-dobal-dwaze-tijd-tiempo-loco/27-03-2020-20-30/
Lees meer >
27-03 Opvliegers 5: Op Safari in de Leest Waalwijk
Opvliegers 5: Op Safari in de Leest Waalwijk

vrijdag 27 maart 2020 20:15 uur

Deel vijf van de razend populaire vriendinnencomedy.

In het vijfde deel van de populaire vriendinnencomedy gaan de vier dames op safari. Loes is namelijk gevraagd voor een fotoshoot in een nieuw maandblad met als thema ‘Lachend in de overgang’. Maar er is van alles aan de hand. Moniek is ineens al haar angsten kwijt, Shirley dendert als een op hol geslagen Freek Vonk door het dierenrijk. Joke lijdt aan keuzestress over de inrichting van haar huis en Loes heeft de jongere mannen verruild voor een 71-jarige miljonair.

regie: Martin Michel | acteur: Rian Gerritsen, Anouk van Nes, Sandra Mattie en Joanne Telesford | muziek: Jeroen Sleyfer | fotografie: Eelco Claassen

www.rep.nu

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/opvliegers-5-op-safari-rian-gerritsen-sandra-mattie-e.a/27-03-2020-20-15/
Lees meer >
28-03 Zoals verwacht loopt alles anders in de Leest Waalwijk
Zoals verwacht loopt alles anders in de Leest Waalwijk

zaterdag 28 maart 2020 20:15 uur

Humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen. 

Schijnt eindelijk de zon, wordt je fiets gestolen. Of erger: je partner gaat er vandoor met een ander. Ga je in een hoekje zitten huilen? Welnee, je gaat omdenken. Beer op de weg? Geef hem een knuffel. Met humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen legt Berthold Gunster je in deze onemanshow uit hoe dat moet.   

regie: Ruut Weissman en Annemargreet Dwarshuis | met: Berthold Gunster | fotografie: Eric Fecken

www.omdenken.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/zoals-verwacht-loopt-alles-anders-omdenken-met-berthold-gunster/28-03-2020-20-15/
Lees meer >
28-03 Daan Boom in de Leest Waalwijk
Daan Boom in de Leest Waalwijk

zaterdag 28 maart 2020 20:30 uur

Onemanshow van een van de mannen van de tv-hit ‘Streetlab’.

Hij stond op het filmfestival in Cannes met de winnaars op het podium (zonder dat zij dit zagen), liet zijn kont tatoeëren, liep ongetraind een marathon, spoot zijn lippen op met driemaal de normale hoeveelheid filler: je kunt het zo gek niet bedenken of Daan Boom deed het in de tv-hit ‘Streetlab’. In zijn eerste onemanshow vertelt hij waarom en gaat hij weer heel veel doen.

door: Daan Boom | begeleiding: Peter Heerschop | fotografie: Corné van der Stelt, ShotByMeesterwerk

www.bostheaterproducties.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/daan-boom-de-eerste/28-03-2020-20-30/
Lees meer >
29-03 De Gruffalo (3+) | Meneer Monster in de Leest Waalwijk
De Gruffalo (3+) | Meneer Monster in de Leest Waalwijk

zondag 29 maart 2020 10:15 uur
zondag 29 maart 2020 11:45 uur

Speel mee in de oerwoud-speeltuin in de foyer.

Vandaag verandert Theater De Leest voor één dag in een tropisch oerwoud. Er zijn twee leuke voorstellingen, waarvoor je een passe-partout kunt kopen, maar je kunt ook voor één van de voorstellingen kiezen. Voor en na de voorstellingen kunnen de kleintjes zich helemaal uitleven in het tropische speelparadijs in de foyer.

De Gruffalo (3+)
NAAR HET BEKENDE BOEK VAN JULIA DONALDSON & AXEL SCHEFFLER

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo!
Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels? Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel?

De Gruffalo is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder.

Passe-partout Peuterfestival:10.15 uur: De Gruffalo en 11.15 uur: Ssst….! De tijger slaapt
OF10.00 uur: Ssst….! De tijger slaapt en 11.45 uur: De Gruffalo

Een passe-partout voor alle twee de voorstellingen kost € 17,50 (i.p.v. € 20,-). De korting wordt automatisch verrekend zodra u beide voorstellingen in uw winkelmandje heeft geplaatst.

Bestel uw passe-partout voor De Gruffalo om 10.15 uur en Ssst...! De tijger slaapt om 11.15 uur hier >>Bestel uw passe-partour voor Ssst...! De tijger slaapt om 10.00 uur en De Gruffalo om 11.45 uur hier >>


fotografie: Esther de Boer, Axel Scheffer en Hans Thissen

www.vanaf2.nl

geen kortingen 

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/de-gruffalo-meneer-monster-peuterfestival-in-het-oerwoud-427/29-03-2020-10-15/
Lees meer >
29-03 De Gruffalo | Meneer Monster in de Leest Waalwijk
De Gruffalo | Meneer Monster in de Leest Waalwijk

zondag 29 maart 2020 10:15 uur
zondag 29 maart 2020 11:45 uur

Speel mee in de oerwoud –speeltuin in de foyer.

Vandaag verandert Theater De Leest voor één dag in een tropisch oerwoud. Er zijn twee leuke voorstellingen, waarvoor je een passe-partout kunt kopen, maar je kunt ook voor één van de voorstellingen kiezen. Voor en na de voorstellingen kunnen de kleintjes zich helemaal uitleven in het tropische speelparadijs in de foyer.

De Gruffalo
NAAR HET BEKENDE BOEK VAN JULIA DONALDSON & AXEL SCHEFFLER

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo!
Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels? Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel?

De Gruffalo is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder.

Passe-partout Peuterfestival:10.15 uur: De Gruffalo en 11.15 uur: Ssst….! De tijger slaapt
OF10.00 uur: Ssst….! De tijger slaapt en 11.45 uur: De Gruffalo

Een passe-partout voor alle twee de voorstellingen kost € 17,50 (i.p.v. € 20,-). De korting wordt automatisch verrekend zodra u beide voorstellingen in uw winkelmandje heeft geplaatst.

Bestel uw passe-partout voor De Gruffalo om 10.15 uur en Ssst...! De tijger slaapt om 11.15 uur hier >>Bestel uw passe-partour voor Ssst...! De tijger slaapt om 10.00 uur en De Gruffalo om 11.45 uur hier >>


fotografie: Esther de Boer, Axel Scheffer en Hans Thissen

www.vanaf2.nl

geen kortingen 

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/de-gruffalo-meneer-monster-peuterfestival-in-het-oerwoud-427/29-03-2020-10-15/
Lees meer >
29-03 Ssst.....! De Tijger Slaapt | Katoesja in de Leest Waalwijk
Ssst.....! De Tijger Slaapt | Katoesja in de Leest Waalwijk

zondag 29 maart 2020 10:00 uur
zondag 29 maart 2020 11:15 uur

Speel mee in de oerwoud-speeltuin in de foyer.

Vandaag verandert Theater De Leest voor één dag in een tropisch oerwoud. Er zijn twee leuke voorstellingen, waarvoor je een passe-partout kunt kopen, maar je kunt ook voor één van de voorstellingen kiezen. Voor en na de voorstellingen kunnen de kleintjes zich helemaal uitleven in het tropische speelparadijs in de foyer.

SSST...! De tijger slaapt
WANT SLAPENDE TIJGERS DIE MOET JE NIET WAKKER MAKEN

Een jarige tijger, en al z’n vriendjes zijn er ook! Kom je ook op z’n verjaardagsfeestje? Maar.....ssst.... wel stil zijn... Hij slaapt. Vol enthousiasme en humor neemt de actrice de kinderen in deze muzikale voorstelling mee in het verhaal van Britta Teckentrup, dat tijdens de Nationale voorleesdagen 2018 centraal stond.

Passe-partout Peuterfestival:10.00 uur: Ssst….! De tijger slaapt en 11.45 uur: De Gruffalo
OF10.15 uur: De Gruffalo en 11.15 uur: Ssst….! De tijger slaapt

Een passe-partout voor alle twee de voorstellingen kost € 17,50 (i.p.v. € 20,-). De korting wordt automatisch verrekend zodra u beide voorstellingen in uw winkelmandje heeft geplaatst.

Bestel uw passe-partour voor Ssst...! De tijger slaapt om 10.00 uur en De Gruffalo om 11.45 uur hier >>Bestel uw passe-partout voor De Gruffalo om 10.15 uur en Ssst...! De tijger slaapt om 11.15 uur hier >>


Speelster: Katiuscia Principato | fotografie: Annabel Jeuring

www.vanaf2.nl

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/ssst-de-tijger-slaapt-katoesja-peuterfestival-in-het-oerwoud-428/29-03-2020-10-00/
Lees meer >
29-03 Ssst.....! De Tijger Slaapt (2+) | Katoesja in de Leest Waalwijk
Ssst.....! De Tijger Slaapt (2+) | Katoesja in de Leest Waalwijk

zondag 29 maart 2020 10:00 uur
zondag 29 maart 2020 11:15 uur

Speel mee in de oerwoud-speeltuin in de foyer.

Vandaag verandert Theater De Leest voor één dag in een tropisch oerwoud. Er zijn twee leuke voorstellingen, waarvoor je een passe-partout kunt kopen, maar je kunt ook voor één van de voorstellingen kiezen. Voor en na de voorstellingen kunnen de kleintjes zich helemaal uitleven in het tropische speelparadijs in de foyer.

SSST...! De tijger slaapt (2+)
WANT SLAPENDE TIJGERS DIE MOET JE NIET WAKKER MAKEN

Een jarige tijger, en al z’n vriendjes zijn er ook! Kom je ook op z’n verjaardagsfeestje? Maar.....ssst.... wel stil zijn... Hij slaapt. Vol enthousiasme en humor neemt de actrice de kinderen in deze muzikale voorstelling mee in het verhaal van Britta Teckentrup, dat tijdens de Nationale voorleesdagen 2018 centraal stond.

Passe-partout Peuterfestival:10.00 uur: Ssst….! De tijger slaapt en 11.45 uur: De Gruffalo
OF10.15 uur: De Gruffalo en 11.15 uur: Ssst….! De tijger slaapt

Een passe-partout voor alle twee de voorstellingen kost € 17,50 (i.p.v. € 20,-). De korting wordt automatisch verrekend zodra u beide voorstellingen in uw winkelmandje heeft geplaatst.

Bestel uw passe-partour voor Ssst...! De tijger slaapt om 10.00 uur en De Gruffalo om 11.45 uur hier >>Bestel uw passe-partout voor De Gruffalo om 10.15 uur en Ssst...! De tijger slaapt om 11.15 uur hier >>


Speelster: Katiuscia Principato | fotografie: Annabel Jeuring

www.vanaf2.nl

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/ssst-de-tijger-slaapt-katoesja-peuterfestival-in-het-oerwoud-428/29-03-2020-10-00/
Lees meer >
31-03 Sanne Wallis de Vries in de Leest Waalwijk
Sanne Wallis de Vries in de Leest Waalwijk

dinsdag 31 maart 2020 20:15 uur

Spijkerzoete stand-up comedy en suikerharde muziek.

Geflankeerd door haar geweldige vaste muzikanten maakt Sanne een trip door de vlammende verbeelding en langs de rauwe realiteit. Ze gaat je voor door de diepste en donkerste plekken van de menselijke ziel en viert vol vuur wat ons bindt: de menselijkheid. Met spijkerzoete stand-up comedy en suikerharde muziek. Kom.

NRC Handelsblad ★★★★ over ‘Gut’:
“Een overdonderende, zinderende voorstelling waarin droogkomische knallers en gekte een verfijnde balans vinden met ernst en diepgang. Het maakt ‘Gut’ de beste voorstelling van Sanne Wallis de Vries en een van de beste cabaretvoorstellingen van dit seizoen.”

tekst en spel: Sanne Wallis de Vries | muziek: Dionys Breukers en Wouter Planteijdt | fotografie: Aisha Zeijpveld

www.theaterbureaudemannen.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/sanne-wallis-de-vries-kom/31-03-2020-20-15/
Lees meer >
01-04 De liefde begraven in de Leest Waalwijk
De liefde begraven in de Leest Waalwijk

woensdag 01 april 2020 20:15 uur

Heerlijk herkenbaar liefdesverhaal over verwachtingen, onbegrip, veiligheid en passie.

Het houdt ons allemaal bezig: liefde en verbondenheid, die op onvoorziene momenten en in telkens wisselende gedaantes opduiken. Wat bijvoorbeeld als je met je ex de hond moet begraven die jullie ooit samen hadden?
‘De liefde begraven’ is een heerlijk herkenbaar liefdesverhaal over verwachtingen, onbegrip, veiligheid en passie tussen exen. De twee zien elkaar terug door een betreurenswaardige omstandigheid. Hun ontmoeting duurt langer dan verwacht en haalt fijne herinneringen, maar ook frustraties en onvervulde verlangens naar boven. Is hun liefde echt voorbij?

tekst en regie: Peter de Baan | spel: Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen | fotografie: Piek webInleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.15 uur. Reserveren is gewenst.

www.hummelinckstuurman.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/de-liefde-begraven-jeroen-spitzenberger-en-hanne-arendzen/01-04-2020-20-15/
Lees meer >
02-04 Goodbye, Norma Jeane in de Leest Waalwijk
Goodbye, Norma Jeane in de Leest Waalwijk

donderdag 02 april 2020 20:15 uur

De laatste nacht van Marilyn Monroe, verpakt als kleine musical

Het is 1984. De jonge journalist Henri Mortensen belt ergens in Europa aan. Een vrouw van 58 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker, ooit wereldberoemd als Marilyn Monroe. De officiële lezing is nog altijd dat ze 22 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden. De vrouw laat Henri binnen. Bang dat haar geheim bekend zal worden, doet ze er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren.

De pers over 'Goodbye, Norma Jeane':

“Het verhaal en de prestatie van drie schitterende acteurs maken deze voorstelling tot een streling voor oog en oor.” - Musicalvibes

“Opnieuw een kleine musical met internationale allure. - Het Nieuwsblad

“Goodbye, Norma Jeane is een verhaal met mooie muziek waar de grens van fictie en werkelijkheid vaag lijkt of wellicht niet eens bestaat. Als u echt een mooie voorstelling wilt zien is deze nieuwe musical absoluut de moeite van het bezoeken waard.” - Musicalsites.nl

“Een team van hoogstaande creatives, dit is dan ook terug te zien van de eerste tot de laatste tel.” - Broadway of Antwerp
 

script en liedteksten: Allard Blom | muziek: Sam Verhoeven | regie: Martin Michel | spel: Ellen Pieters, Brigitte Heitzer en Soy Kroon | decor en kostuums: Arno Bremers | licht: Coen van der Hoeven | fotografie: Annemieke van der Togt

www.marilynmusical.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/goodbye-norma-jeane-brigitte-heitzer-ellen-pieters-e.a/02-04-2020-20-15/
Lees meer >
03-04 OLDENHERMANNS in de Leest Waalwijk
OLDENHERMANNS in de Leest Waalwijk

vrijdag 03 april 2020 20:30 uur

Meeslepend pleidooi om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen.

Lize van Olden en Anna Hermanns proberen te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. In een reeks scherpe, geestige, harde en ontroerende scènes vliegt het duo van zandbak naar darkroom, van hockey- naar nachtclub, op stiletto’s, op de bakfiets, of desnoods kruipend over straat, maar altijd in stijl.

“Fantastische actrices die razendsnel tot de kern van hun typetjes komen.” - Het Parool

“Je kunt niet anders dan gefascineerd naar hen blijven kijken.” - ★★★★  I Love Theater

concept en spel: Lize van Olden en Anna Hermanns | regie: Titus Tiel Groenestege | Muziek en soundtrack: Jornt Duyx | fotografie: Karel Sanders

www.oldenhermanns.com

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/oldenhermanns-unsexed/03-04-2020-20-30/
Lees meer >
03-04 Jeangu Macrooy in de Leest Waalwijk
Jeangu Macrooy in de Leest Waalwijk

vrijdag 03 april 2020 20:15 uur

“Een van de beste zangers van Nederland.” (OOR)

De afgelopen jaren waren een rollercoaster voor Jeangu Macrooy, met onder meer zijn voor een Edison Pop genomineerde debuutplaat en een rol als Judas in het tv-spektakel ‘The Passion’. Met zijn tweede album ‘Horizon’, een smeltkroes van soul en pop, krijgt het succes een vervolg. In 2020 gaat de zanger met zijn band de theaters in.

OOR over ‘Horizon’:“Eigenlijk klinken alle songs van deze man ontzettend lekker. Zonder overeenkomsten te tonen met de zogenaamde Beste Zangers van Nederland is Jeangu Macrooy een van de beste zangers van Nederland.”

MPodia over ‘Horizon’:“Een volwassen album van internationale allure.”

fotografie: Anne-Marie Kok

www.jeangumacrooy.com

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/jeangu-macrooy-horizon-theatertour/03-04-2020-20-15/
Lees meer >
04-04 Rock me Baby in de Leest Waalwijk
Rock me Baby in de Leest Waalwijk

zaterdag 04 april 2020 20:30 uur

Tragikomische rockumentary met livemuziek, vloeistofprojecties en poppenspel.

‘Rock me Baby’ is een tragikomische rockumentary met livemuziek, vloeistofprojecties en poppenspel. Ter voorbereiding op hun ‘Back and Forward Tour’ komt rockband The Promise na lange tijd weer bij elkaar. Al snel stapelen oude irritaties, twijfels en fysieke ongemakken zich op. Hoe goed zijn hun oude nummers nog? En zal het nieuwe materiaal aanslaan op de fanclubdag? Janice, een excentrieke performancekunstenares en vriendin van frontman Sjag, bedenkt een visueel concept.

van en door: René van ‘t Hof, Servaes Nelissen, Kees van der Vooren en Vincent van Warmerdam | muziek: Vincent van Warmerdam en Kees van der Vooren | teksten en vormgeving: Servaes Nelissen | eindregie: Marijn van der Jagt | dramaturgie: Pol Eggermont | fotografie: Bowie-Verschuuren

www.feikeshuis.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/rock-me-baby-servaes-nelissen-rene-van-t-hof-e.a/04-04-2020-20-30/
Lees meer >
04-04 Legendary Albums Live
Legendary Albums Live - The Rolling Stones' Sticky Fingers in de Leest Waalwijk

zaterdag 04 april 2020 20:15 uur

Topuitvoering van het creatieve hoogtepunt van Jagger, Richards & Co.

Vijftig jaar geleden maakten de Stones de wereld een stukje mooier met de elpee ‘Sticky Fingers’. Songs als ‘Brown Sugar’ en ‘Sister Morphine’ staan nog steeds als een huis, zoals je zult horen tijdens de integrale uitvoering van het album door Legendary Albums Live. Voeg dit bij de geweldige line-up, videobeelden en andere Stones-hits: ‘Satisfaction’ guaranteed.

regie: Winfred van Buren | gitaar: Jan Akkerman en Rob Winter | zang: Bert Heerink en de Bombitas (Lies Schilp en Inge Bonthond) | muzikale leiding en toetsen: Jan-Peter Bast | bas: Marco Dirne | drums: Arie den Boer | fotgrafie: Carla Gorter

www.legendaryalbumslive.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/legendary-albums-live-the-rolling-stones-sticky-fingers-bert-heerink-jan-akkerman-e.a/04-04-2020-20-15/
Lees meer >
08-04 Lebbis in de Leest Waalwijk
Lebbis in de Leest Waalwijk

woensdag 08 april 2020 20:15 uur

Scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen.

Lebbis, een man van scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen, zoekt in deel twee van ‘De Bovengrens’ hoe we weer iets echt kunnen meemaken, dingen ervaren die je een paar jaar later nog weet. De eerste keer te veel gedronken. Die ene gitaar waar je altijd op speelt. Een verhaal dat je leest.

NRC Handelsblad ★★★★ over ‘De Bovengrens’:“Lebbis levert op overtuigende wijze kritiek op de menselijke domheid. (…) Verfrissend hoe Lebbis altijd zegt waar het op staat.”

fotografie: Robert Muda van Hamel

www.lebbis.nlwww.bunkertheaterzaken.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/lebbis-de-ervaring-bovengrens-ii/08-04-2020-20-15/
Lees meer >
09-04 RUMAG in de Leest Waalwijk
RUMAG in de Leest Waalwijk

donderdag 09 april 2020 20:15 uur

RUMAG gaat het theater in en het wordt gegarandeerd kut!

De stem die al jouw diepste verlangens hardop uitspreekt en jouw gedachten altijd lijkt te kunnen lezen krijgt een eigen theatertour. Met meer dan een miljoen volgers is RUMAG het grootste social media platform van Nederland en is het de hoogste tijd dat we naar jullie toekomen.

Van de haat aan je ex naar de liefde voor fastfood tot de gedeelde haat voor die ene collega. Tijdens de theatertour komt alles terug zoals je dat van RUMAG gewend bent. De RUMAG theatertour zal als een belevenis aanvoelen en dat komt mede doordat René Watzema de tour zal dragen en hosten.

Een gezonde mix van het randje opzoeken en er net overheen gaan. Een show waarin alle dagelijkse onderwerpen zoals: humor, seks, kleding en lifestyle aan bod komen. Wat er ook besproken wordt, we hebben overal een mening over en voor alles een oordeel klaar.

Met elkaar zoeken wij elke show naar de RUMAG’er van de avond in de zaal en dat alles door gebruik van de gangbare quotes. Daarbuiten zullen er elke show gasten zijn vanuit de showbizz op het gebied van muziek en humor.

www.rumag.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/rumag-rumag-theater-event/09-04-2020-20-15/
Lees meer >
10-04 Maartje & Kine in de Leest Waalwijk
Maartje & Kine in de Leest Waalwijk

vrijdag 10 april 2020 20:30 uur

“Verfrissende muzikale comedy.” (Leeuwarder Courant ★★★★)

Het muzikale cabaretduo Maartje & Kine ken je wellicht van Podium Witteman, DWDD, Top 2000 a gogo en Lowlands, de columns op Radio 2 en 3FM of hun online blik op de actualiteit, zoals het massaal bekeken ‘Groninger Rhapsody’. Ook in hun vierde theatervoorstelling combineert het tweetal klassieke muziek met instrumentale acrobatiek, verleidelijke charmes en onuitputtelijk speelplezier. Van swingjazz, opera en balkan tot gypsy met elektronische invloeden; het wordt gebracht met flair, zelfspot en een flinke dosis humor. Maartje & Kine musiceren door, zelfs als de wereld vergaat. Want als de nood het hoogst is, is de muziek nabij.

fotografie: Corne van der Stelt

www.maartjeenkine.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/maartje-kine-hoge-noot/10-04-2020-20-30/
Lees meer >
10-04 Jakop Ahlbom in de Leest Waalwijk
Jakop Ahlbom in de Leest Waalwijk

vrijdag 10 april 2020 20:15 uur

Vier vrouwelijke performers spelen spannend spel met surrealisme en transformatie.

Jakop Ahlbom creëert met ‘Syzygy’ een magische belevenis vol beelden die nog lang op je netvlies blijven hangen. Ditmaal kruipt hij dicht op je huid om een blik te werpen op ons lichaam. Hoe hebben cultuur en media invloed op ons zelfbeeld? Kunnen we omgaan met verandering? Hoe ver gaat maakbaarheid en wat is schoonheid? Vier vrouwelijke performers spelen een spannend spel met surrealisme en transformatie. Zie je je eigen lichaam en dat van degene naast je na afloop met een nieuwe blik?

Syzygy: wanneer tenminste drie hemellichamen op één lijn komen binnen hetzelfde zwaartekrachtsysteem.

SERIE AVONTUUR | 30% korting
Deze voorstelling maakt deel uit van de avonturenserie. Bent u avontuurlijk ingesteld? Kies dan voor deze serie en geniet ook van Thom Monckton en Scapino Ballet Rotterdam. De totale serie kost € 49,70 (i.p.v. € 71,-). Bestel de serie hier >>De korting wordt automatisch verrekend zodra u alle voorstellingen afzonderlijk in uw winkelmandje heeft geplaatst.

fotografie: Léon Hendrickx & Studio MiNSK

www.jakopahlbom.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/jakop-ahlbom-syzygy/10-04-2020-20-15/
Lees meer >
10-04 Jakop Ahlbom Company in de Leest Waalwijk
Jakop Ahlbom Company in de Leest Waalwijk

vrijdag 10 april 2020 20:15 uur

Vier vrouwelijke performers spelen spannend spel met surrealisme en transformatie.

Jakop Ahlbom creëert met ‘Syzygy’ een magische belevenis vol beelden die nog lang op je netvlies blijven hangen. Ditmaal kruipt hij dicht op je huid om een blik te werpen op ons lichaam. Hoe hebben cultuur en media invloed op ons zelfbeeld? Kunnen we omgaan met verandering? Hoe ver gaat maakbaarheid en wat is schoonheid? Vier vrouwelijke performers spelen een spannend spel met surrealisme en transformatie. Zie je je eigen lichaam en dat van degene naast je na afloop met een nieuwe blik?

Syzygy: wanneer tenminste drie hemellichamen op één lijn komen binnen hetzelfde zwaartekrachtsysteem.

fotografie: Léon Hendrickx & Studio MiNSK

www.jakopahlbom.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/jakop-ahlbom-syzygy/10-04-2020-20-15/
Lees meer >
11-04 Agatha (Marguerite Duras) in de Leest Waalwijk
Agatha (Marguerite Duras) in de Leest Waalwijk

zaterdag 11 april 2020 20:30 uur

Wat doe je met liefde als deze verboden is?

‘Agatha’ is een tragikomische voorstelling over liefde in zijn meest pure en ontroerende vorm, vol zinderende spanning. Maar wat doe je met liefde als deze verboden is? Een man en een vrouw ontmoeten elkaar, zoals elk jaar, in een strandhuis aan zee. Ditmaal is het anders. Het is de allerlaatste keer, zo heeft zij besloten. Tijdens deze ontmoeting delen ze hun herinneringen en geheimen met elkaar. En met ons.

tekst: Marguerite Duras | regie: Liliane Brakema | composities: Helge Slikker | spel: Wendell Jaspers e.a.| fotografie: Eva RoefsInleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.30 uur. Reserveren is gewenst.

www.matzer.org

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/agatha-marguerite-duras-matzer-theaterproducties-met-wendell-jaspers-e.a/11-04-2020-20-30/
Lees meer >
11-04 Dana Winner in de Leest Waalwijk
Dana Winner in de Leest Waalwijk

zaterdag 11 april 2020 20:15 uur

Een van de allergrootste Nederlandstalige zangeressen van dit moment.

Dana Winner zit dertig jaar in het vak en dat leverde haar een grote schare trouwe fans en ruim 3,5 miljoen verkochte albums op. Tijdens ‘30 jaar Dana Winner - drie decennia vol liefde én muziek’ put zij rijkelijk uit haar omvangrijke Nederlandstalige én Engelstalige repertoire. Herbeleef alle grootste hits samen met haar en een vierkoppige liveband.

fotografie: Han Ernest

www.danawinner.com

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/dana-winner-30-jaar-dana-winner-drie-decennia-vol-liefde-en-muziek/11-04-2020-20-15/
Lees meer >
15-04 De Aanslag in de Leest Waalwijk
De Aanslag in de Leest Waalwijk

woensdag 15 april 2020 20:15 uur

Veelgeprezen klassieker met blijvende urgentie.

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters! En eigenlijk is daar maar één reden voor: dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden.

Het verhaal van de 12-jarige Anton Steenwijk speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. In de hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van Anton zijn buren. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. Anton komt er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig?

Bijzonder is dat dezelfde makers als toen aan de basis staan, met o.a. acteurs Victor Löw en Peter Bolhuis en regisseur Ursul de Geer. Henriëtte Tol maakt samen met Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk de cast compleet. Na afloop kun je alleen maar constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft.

De pers over 'De Aanslag' (2011):

‘De toneelversie recht doet aan de kracht van de roman’ - Telegraaf ★★★★

‘Prachtig acteerspel in toneelversie ‘De Aanslag’ - NRC ★★★★★

‘Sublieme rol van Victor Löw’ - Dagblad van het Noorden ★★★★★

‘Authentieke theatrale en dramatische kwaliteit’ - Trouw

‘De aanslag leent zich prachtig voor toneel’ - Volkskrant ★★★
 

tekst: gebaseerd op de roman ‘De Aanslag’ van Harry Mulisch | bewerking: Léon van der Sanden | regie: Ursul de Geer | spel: Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk | decorontwerp: Herbert Janse | lichtontwerp: Uri Rapaport | kostuumontwerp: Dorien de Jonge | fotografie: Truus van Gog en Geert GratamaInleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.15 uur. Reserveren is gewenst.Biebkorting: Leden van de bibliotheek ontvangen € 2,- korting op vertoon van biebpas.

www.bostheaterproducties.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/de-aanslag-victor-low-henriette-tol-e.a/15-04-2020-20-15/
Lees meer >
16-04 Frans Bauer in de Leest Waalwijk
Frans Bauer in de Leest Waalwijk

donderdag 16 april 2020 20:15 uur

Een kwart eeuw hits, spektakel, anekdotes en een gulle lach.

Het is 25 jaar geleden dat een piepjonge Frans Bauer aan zijn eerste theatertournee door Nederland begon. Komend seizoen maakt hij opnieuw een tocht langs de mooiste podia van ons land. Het reizen zit Frans in het bloed en daar mag iedereen van meegenieten. Van de Verenigde Staten tot China, of van deze muzikale reis, gewoon gezellig thuis om de hoek. Onder begeleiding van zijn vaste orkest, de Holland Show Band, belooft het weer een oergezellig avondje Frans Bauer te worden. Een avond vol Hollandse hits, spektakel en de natuurlijk die gulle lach van Frans. En bent u ook zo benieuwd naar de laatste anekdotes uit het leven van de Bauers? Dan is dit uw kans.

www.fransbauer.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/frans-bauer-nieuw/16-04-2020-20-15/
Lees meer >
17-04 Fred Delfgaauw & Ida van Dril in de Leest Waalwijk
Fred Delfgaauw & Ida van Dril in de Leest Waalwijk

vrijdag 17 april 2020 20:30 uur

Twee eigenzinnige theatermakers aan de slag met Shakespeares klassieker.

Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich inspireren door een van de indrukwekkendste toneelstukken van William Shakespeare en voeren u naar een wereld waar de nar koning is, de blinde ziet en liefde voorwaardelijk is. Waar de leugen regeert en alles wijkt voor macht. Waar niet duidelijk is wie het eigenlijk voor het zeggen heeft. Een vrijzinnige bewerking van ‘King Lear’ door twee eigenzinnige Nederlandse theatermakers.

de Volkskrant over Fred Delfgaauw:“Delfgaauw is niet uit te leggen. Je MOET hem zien, je MOET hem meemaken.”

Scènes over Ida van Dril:“Zij beheerst de kunst van het verhalen vertellen tot in de puntjes.”

tekst en spel: Fred Delfgaauw en Ida van Dril | regie: Aus Greidanus sr. | vormgeving: Kathelijne Monnens | fotografie: Ministerie van Beeld

www.delfgaauw.nlwww.idavandril.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/fred-delfgaauw-ida-van-dril-king-lear/17-04-2020-20-30/
Lees meer >
17-04 Hadewych Doet De Dames in de Leest Waalwijk
Hadewych Doet De Dames in de Leest Waalwijk

vrijdag 17 april 2020 20:15 uur

Hart en smart van onze Nederlandse zangeressen en liedjesschrijfsters.

In de afgelopen 75 jaar bereisden zo’n slordige 250 Nederlandse zangeressen de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor circa 12.500 liedjes. Hadewych Minis speurt naar nummers die haar raakten, die tijdsbeelden markeerden, naar bijna vergeten liedjes en liedteksten die niets aan zeggingskracht hebben ingeboet. Van Anouk tot Annie M.G. Schmidt, van LAKSHMI tot de Zangeres Zonder Naam.

Theaterkrant over de voorstelling ‘Minis Plus’ van Hadewych Minis:“Een krachtige en veelzijdige performer. Iemand die zó goed kan zingen en bewegen en zó goed gebruik maakt van haar diepe, ver dragende stem.”

muziek: Hadewych Minis, Matangi Quartet, Leon Klaasse (drums) en Marijn van Prooijen (bas) | regie: Peter van de Witte | lichtontwerp: Tim van ’t Hof | fotografie: Marc de Groot

www.hadewychminis.com

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/hadewych-doet-de-dames-hadewych-minis-mantangi-quartet-e.a/17-04-2020-20-15/
Lees meer >
18-04 Peter Pan (6+) in de Leest Waalwijk
Peter Pan (6+) in de Leest Waalwijk

zaterdag 18 april 2020 19:30 uur

Vlieg het avontuur tegemoet met Wendy en Peter Pan!

Na de betoverende onderwaterwereld van ‘De Kleine Zeemeermin’ en het sprookjesachtige ‘Aladdin’ neemt Theater Terra je in deze nieuwe familievoorstelling mee naar het magische Nimmerland. Als Peter Pan de slaapkamer van Wendy binnenvliegt, is dat het begin van een groot avontuur. Ze leert vliegen van het elfje Tinkerbel en samen met de Verloren Jongens ontdekt ze het eiland. Daar ontmoet ze de stoere prinses Tijgerlelie, maar ook ruige piraten. Is Wendy klaar om samen met Peter Pan de strijd aan te gaan met de beruchte Kapitein Haak? Vlieg mee met Peter en Wendy naar het land waar niets onmogelijk is: Nimmerland.

naar het toneelstuk van: J.M. Barrie | script en liedteksten: Marc Veerkamp | regie: Wesley de Ridder | spel: Anouk Snel, Sjors Arts, Willianne Liemborg en Wouter Smeulders | muziek: Fons Merkies | poppen-, decor- en kostuumontwerp: Kathelijne Monnens | geluidsontwerp: Erwin van den Broek | fotografie: Darren van der Lek

www.theaterterra.nl

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/peter-pan-6-theater-terra/18-04-2020-19-30/
Lees meer >
18-04 Doet sneeuw pijn in de Leest Waalwijk
Doet sneeuw pijn in de Leest Waalwijk

zaterdag 18 april 2020 20:30 uur

Tragikomische solo, gebaseerd op het indrukwekkende boek van Carolien Spaans

Ze hebben het goed samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met vrienden. Maar dit keer komt hij niet terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind. Maar hoe dan wel? Saskia Temmink speelt deze aangrijpende solo over verlies en de kracht die nodig is om verder te gaan. ‘Doet sneeuw pijn’ is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans.

Van de makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’, ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’.

regie: Benno Hoogveld | script: Roos Schlikker en Erris van Ginkel, naar de roman van Carolien Spaans | spel: Saskia Temmink | muziek: Rik Ronner | decor- en lichtontwerp: Mike den Ottolander | kostuums: Sabine de Groot | fotografie: Annemieke van der TogtInleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.30 uur. Reserveren is gewenst.Biebkorting: Leden van de bibliotheek ontvangen € 2,- korting op vertoon van biebpas.

www.solostories.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/doet-sneeuw-pijn-solo-stories-met-saskia-temmink/18-04-2020-20-30/
Lees meer >
19-04 Sprookjesboom De Musical (4+) in de Leest Waalwijk
Sprookjesboom De Musical (4+) in de Leest Waalwijk

zondag 19 april 2020 13:30 uur
zondag 19 april 2020 16:00 uur

Vrolijke musical voor de hele familie.

Dat is schrikken. De Sprookjesbosbewoners ontdekken ineens een écht mens in het Sprookjesbos: een houthakker. Iedereen is in rep en roer. Als hij dan ook nog – na een gemeen plannetje van Wolf en Heks – de Sprookjesboom wil omhakken, is de consternatie compleet. ‘Sprookjesboom’ is een vrolijke, interactieve familiemusical met Roodkapje, Draak, Assepoester en alle andere Sprookjesbosbewoners. Zing, dans, stamp mee op leuke meezingliedjes als ‘Stampen, Stampen, Stampen’ en ‘Hout Hakken’ en help mee om het Sprookjesbos te redden in dit grootse avontuur!

oorspronkelijk script: Ad Grooten en Efteling | regie: Hetty Feteris | liedteksten en muziek: Ad Grooten, Jerry Rijstenbil, Gregor Hamilton en Jurrian van Dongen | fotografie: Roy Beusker

www.efteling.com

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/sprookjesboom-de-musical-4-efteling-theaterproducties/19-04-2020-13-30/
Lees meer >
19-04 Rondleiding door Theater De Leest in de Leest Waalwijk
Rondleiding door Theater De Leest in de Leest Waalwijk

zondag 19 april 2020 12:00 uur

Heeft u altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van Theater De Leest? Dat kan tijdens een rondleiding door ons gebouw. We laten u kennismaken met het dynamische, dagelijkse leven in het theater. Neem een kijkje in de kleedkamers, laad- en losruimte en op het podium. Uiteraard vertellen we u over alle technische faciliteiten op het toneel. U zult ervaren dat de magie van het theater niet alleen heerst op het podium.Reserveren noodzakelijk | U wordt in de brasserie ontvangen met een koffie/thee en iets lekkers | Duur: +/- 1 uur

Bij minder dan 6 deelnemers kan de rondleiding helaas geen doorgang vinden. U wordt in dat geval op de hoogte gebracht.
(geen ticketkosten)

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/rondleiding-door-theater-de-leest-een-kijkje-achter-de-schermen/19-04-2020-12-00/
Lees meer >
19-04 De Efteling
De Efteling-Musical Sprookjesboom (5+) in de Leest Waalwijk

zondag 19 april 2020 13:30 uur
zondag 19 april 2020 16:00 uur

Vrolijke musical voor de hele familie.

Dat is schrikken. De Sprookjesbosbewoners ontdekken ineens een écht mens in het Sprookjesbos: een houthakker. Iedereen is in rep en roer. Als hij dan ook nog – na een gemeen plannetje van Wolf en Heks – de Sprookjesboom wil omhakken, is de consternatie compleet. ‘Sprookjesboom’ is een vrolijke, interactieve familiemusical met Roodkapje, Draak, Assepoester en vele andere Sprookjesbosbewoners. Zing, dans, stamp mee op leuke meezingliedjes als ‘Stampen, Stampen, Stampen’ en ‘Hout Hakken’ en help mee om het Sprookjesbos te redden in dit grootse avontuur!

oorspronkelijk script: Ad Grooten en Efteling | regie: Hetty Feteris | liedteksten en muziek: Ad Grooten, Jerry Rijstenbil, Gregor Hamilton en Jurrian van Dongen | fotografie: Roy Beusker

www.efteling.com

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/sprookjesboom-de-musical-4-efteling-theaterproducties/19-04-2020-13-30/
Lees meer >
19-04 Kanjerconcert in de Leest Waalwijk
Kanjerconcert in de Leest Waalwijk

zondag 19 april 2020 11:15 uur

De Kanjerconcerten in De Leest zijn klassieke koffieconcerten met jonge, talentvolle musici die aan het begin van een vaak veelbelovende carrière staan. Deze keer is het podium voor de Nederlandse pianist Wim Verschuren.

Wim Verschuren (1997) studeert piano bij Stéphane de May aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Op 8-jarige leeftijd begon hij met pianolessen bij muziekschool ‘Het Muzenhuis’ in Lisse als leerling van Ruzanna Hakobjan. Op 12-jarige leeftijd vervolgde hij zijn pianostudie bij de Russische pianiste Kamilla Bystrova, docente van de Jong Talentenklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Wim Verschuren was in 2013 finalist van het Prinses Christina Concours in Rotterdam en prijswinnaar bij het prestigieuze YPF concours in Amsterdam. In april 2015 werd Wim geselecteerd voor de Meesterproef van de Classic Young Masters en in augustus 2015 werd hem tijdens het FestiVal d´Anniviers in Zwitserland de eerste prijs toegekend. In november 2015 trad hij op in het radioprogramma ‘Opium op 4’ en vertolkte hij werken van Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms en Alexander Skrjabin. Hij soleerde met verschillende orkesten waaronder het Orkest van Utrecht en “Crescendo” tijdens de uitvoering van het imposante pianoconcert in a-klein van Edvard Grieg.

11.15 uur Prélude 
Om 11.15 uur begint de Prélude, het voorprogramma van het Kanjerconcert.

Kanjers in De Leest
Tijdens deze concerten krijgen jonge, talentvolle musici, die aan het begin van hun carrière staan, de kans podiumervaring op te doen. Onze vaste presentator Bart de Graaf zorgt voor een kennismaking met ‘de mens achter de musicus’. Elk seizoen wordt door het publiek een winnaar gekozen, die een door de sponsors beschikbaar geldbedrag in ontvangst mag nemen. De andere data van de Kanjerconcerten zijn: zo 3 nov 2019 om 11.15 uur en zo 2 feb 2020 om 11.15 uur.

wimverschuren.com

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/kanjerconcert-jonge-talenten/19-04-2020-11-15/
Lees meer >
22-04 Jim Bakkum in de Leest Waalwijk
Jim Bakkum in de Leest Waalwijk

woensdag 22 april 2020 20:15 uur

Een intieme ode aan de mooiste Nederlandstalige liedjes.

Voor Jim Bakkum voelt zingen nog steeds als puurste, natuurlijkste vorm van entertainment. Daarom keert hij na 13 jaar terug in het theaters met een intiem soloprogramma. Aan de hand van zeer persoonlijke anekdotes en begeleid door een pianist, neemt Jim zijn publiek mee op een bijzondere muzikale reis, waarin we liedjes horen die voor hem een bijzondere betekenis hebben. Van Frank Boeijen tot Herman van Veen en van de 3J’s tot Jims eigen repertoire.

fotografie: Rosalie van den Kerckhove

www.jimbakkum.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/jim-bakkum-klein/22-04-2020-20-15/
Lees meer >
23-04 Patrick Laureij in de Leest Waalwijk
Patrick Laureij in de Leest Waalwijk

donderdag 23 april 2020 20:15 uur

Grof, maar met oog voor detail en kwetsbaar.

Patrick Laureij – je weet misschien wel, de Knotmaestro uit Rotterdam – laat in een bescheiden berichtje weten dat hij het tof vindt als je langskomt bij zijn tweede avondvullende programma. De titel daarvan is iets minder bescheiden, maar getuigt wel van (zelf)inzicht: ‘Nederlands Hoop’. En dat is-ie, ook volgens de Volkskrant: “Opnieuw valt op dat Laureij de meest grove en ongepaste opmerkingen kan maken en er mee wegkomt (…) door zijn oog voor de juiste details en de kwetsbaarheid.” De try-outs voor deze show waren binnen de kortste keren uitverkocht.

fotograaf: Jennifer Kunes en Dana Lixenberg

www.bunkertheaterzaken.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/nederlands-hoop-patrick-laureij/23-04-2020-20-15/
Lees meer >
24-04 Marco Lopes in de Leest Waalwijk
Marco Lopes in de Leest Waalwijk

vrijdag 24 april 2020 20:30 uur

“Een grote bek maar een gouden hartje.” – Theaterkrant

In 'Wees blij' neemt Marco de mankementen van de mens onder de loep. We lachen als een boer met kiespijn of knijpen in onze handen om ons dagelijks geluk. En soms lachen we terwijl we moeten janken van binnen. Hoog tijd om eens ongegeneerd hardop te lachen om onze geheimen, angsten en ergernissen. We hebben meer met elkaar gemeen dan we soms denken, dus wees blij!

fotografie: Anne van Zantwijk

www.marcolopes.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/marco-lopes-wees-blij/24-04-2020-20-30/
Lees meer >
25-04 De Fransse Eijkel in de Leest Waalwijk
De Fransse Eijkel in de Leest Waalwijk

zaterdag 25 april 2020 20:30 uur

Absurdistische, humorvolle en muzikale cabaretperformance.

Na hun spetterende debuut keert het jonge en muzikale cabaretduo DE FRANSSE EIJKEL terug met ‘SUBTROPIQUE’, een absurdistische en humorvolle performance waarin de wereld wordt geschetst aan de hand van een surrealistisch subtropisch zwemparadijs. Laat je meevoeren naar een exotische samenleving vol onzekere paradijsvogels, tropisch opblaasfruit, nationalistische badmeesters, filosofische gymnasten en uitvouwbare cocktailparasolletjes.

regie: Kees Prins | spel: Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg | fotografie: Thijs Maas

www.defransseeijkel.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/de-fransse-eijkel-subtropique/25-04-2020-20-30/
Lees meer >
25-04 Rob & Emiel in de Leest Waalwijk
Rob & Emiel in de Leest Waalwijk

zaterdag 25 april 2020 19:30 uur

‘Magie-strale’ mix van cabaret, stand-up comedy, vingervlugheid en illusionisme.

Als Rob en Emiel het podium opkomen, begint een avontuurlijke reis waarvan niemand weet waar die eindigt. Tijdens dit theater-cabaretavondje met een twist spelen de heren een meesterlijk spel met woord en illusie. Verwacht ‘magie-strale’ acts en originele vondsten, waarbij je gegarandeerd van de ene in de andere verbazing valt.
Het duo werd een keer of tien Nederlands kampioen magie en in 2009 Wereldkampioen Mentalisme en brak op tv door met ‘Zapp Magic Battle’ en ‘Street Magic’. Maar er gaat natuurlijk niets boven een magische live-ervaring.

Nederlands Kampioen Goochelen
Rob en Emiel hebben het NK MAGIC gewonnen en mogen zichzelf de komende 3 jaar regerend Nederlands Kampioen Goochelen noemen. In 2021 zullen zij Nederland vertegenwoordigen op het aankomende WK Magic in Canada. >>

fotografie: Dolph Cantrijn

www.robenemiel.nl

Doelgroep is volwassenen, jeugd vanaf 12 jaar is echter ook welkom.

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/rob-emiel-onderweg/25-04-2020-19-30/
Lees meer >
28-04 Christel de Laat in de Leest Waalwijk
Christel de Laat in de Leest Waalwijk

dinsdag 28 april 2020 20:15 uur

EN NOG EEN EXTRA VOORSTELLING, OP DINSDAG 28 APRIL! START VERKOOP ZATERDAG 7 DECEMBER 10.00 UUR.
De extra voorstelling op 13 mei was binnen 24 uur uitverkocht.
Een avondje ontspannen lachen. Zijn daar soms nog vragen over?

De afgelopen seizoenen heeft Christel de Laat de lachspieren van haar bezoekers dusdanig opgewarmd dat een vervolg niet uit kon blijven. Met de titel van haar nieuwste show ‘Zijn daar nog vragen over?’ geeft Christel aan dat ze de interactie met haar publiek niet uit de weg gaat. Heeft u geen vragen? Geen probleem. Christel heeft er des te meer.

Deze show was vorig seizoen al te zien in De Leest. Heeft u dit toen gemist? Ga dan nu voor de herkansing!


fotografie: Rijk in beeld

www.christeldelaat.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/christel-de-laat-zijn-daar-nog-vragen-over-reprise/28-04-2020-20-15/
Lees meer >
01-05 Paul Haenen in de Leest Waalwijk
Paul Haenen in de Leest Waalwijk

vrijdag 01 mei 2020 20:15 uur

Een optimistische voorstelling van een eigenzinnige man.

In ‘Haenen brengt Vreugde’ is het weer genieten van de heerlijke en scherpe kijk van de acteur en cabaretier op actuele gebeurtenissen. Het wordt een eigenzinnige avond vol humor, ernst en inzicht – met ook wat ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en dokter Valentijn – waarin de mooie kanten van het leven worden gevierd.

script en spel: Paul Haenen | decor en lichtontwerp: Clock Studios | fotografie: Fritz design, Mark van Vliet

www.bettyasfalt.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/paul-haenen-haenen-brengt-vreugde/01-05-2020-20-15/
Lees meer >
01-05 Floris Kortie en Vera Kooper in de Leest Waalwijk
Floris Kortie en Vera Kooper in de Leest Waalwijk

vrijdag 01 mei 2020 20:30 uur

Hoe Beethoven de wereld veranderde en verandert.

Welkom in het jaar 250 na Beethoven! Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laten Floris Kortie (Podium Witteman) en pianiste Vera Kooper zien en horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt al snel duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen.

fotografie: Merlijn Doomernik

www.beethoven250.nl

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/floris-kortie-en-vera-kooper-het-jaar-250-na-beethoven/01-05-2020-20-30/
Lees meer >
02-05 Queen The Music in de Leest Waalwijk
Queen The Music in de Leest Waalwijk

zaterdag 02 mei 2020 20:15 uur

De grootste hits van een van de beste bands uit de popgeschiedenis.

Queen is met zijn ontelbare hits een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis. De band was muzikaal ongehoord veelzijdig, de eindeloos over elkaar opgenomen vocale partijen waren grensverleggend en met pakkende mantra’s als ‘We Will Rock You’ werden hele stadions op hun kop gezet. In ‘QUEEN The Music’ staat het ijzersterke repertoire van deze muzikale kunstenaars centraal. Een negenkoppige band met vier topvocalisten – onder wie Cindy Oudshoorn (Kayak en Symfo Classics) en Timothy Drake, de beste Freddie Mercury-vertolker van Nederland – brengt een spectaculaire theatershow waarin heel veel hits voorbijkomen: ‘I Want It All’, ‘Somebody To Love’, ‘We Are The Champions’, ‘The Show Must Go On’ en natuurlijk ‘Bohemian Rhapsody’.

met: Cindy Oudshoorn, Timothy Drake, Michelle Splietelhof, Kristian Salisbury en special guest Linda Kinsbergen

www.senf.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/queen-the-music-timothy-drake-e.a/02-05-2020-20-15/
Lees meer >
02-05 Comedynight in de Leest Waalwijk
Comedynight in de Leest Waalwijk

zaterdag 02 mei 2020 20:30 uur

Met wisselende gasten, die pas op de avond zelf bekend zijn.

Al drie jaar een groot succes: een Comedy Night op niveau in de kleine zaal – met tafeltjes en stoeltjes en een drankje op tafel. Gastheer Leon van der Zanden, zelf comedian en docent in comedy wordt geflankeerd door collega’s met klinkende namen. Afgelopen jaren waren dat o.a. Dolf Jansen, Rob Scheepers, Jörgen Raymann en Steven Brunswijk. In deze ongedwongen entourage ziet u naast deze routiniers opkomende talenten, die de bühne nog aan het veroveren zijn.

Dit seizoen zijn er drie Comedy Nights, te weten op 12 oktober, 14 februari en 2 mei.

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/comedynight-een-avondje-stand-up-comedy-o.l.v-gastheer-leon-van-der-zanden/02-05-2020-20-30/
Lees meer >
07-05 Cocktails in de Leest Waalwijk
Cocktails in de Leest Waalwijk

donderdag 07 mei 2020 20:15 uur

Tragikomische cocktail van emoties, pijnlijke onthullingen, veerkracht, begrip en steun.

In het spannende en humoristische ‘Cocktails’ wordt de relatie tussen vijf vrienden plotseling ernstig op de proef gesteld door een dramatische gebeurtenis en ontstaat er een explosieve cocktail van emoties en pijnlijke onthullingen. Een tragikomedie van de makers van ‘Wijn’ over veerkracht, begrip, kwetsbaarheid en elkaar steunen. “Walkate heeft gezorgd voor scherpe, vileine dialogen die niet alleen de lach aanjagen, maar waar je tegelijkertijd de pijn onder voelt.” (De Telegraaf over ‘Wijn’)

tekst: Philip Walkate | regie: Victor van Swaay | spel: Vincent Croiset, Tijn Docter, Matteo van der Grijn, David Lucieer en Xander van Vledder| fotografie: Piek webInleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.15 uur. Reserveren is gewenst.

www.hummelinckstuurman.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/cocktails-vincent-croiset-tijn-docter-e.a/07-05-2020-20-15/
Lees meer >
08-05 Judeska in een nieuwe klucht in de Leest Waalwijk
Judeska in een nieuwe klucht in de Leest Waalwijk

vrijdag 08 mei 2020 20:15 uur

Nieuwe, knotsgekke klucht van Jandino.

Afgelopen seizoen stelde cabaretier Jandino Asporaat je lachspieren al danig op de proef met ‘Judeska in de tbs-kliniek’. Het werd een feest dat schreeuwt om een vervolg. Dus komt hij terug met een splinternieuwe klucht met opnieuw Judeska in de hoofdrol. En reken maar dat Jandino je gaat geven waarvoor je komt: een spervuur aan grappen.

fotografie: William Rutten

www.jandino.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/judeska-in-een-nieuwe-klucht-jandino-asporaat-e.a/08-05-2020-20-15/
Lees meer >
12-05 Hier is de Mol! in de Leest Waalwijk
Hier is de Mol! in de Leest Waalwijk

dinsdag 12 mei 2020 20:15 uur

Je bent 40, de stad uit, getrouwd en hebt kinderen en roept dat het leven gevierd moet worden. Wat doe je? Blijf je tot 4u ’s nachts in de kroeg hangen of ga je je prioriteiten anders stellen? Vallen deze twee werelden te combineren? ? Johnny gaat de theaters in met verhalen en leuke anekdotes over zijn familie, goede doelen en zijn rock & roll leven. Dit alles onder begeleiding van een fantastische band onder leiding van Julian, met bekende covers, maar ook nieuwe zelfgeschreven nummers.

Waar is de Mol?! Nou, hier is de Mol!

De pers over ‘Hier is de Mol!’:

"Volwassen Pietje Bell ontroert vooral" - Algemeen Dagblad ★★★★

"Stoere Johnny blijkt een echt mensenmens" - Telegraaf ★★★ 1/2

www.johnnydemol.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/hier-is-de-mol-johnny-de-mol/12-05-2020-20-15/
Lees meer >
13-05 Christel de Laat in de Leest Waalwijk
Christel de Laat in de Leest Waalwijk

woensdag 13 mei 2020 20:15 uur

EN NOG EEN EXTRA VOORSTELLING, OP DINSDAG 28 APRIL! START VERKOOP ZATERDAG 7 DECEMBER 10.00 UUR.
De extra voorstelling op 13 mei was binnen 24 uur uitverkocht.
Een avondje ontspannen lachen. Zijn daar soms nog vragen over?

De afgelopen seizoenen heeft Christel de Laat de lachspieren van haar bezoekers dusdanig opgewarmd dat een vervolg niet uit kon blijven. Met de titel van haar nieuwste show ‘Zijn daar nog vragen over?’ geeft Christel aan dat ze de interactie met haar publiek niet uit de weg gaat. Heeft u geen vragen? Geen probleem. Christel heeft er des te meer.

Deze show was vorig seizoen al te zien in De Leest. Heeft u dit toen gemist? Ga dan nu voor de herkansing!


fotografie: Rijk in beeld

www.christeldelaat.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/christel-de-laat-zijn-daar-nog-vragen-over-reprise/13-05-2020-20-15/
Lees meer >
14-05 Urbanus in de Leest Waalwijk
Urbanus in de Leest Waalwijk

donderdag 14 mei 2020 20:15 uur

Extra voorstelling op donderdag 14 mei.

Een avond vol absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties.

Na drie jaar toeren met een luidruchtig rockbandje langs zomerfestivals kreeg Urbanus weer zin in de knusheid van het theater. In de gloednieuwe show ‘LIJ KNER GE SOP’ wisselt de Vlaamse komiek als vanouds absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties af met broze of kinderlijk naïeve liedjes.

fotografie: Liesa Servranckx

www.urbanuszelf.eu

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/urbanus-lij-kner-ge-sop/14-05-2020-20-15/
Lees meer >
15-05 Intouchables (reprise) in de Leest Waalwijk
Intouchables (reprise) in de Leest Waalwijk

vrijdag 15 mei 2020 20:15 uur

Huub Stapel speelt opnieuw de hoofdrol in theaterversie van Franse succesfilm.

Huub Stapel schittert opnieuw in ‘Intouchables’, de theateradaptie van de ongelooflijk succesvolle bioscoophit uit 2011, en wereldwijd de best bezochte Franse film ooit.
Het aangrijpende verhaal over de ogenschijnlijk onmogelijke vriendschap tussen de invalide miljonair Philippe en Driss, de kleine crimineel uit een Parijse banlieu, bleek twee jaar geleden ook op het toneel menig hart te raken. “Je verlaat gegarandeerd met een glimlach het theater”, schreef De Telegraaf ★★★ ½.

script: Dick van den Heuvel i.s.m. Peter de Baan, naar de film ‘Intouchables’ (Onaantastbaar) van Olivier Nakache en Éric Toledano | regie: Peter de Baan | spel: Huub Stapel, Romano Haynes e.a. | fotografie: Janita Sassen en Joris van BennekomSamen uit: Meld u gratis aan voor 'Samen uit in Theater De Leest' en geniet samen met andere alleengaande theaterliefhebbers van deze voorstelling. >>

www.intouchables.nu

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/intouchables-huub-stapel-e.a/15-05-2020-20-15/
Lees meer >
15-05 Singsation in Spring in de Leest Waalwijk
Singsation in Spring in de Leest Waalwijk

vrijdag 15 mei 2020 20:00 uur

Relaxed genieten!

In 2015 en 2018 ontving Vocalgroep De Longstreetsingers uit Waalwijk enorm veel complimenten voor hun sprankelende muzikale shows die zij toen in Theater De Leest op de planken brachten. Onder de aansprekende titel ‘Singsation in Spring’ verzorgt de groep opnieuw een heerlijke muzikale avond. Er worden een groot aantal nummers gebracht, voorzien van een passende choreografie. Als publiek kunt u heerlijk achterover leunen en gaat u deze avond zeker weer met volle teugen genieten, met ook enkele gastoptredens en een live orkest die het plaatje compleet maken!

www.delongstreetsingers.nl

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/singsation-in-spring-de-longstreetsingers/15-05-2020-20-00/
Lees meer >
16-05 Singsation in Spring in de Leest Waalwijk
Singsation in Spring in de Leest Waalwijk

zaterdag 16 mei 2020 20:00 uur

Relaxed genieten!

In 2015 en 2018 ontving Vocalgroep De Longstreetsingers uit Waalwijk enorm veel complimenten voor hun sprankelende muzikale shows die zij toen in Theater De Leest op de planken brachten. Onder de aansprekende titel ‘Singsation in Spring’ verzorgt de groep opnieuw een heerlijke muzikale avond. Er worden een groot aantal nummers gebracht, voorzien van een passende choreografie. Als publiek kunt u heerlijk achterover leunen en gaat u deze avond zeker weer met volle teugen genieten, met ook enkele gastoptredens en een live orkest die het plaatje compleet maken!

www.delongstreetsingers.nl

geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/singsation-in-spring-de-longstreetsingers/16-05-2020-20-00/
Lees meer >
16-05 Urbanus in de Leest Waalwijk
Urbanus in de Leest Waalwijk

zaterdag 16 mei 2020 20:15 uur

Extra voorstelling op donderdag 14 mei.

Een avond vol absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties.

Na drie jaar toeren met een luidruchtig rockbandje langs zomerfestivals kreeg Urbanus weer zin in de knusheid van het theater. In de gloednieuwe show ‘LIJ KNER GE SOP’ wisselt de Vlaamse komiek als vanouds absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties af met broze of kinderlijk naïeve liedjes.

fotografie: Liesa Servranckx

www.urbanuszelf.eu

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/urbanus-lij-kner-ge-sop/16-05-2020-20-15/
Lees meer >
17-05 Senioren Toneel Waalwijk in de Leest Waalwijk
Senioren Toneel Waalwijk in de Leest Waalwijk

zondag 17 mei 2020 14:00 uur

STW, Senioren Toneel Waalwijk, is een vereniging van 14 personen waarvan de oudste dames inmiddels de respectabele leeftijd van 82 jaar hebben. In september komen wij weer voor het eerst bij elkaar en wordt in overleg met onze regisseur voor een toneelstuk gekozen. De laatste jaren zijn de stukken steeds geschreven door Lies de Kort. Daarna starten wij met onze wekelijkse repetities op dinsdagmiddag die in de Leest plaats vinden. En spelen wij altijd in de maand mei ons toneelstuk.

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/nader-te-bepalen-senioren-toneel-waalwijk-948/17-05-2020-14-00/
Lees meer >
17-05 Nader te bepalen in de Leest Waalwijk
Nader te bepalen in de Leest Waalwijk

zondag 17 mei 2020 14:00 uur

STW, Senioren Toneel Waalwijk, is een vereniging van 14 personen waarvan de oudste dames inmiddels de respectabele leeftijd van 82 jaar hebben. In september komen wij weer voor het eerst bij elkaar en wordt in overleg met onze regisseur voor een toneelstuk gekozen. De laatste jaren zijn de stukken steeds geschreven door Lies de Kort. Daarna starten wij met onze wekelijkse repetities op dinsdagmiddag die in de Leest plaats vinden. En spelen wij altijd in de maand mei ons toneelstuk.

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/nader-te-bepalen-senioren-toneel-waalwijk-948/17-05-2020-14-00/
Lees meer >
07-10 Henk Poort en de Helden in de Leest Waalwijk
Henk Poort en de Helden in de Leest Waalwijk

woensdag 07 oktober 2020 20:15 uur

Wegens succes bijgeboekt voor seizoen 2020-2021!

Henk Poort hoort bij De Beste Zangers van Nederland. Althans, dat vindt de AVROTROS, die hem uitnodigde deel te nemen aan het gelijknamige TV-programma.
Bij De Beste Zangers zingen de artiesten songs buiten hun geijkte repertoire. Henk werd daarom gevraagd te bedenken wie zijn muzikale helden zijn. En dat gaf hem de inspiratie voor deze nieuwe solo.

Bovendien rees de vraag naar nieuwe verhalen en nieuwe songs na het succes van Ik ben mijn lied, waarin Henk Poort zich ook bewees als rasverteller. In Henk Poort en de Helden ontmoeten we zijn voorbeelden en inspiratiebronnen. Dat zijn de helden van het Jordaanlied (Willy en Johnny), de helden van de opera (er klinkt zelfs een beroemd duet!) en de helden uit zijn persoonlijk leven (ver weg en heel dichtbij).
Tot zijn verbazing blijkt Henk ook voor anderen een ‘held’… Maar wil hij dat wel? Wat voor verantwoordelijkheid brengt dat met zich mee?
In Henk Poort en de Helden klinken de mooiste songs uit opera, musical en het Nederlands repertoire. Ze vormen samen een sterk persoonlijk verhaal.

muzikanten: Ed Boekee, Jurre Hogervorst | fotografie: Peter-Paul van den Hurk

www.henkpoort.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/henk-poort-en-de-helden-henk-poort/07-10-2020-20-15/
Lees meer >
17-10 Henk Poort in de Leest Waalwijk
Henk Poort in de Leest Waalwijk

zaterdag 17 oktober 2020 20:15 uur

Henk Poort hoort bij De Beste Zangers van Nederland. Althans, dat vindt de AVROTROS, die hem uitnodigde deel te nemen aan het gelijknamige TV-programma.
Bij De Beste Zangers zingen de artiesten songs buiten hun geijkte repertoire. Henk werd daarom gevraagd te bedenken wie zijn muzikale helden zijn. En dat gaf hem de inspiratie voor deze nieuwe solo.

Bovendien rees de vraag naar nieuwe verhalen en nieuwe songs na het succes van Ik ben mijn lied, waarin Henk Poort zich ook bewees als rasverteller. In Henk Poort en de Helden ontmoeten we zijn voorbeelden en inspiratiebronnen. Dat zijn de helden van het Jordaanlied (Willy en Johnny), de helden van de opera (er klinkt zelfs een beroemd duet!) en de helden uit zijn persoonlijk leven (ver weg en heel dichtbij).
Tot zijn verbazing blijkt Henk ook voor anderen een ‘held’… Maar wil hij dat wel? Wat voor verantwoordelijkheid brengt dat met zich mee?
In Henk Poort en de Helden klinken de mooiste songs uit opera, musical en het Nederlands repertoire. Ze vormen samen een sterk persoonlijk verhaal.

muzikanten: Ed Boekee, Jurre Hogervorst | fotografie: Peter-Paul van den Hurk

www.henkpoort.nl

inclusief pauzedrankje | geen kortingen

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/henk-poort-en-de-helden-henk-poort/17-10-2020-20-15/
Lees meer >
03-02 Yentl en de Boer in de Leest Waalwijk
Yentl en de Boer in de Leest Waalwijk

woensdag 03 februari 2021 20:15 uur

Wegens zwangerschap van beide dames wordt de voorstelling verplaatst naar woensdag 3 februari 2021 (in het seizoen 2020-2021 dus). Gasten die reeds kaarten hebben gekocht worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Bericht van Yentl en de Boer:"We kunnen het zelf nog amper geloven maar... we zijn een nieuw duo aan het maken!! Super krankzinnig Morph-gebeuren dat we, zonder iets af te spreken, DRIE DAGEN na elkaar uitgerekend zijn. We zijn heel trots en blij dat we dit nieuws met jullie kunnen delen, maar het heeft natuurlijk wel consequenties voor onze plannen de komende tijd. De geplande tournee van Lacrimosa wordt een jaar opgeschoven. We zien jullie heel graag volgend seizoen! Met een nieuwe voorstelling... en op de achtergrond huilende babygeluiden vanuit de kleedkamer.
Heeeel veel dank voor jullie begrip! Liefs, Yentl en Christine"
Bezoekers met kaarten voor deze voorstelling worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Lacrimosa
De leukste liedjesmakers van Nederland maken er weer een groot feest van.

‘Lacrimosa’. Dat betekent zoiets als ‘diepbedroefd’. Absoluut een in-en-in trieste titel. Maar ja, zonder tranen geen leven. Dus brengen Yentl en de Boer een ode aan de treurige kanten van ons mens-zijn. Toch weten de leukste liedjesmakers van Nederland er weer een groot feest van te maken. Muzikaal gaan ze verder, hun teksten zijn nog raker, de sketches nog grappiger.

De pers over hun vorige show 'magie':

“Een show die het onmiskenbare authentieke talent van Yentl en de Boer vet onderstreept.” ★★★★ - Algemeen Dagblad

“Uitstekende balans tussen grappig en vertederend.” ★★★★ - NRC Handelsblad

“Het duo Yentl en De Boer zet zichzelf definitief op de kaart.” ★★★★ - De Telegraaf

met: Yentl Schieman en Christine de Boer | fotografie: Thijs Meuwese en Daan Colijn

www.yentlendeboer.nl

inclusief pauzedrankje

Kaarten via: http://www.deleest.nl/theater/yentl-en-de-boer-lacrimosa-try-out/03-02-2021-20-15/
Lees meer >